Огнестрелно оръжие, обща тема

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Опиши самата стрелба. Как спускаш, стандартно ли държиш пистолета и какво точно се случва по време на изстрелите - с каква скорост един след друг са. Има ли вероятност държейки спусъка натиснат, да имаш вторичен удар от отката. Каквото и да е, пистолета е за диагностика. Не трябва да се държи така.

Sent from my A850S using Tapatalk
 

andi

Редовен Потребител
Говорихме с Янко бърза точна стрелба , за държавна стратегия в спорта , за традиции в боравенето с оръжие . Обещах му, че ще публикувам едни много показателни състезания . Вижте и колко много публика има , трибуните , съдиите ...


 
Последна промяна:

DANNY

Редовен Потребител
Преди 2 дена постреляхме в Стрелкови клуб Левски.
Жената, както преди време добре се представяше с въздушната пушка, така добре се представи и с огнестрелното. ....като за първо пипане на огнестрелно. ;) направо бе СУПЕР! :)
Много доволни останахме от обстановката, стрелбата и инструктора.
Много скоро ще повтори, потретим и т.н..... ;)
 

MTR-77

Потребител
А,относно пушчицата -много ми допада,дали с поръчка чрез оръжен магазин няма да стане?Не мисля,че ще струва много............[/QUOTE]
Пушката е "гениална" просто.Това да стреляш с толкова видове патрони само с помоща на 7-8 адаптера и да спестиш мъкненето на толкова много оръжие е най-малкото гениална работа.За мен лично.:cheers:А това,че има хора които само чакат сгоден случай да те омаскарят да не ти дреме.Аз вкарвам това за хората с конструктивна мисъл.Защото тука ги има такива.:cheers:
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Първо погледайте внимателно, осмислете видяното и тогава почвайте да "стреляте".
1. Определя се в клас "сървайвъл" - демек ша плаши мечки и "мечоци".
2. Така наречените "вложки", са просто къси цеви от съответния калибър.
3. От това и зависи и далекобойността и точността. С такива цеви, колко да е по-различна от пистолета?
4. По-полезния и широко приложим вариант с дреб за пернато и .22 за дребен дивеч, основния си остава ОК като за в раницата на туриста.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Сървайвъл аз знам,че е понятие чието определение е следното:сам си в пустошта с една запалка в джоба и тази пушка в ръката.По нататък няма да продължавам,че е забранено.:stop:;):D:cheers:
Запалка,че и пушка....Ти и жена ще искаш.
 

andi

Редовен Потребител
Съвсем друга е идеята на мултикалибреното оръжие . Не че за всяка различна цел ще сменяш калибъра , а да стреляш с каквито патрони намериш при апокалипсиса
 

staif

Редовен Потребител
според мен това от видеото си е чисто и просто вкладна цев..стар трик измислен още през втората световна
;)
 

qtex

Потребител
То на американците им дай да се готвят за апокалипсиса ама и той пустий не идва ...
 

DeadShot

Редовен Потребител
С групите на 50 и особено 100 ярда.Доста ревюта съм изгледал такива постижения не съм виждал.Обикновено са 2-но по-големи.
 

Niki

Редовен Потребител
И аз имам един полуавтоматичен Марлин,но такова постижение е наистина отлично.Пича обаче има перфектни условия,маса ,столче,съншайн.Тръбата му е бая дълга...
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Навремето, чеха дето ме учеше да стрелям с CZ-ката правеше и по-добри групи на 50 м с Аншутц ама с диоптрици, не с оптика.
При добър ден и хубави патрони и с моето пушле съм ги "ковял" едно в друго попаденията(ама с оптика Сварка 1,5-6).
Има и у "наше село", както се казва, колеги дето с отбрани партиди патрони на 50 м не пропускат оризово зърно.......
Добра цев, нагласен спусък, хубави патрони, добра оптика - независимо от марката на пушката, с такова съчетание всеки добре умеещ стрелбата може да ги постигне.
Миналия век, на едно състезание едно 12 г момче ме би с моята CZ-ка :)...
Жалко че после стана футболист, макар и успешен.
 

Dominus

Редовен Потребител
Групи от 5 изстрела с подобни размери правя много често, дори при наличието на течения. От ФТ, а не маса с рест. С чашки, 0а не куршуми и с енергия като на скобник.
Тази група би била впечатляваща за 150-200м.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Ако става въпрос аз съм правил такива групи с ат44 в 5.5мм и то няколко пъти поред.Въпроса е,че тая флоберка стреля доста по-точно (поне на ревюто) от масовите CZ и марлини които се мяркат в Ютуб.Вярно цената и е двойна ама..
 
Нагоре