ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
apapazov написа:
И това с рестарта съм опитвал но не става. Може ли кабела да е дърво. Купих го от метро за 10 лв. Уж някъв позлатен отвънка

Повечето "златни" неща в Метро са диелектрик :D :D :D
 

dberov

Редовен Потребител
apapazov написа:
И това с рестарта съм опитвал но не става. Може ли кабела да е дърво. Купих го от метро за 10 лв. Уж някъв позлатен отвънка

Имах подобен проблем с WD HD 1080 Player, не става и не става че взех пеъра и на Техномаркет. Един кабел, втори кабел и накрая дойде едно момче и каза че за този модел трябва 3G HDMI кабел, извади един такъв, сложи го и всичко заспа. Та напълно е възможно да е от кабела но за по сигурно хващай го под мишница тоя таблет и пробвай в някоя от големите техно магазини.
 

andro

Потребител
Не е лоша джаджата.Обаче като всяка една новост ни лишава от факта да използваме уменията си ,прекалено лесно става.Още по вече за лов и последния некадърник ще уцели ,а къде остава шанса за дивеча?
 

dilom08

Редовен Потребител
Преди време се интересувах от същата оптика и до колкото си спомням има зададени само няколко калибъра и то на за определени муниции. ако ползваш такива муниции е сурер, но за друго не става.
 

etamin

Потребител
Здрасти
Имам следния проблем, скоро си взех нова гамо голяма котка 1250 с стандартната оптика 4х36 пак гамовска.Но имам проблем с настройването на оптиката кажи речи всеки изстрел е на различно място пробвал съм jsb exact,rws hobby и други гамовски съчми. На разстояние от 15 до 35 метра и пак дава отклонения от по 4-5 см дори и повече, понякога се случва да вкарам 3-4 съчми в група от 1-2 см, но след още някои и друг изстрел пак всичко отива по дяволите.Оптиката че не е стока не е но дали не е нещо и от пушката ?
 

lynx

Редовен Потребител
go_panch написа:
Новата оптика на Kahles:
http://bulletin.accurateshooter.com/tag/field-target-scope/
Предполагам, че има вграден DVB-C tunner и слот за карти, за да можеш да гледаш телевизията, която ще хващаш с антената отгоре...
Поне за 2800$ би трябвало да има тези екстри.

Цената въобще не ме учудва.
На тия австрийците всичките им продукти са доста скъпи.
За България има 2-ма официални представители.
Тая оптика по принцип не е толкова нов модел.
Има я в нашите сайтове от известно време и цената е 3400 лева.
Това с което ме впечатли е, че тежи само 890 грама.
 

sess84

Редовен Потребител
:) много исках да си взема хоук заради халф дот скалата , обаче като погледнах през него и се отказах :), всеки с различно око гледа , на мен също не ми хареса хоука за тия пари за които се продава :)
 

FreeMan

Редовен Потребител
dberov написа:
На линка по долу са наредени пушки с оптики Липърс 6-24х50, Хоук 8.5-25х42 и Леуполд 4.5-14х50.

Оптиката се съди не само по качеството на изображението, но и по надеждност и издържливост както при стрелба, така и в продължителност на употреба, как се държи в различни светлинни ситуации, как мери, как е механично - турети, паралакс...

Освен това ме учудвате как може да сравнявате 4.5-14х50 с 8.5-25х42...
Оптически предизвикателствата при втората са 10 пъти по-големи.
Един оригинален Nikon-ски Nikkor 18-55mm е 130$ и пак оригинален Nikkor 28-300 е над 1050$. И двете оптики са от един и същи клас, дори 18-55 е по добър оптически примерно на х28 но ценово е почти 10 пъти по евтин и има защо. Това е при условие е че са от един и същи призводител...

Нелепо и относително е да се сравняват така оптики.
Не съм фен на Хоука (даже според мен са си мътнички), но трябва да се сравняват оптически и двете оптики на х14 а не едната на х14 а другата на х25...
След това се проверява дали на "леуполда" е реално увеличението че може да се окаже и на х12 или х11... и трябва да се свали и Хоука на толкова...

За механиката, здравината, кликовете, паралакса, скалата и всичко друго е немислимо да си говорим.
Не винаги, но почти - получаваш това за което си плащаш!

Какво правите бре: "Внимание - 5 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше."
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Ако може да ви се набъркам малко в "спора".
И аз съм гледал през няколко оптики и съм стигнал до извода, че основно зависи от модела на съответната оптика.
Преди почти 3 години бях на състезание в Англия и там "СЕРГИЯТА" бе доооста дълга ;). И понеже се изразих не много точно, ще кажа че визирах панаира, на който се проведе състезанието.
Гледах през около 15-20 модела на HAWKE (бяха изложени сигурно 30-40 варианта). Само два модела ставаха по моите виждания за съответния клас. Единия беше Sidewinder 4,5-16X42 и 6,5-20X42. Другия модел не помня кой беше, но беше нещо от сорта на 6-24Х50 с червена точка на подсветката. Другите не ми харесаха, за цената на която се продаваха.
През Лийпърси съм гледал, ама мнението ми е, че вече цена/качество не е актуално.
За китайския Леуполд мога да кажа, че съм изненадан доста от качество/цена. ТеХНо има обсъжданата оптика на негова пушка, но е брандирана с друго име и е 3,5-10. За парите които струва, едва ли ще намерите нещо друго с подобно качество на "лещите". За врътките по нея не мога да дам мнение дали работят надеждно или коректно.


ПП Иначе freeman ви е написал почти всичко мотамо
 

andi

Редовен Потребител
Наистина зависи и от модела - коментираните Липърси 4-16х50 и 6-24х50 нямат нищо общо като качество с Акушот серията 4-16х56, 6-24х56 и 8-32х56 . Едната е купена преди 7 години от САЩ, другата преди 3-4 и последната преди 7-8месеца от БГ - никаква промяна в качеството м-у трите , гледат си идеално и кликовете работят коректно .
Леуполда 4.5-14х50 ме заинтересува като по лек и евтин . В Пловдив знам за двама колеги с такава - едната е купена от вносител преди 3-4 год и е добра , другата е отвън преди година и е мнооого по-зле, гледах преди 1 месец при същия вносител и също не ми хареса . Хаука също е лотария дали ще работят кликовете.
 

didarai

Редовен Потребител
Имам следният проблем. Занулявам и почвам да стрелям.След известно време групата се измества на 10 часа, 1-2 см. на 35 м.
Занулявам и продължавам да стрелям.Минава време и изстрели и групата се мести с около толкова на 4 часа. Долу горе от където е била преди първата корекция.Пушката е ЦФХ оптиката Лийпърс 6-24х50АО . Дали е свързано с оптиката и температурата? По принцип разликата в околната температура след първата прострелка и последните изстрели не е голяма .
 

Dominus

Редовен Потребител
Струва ми се, че на оптиката са й дошли в повече кютеците.
 

lynx

Редовен Потребител
didarai, моя опит със стрелба с пружинки е мизерен, но съм забелязал че на пружинката и трябва да постреляш доста, за да влезне в ритъм и да добие повтаряемост. Иска загрявка ;)
Преди време се измъчих с едно Гамо при което винаги първите 40-50 чашки бяха "пилеене на чашки" и после започва да цели екстра.
Ти стреляш само с такива пушки и може да си го забелязал това.
А и 1-2см. на 35 метра може да мръдне и от лек полъх/течение на вятъра и е трудно да усетиш от къде идва бягането.
 

didarai

Редовен Потребител
Освен при стрелба на открито и жега , го прави и при стрелба на закрито и студено. Страното е , че се връща долу горе прострелката където е била преди. В началото и аз си мислех , че е от мен , но си стана модел и е така и при непрекъсната стрелба (мислех ,че е от почивките по едно време )
 

hyankov

Потребител
Колеги, в кухненския ни шкаф има нашествие от едни миниатурни, черни буболечки. Твърди са, приличат на топченце. Раждат малки буболечки, които изглеждат просто като кафява точка но щъкат насам натам. Не изглежда да ги привлича сладкото, а май най-вече брашното.

Някой знае ли какво е това чудо, че да им направя ответен удар. Бих ги снимал но са наистина прекалено малки.

:sos: :sos: :sos:

Edit:
Ето я гадината, умряла и по гръб. Мисля че могат да летят. Жената казва че сутрин ги намирала вече мутирали на червейчета?!
fkoRqA3.jpg


Едит 2:
Май е Гъгрица...
 

dberov

Редовен Потребител
Колега, ако беше писал преди няколко дена аз щях да ти направя снимки на една купчина обаче вече умъртвени гадинки ;)

В големите вериги магазини се продават едни кутийки в които има някакви заразени хормони които привличат гадинките и ако само една гадинка мине през тази кутийка се заразява и когато отиде в котилото заразява и другите и за няколко дена се натръшкаха.

Мисля че бяха по 4 кутийки в опаковка на цена 3-4лв. нямам спомен точно колко беше.

Ето какво представлява

dsc00845fj.jpg
 

hyankov

Потребител
Жив и здрав да си, че жената тука се побърка как щяла да ги премахне. Знаеш ли марката точно на това чудо? Аз съм виждал такова за мравки. Специално за гъгрици ли е или е универсално?

Поздрави.
 
Нагоре