ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

boceto84

Потребител
big_dragon написа:
Gadnqra написа:
Здравейте, дайте идея с какво да фиксирам резба -гайката е полиамд , болта неръждавейка.
Няма вариянт за зегер и други под. С боя става много здраво.
-Гайките от полиамид не се лепят (фиксират).
-Гайките от полиамид се изработват със стегнатост (без последният метчик) и понеже полиамида е термопласт, при навиването болта си донарязва резбата.
-Ако резбата вече е нарязана и е хлабава, може да пробваш със запалка да затопиш последните една, две витки от резбата и така да навиеш гайката...
1+
Същото щях пиша и аз ама предположих,че щом колегата попита значи гайката му върви хлабаво на болта.На се досетих за стапяне със запалка.
П.П. Стопорните гайки представляват точно това,метална гайка с полиамидна част в края



DANNY написа:
Молба:
Имам нужда от линкове към по-богати торент сайтове, различни от Замунда и Арена. :)
Благодаря предварително!
:cheers:
http://www.rutracker.com/
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС

go_panch

Потребител
mamawaits написа:
http://leupold.com/hunting-shooting/acc ... ter/ този 50 фут адаптер за какво е ? като UV filter ? мисля 4е не ...
Като го сложиш пред предната леща и оптиката успява да фокусира на по-близки разстояния. С този адаптор, моя леуполд почва да фокусира от 5-6м, без адаптора - 10м.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Някой има ли наблюдения за този уред за борба с котления камък?
http://tolenergy.com/
Дали работи или е поредната шарлатания?
 

lynx

Редовен Потребител
Слави, не си давай парите за глупости.
Всеки, който успешно е завършил 7-ми клас с успех над 3,00 веднага ще му стане ясно че това няма как да проработи.
Тия китайски чудеса са предназначени за слабоумни домакини, които вярват на всичко написано в рекламите :exclaim:
 
A

Anonymous

Гост
Всъщност електромагнитното поле май наистина действаше по някакъв начин на варовика. Схеми за подобни устройства "направи си сам" съм виждал още преди много години. Не помня за какви честоти ставаше дума. Само че намотките бяха значително по-големи от показаните нклк оборота около тръбата.
Обаче и да има уреда някакво подобно действие, в рекламата има едно голямо противоречие, само заради него не трябва да я вземаме на сериозно - "обработената от устройството вода не е с променена твърдост".... (малко по-надолу)... "Устройството омекотява водата в дома Ви"
А това "В дългосрочен план вече натрупаният до сега варовиков накип се премахва от тръбопровода и уредите във Вашия дом" си е чиста лъжа.
 

apapazov

Редовен Потребител
Моля ако може някой за ми помогне .Имам лаптоп Леново от 2 години.От около 3 месеца ми излиза съобщение че батерията не я бива вече и трябва да я сменям.До днес не му обръщах внимание защото си работеше без проблем макар и за караше по малко време от първоначално което е разбираемо.
Но днес спря да зарежда батерията тотално и като падна нацяло разбира се се изключи и до там. Лошото е че и на ток не работи.Примерно вадя батерията и го пускам само на адаптер -не тръгва.Някакви идеи.
Пс-съмнява ме да е умрял адаптера по скоро проблема е в батерията
 

st_beer

Редовен Потребител
apapazov написа:
...
Пс-съмнява ме да е умрял адаптера по скоро проблема е в батерията
Това може би е и причината да не тръгва изобщо. Все пак за да си 100% сигурен можеш да замериш адаптера с мутицет дали подава напрежение към лаптопа. Ако не подава напрежение това не означава че е заминал на 100%. Причината може да се окаже и прекъснат кабел някъде от към щепсела или буксичката (жака). Трябва да се проверят всички възможни варианти по самия адаптер понеже трябва да тръгва лаптопа дори и с извадена напълно батерия.
 

lynx

Редовен Потребител
st_beer написа:
.....Трябва да се проверят всички възможни варианти по самия адаптер понеже трябва да тръгва лаптопа дори и с извадена напълно батерия.

При някои модели лаптопи, батерията е част от веригата и без нея лаптопа въобще не може да запали.
В повечето случаи лаптопите без батерия могат да работят като настолен компютър, но не всички.
Да, като първа стъпка захранването трябва да се замери, въпреки че е малко вероятно проблема да идва от там.

Колега apapazov, ако случайно успееш да го прилъжеш поне веднъж да го запалиш чрез махане и слагане на батерията с включено захранване, бих те посъветвал да направиш следното, преди на го носиш по сервизи и да пробвате дали ще се съживи с нова батерия:

Отваряш Device Manager (за Vista и Windows 7 напиши "device manager" в Start менюто), от секцията Battery избераш Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery , с десен клик на мишката избераш Uninstall.
След това избираш от менюто Action, а в него – Scan for hardware changes. Windows-а ще инсталира драйвера отново и след рестарт, батерията би трябвало да започне да се зарежда.
Ако и така не става, вариантите са 2:
-нова батерия
-ново дъно(да не дава Господ)

Успех! :cheers:
 

apapazov

Редовен Потребител
Адаптора е. Сложих на жена ми от пс то и тръгна.В началото около половин час индикатора на батерията седеше на 0 % след това взе да я зарежда/пак повтаря че батерията е заминала и иска нова -така че ще му поръчам някакъв китаец/Проблема е че моето зарядно е 20 волта на 1,5 ампера изходна мощност а на жена ми което ползвам в момента е 20 волта също но на 3,5 ампера изходна мощност.Да очаквам ли някъкви проблеми
 

lynx

Редовен Потребител
Бих те посъветвал да си купиш "правилното" захранване.
Не се знае с по-мощното дали няма да се появи проблем.
И на твое място не бих купувал евтина китайска батерия, много е вероятно след месец да сдаде багажа, а по презумция тия батерии карат много малко, дори и като са нови.
С всеки следващ заряд започва да изкарва все по-малко и накрая е за боклука, пак ще купуваш нова и това ще е скоро.
Може би ще е най-добре да занесеш твоята да я рециклират (смяна на сегментите).
Има фирми, които извършват тази услуга с гаранция и ако се появи проблем, тичаш обратно при тях да го оправят безплатно.
Не знам колко сегмента има твоята батерия, но на повечето лаптопи рециклирането на батерия струва около 70 до 100 лева.

P.S.
Забравих да добавя, че почти всички батерии за лаптопи имат вграден контролер, който "брои" колко цикъла е направила батерията и постепенно задават по-ниско напрежение при следващите заряди.
При смяна на сегментите този контролер трябва да се занули, за да могат новите сегменти да се зареждат на пълния си капацитет.
Такова зануляване се прави от фирмите, които извършват рециклирането и това влиза в цената на услугата.
 

sts1969

Редовен Потребител
Потърси си ново хубаво зарядно за твоя. След няколко презареждания има голяма вероятност твоята батерия да си възтанови капацитета...е не на 100% но ще живне чувствително. Аз моят лаптоп никога не му махам батерията и си го ползвам на ток от мрежата...той е достатъчно "умен" и си знае кога да си работи на подзаряд.
 

angelmr

Редовен Потребител
shstanchev написа:
Някой има ли наблюдения за този уред за борба с котления камък?
http://tolenergy.com/
Дали работи или е поредната шарлатания?

Не виждам причина описания уред да работи. Няма как електромагнитното поле да повлияе на карбонатните йони, така че да им промени свойствата.
 

Карлсон

Потребител
Колеги, в началото на Април мисля да идем с жената за няколко дни до Априлци и околностите... ;) Ако сте ходили там и имате поглед върху местата за спане, заведенията, забележителностите и др. важни за една приятна почивка неща, ще ви бъда благодарен ако ги споделите с мен... :cheers: Ако искате пишете на лично, да не пълним излишно темата :) Благодаря
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Карлсон написа:
Колеги, в началото на Април мисля да идем с жената за няколко дни до Априлци и околностите... ;) Ако сте ходили там и имате поглед върху местата за спане, заведенията, забележителностите и др. важни за една приятна почивка неща, ще ви бъда благодарен ако ги споделите с мен... :cheers: Ако искате пишете на лично, да не пълним излишно темата :) Благодаря

Ако искаш може да го направиш края на март. Ако е добро времето ще спретнем едно ФТ мероприятийце. ТАка хем ще се видим, хем ще обиколиш околността с жената. В Априлци няма много неща за разглеждане, но ако пообиколиш ще има какво да видиш.
http://apriltsi.org/index.php?page=sights
В Орешак има изложение на производителите, там е и Троянския манастир. Близо е и до природо-научния музей в Черни осъм. И двата са в 100-те национални туристичски обекта. В Троян може да разгледаш центъра - също има какво да се види. За спане не мога да ти препоръчам, защото също не ми се е налагало да спя извън нас, но мога да питам. Едва ли има място за спане, което да го няма в нета. В Орешака и Троян също има добри места за спане. И да се обадиш като идваш . :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Ангеле, а тези тук http://mazeto.net/index.php/topic,1057.0.html твърдят, че работи, дори с постоянни магнити. Макар че в Мазето твърде често залитат в нестандартна, да не кажа апокрифна наука... Ако водата от чешмата при мен беше варовита, щях да спретна някой експеримент - определено количество вода, циркулационна помпа, шепа магнити и после няколкократно кипване на водата.
 

angelmr

Редовен Потребител
Глупост е, защото във водата няма калциеви кристали. Няма даже и карбонатни кристали (поправка към неграмотниците от темата, към която си дал линк). Във водата има йони. Йоните наистина взаимодействат с магнитното поле. Но те са като ластици, разтягаш ги, а след като напуснат полето, все едно си отпуснал ластика и те моментално се връщат в първоначалното си състояние. Честно казано не съм мислил по въпроса, какво би станало с разтворимостта при променена под въздействието на електромагнитно поле структура на йоните. Но въздействието не е значимо, следователно и промяната в разтворимостта няма да е значима. Но не това е важното. Въпроса е че дори и да има такава промяна, тя няма да се запази в уреда, който ще използваш. Процесите във флуидни системи имат тенденцията много бързо да достигат равновесното си състояние. Единствения начин за който се сещам е да се използват метастабилни равновесия. При определени условия можеш да забавиш доста отлагането на утайка. Но само за известно време и това е възможно само при много специални условия. Най-важното от които е максималната хомогенност на системата. Дори грапавини в стените на съда или завихряния от потока са в състояние да нарушат метастабилното равновесие, да не говорим за онечистванията във домашната водопроводна мрежа.
 
A

Anonymous

Гост
Значи съм прав, когато съм се съмнявал в познанията на активните хора от тоя форум, най-често ги чета с насмешка.
Но за това все ми се струваше, че може и да има нещо вярно, както казах, срещал съм такива схеми още преди години, преди да се сблъскаме с Интернет и с болното удоволствие, което много хора си доставят, заблуждавайки останалите. Е, явно тях ги е имало и преди Интернет... Спести ми експериментите с варовитата вода на село :)
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Към днешна дата 14.03.2013г. има фрапираща разлика в цената на пропан-бутан за употреба като автомобилно гориво и като гориво за битови нужди. Съгласно ЗАДС ставката за битови нужди е НУЛА ЛЕВА, а за автомобилно гориво е 340лв./1000кг.
Цена на бутилка Пропан-Бутан за битови нужди 10кг. (18,181лтр.) 28,33лв. = 1,56лв/1лтр.
Цена на литър Пропан-Бутан колонка моторни горива 1,28лв./1лтр.

ВЪПРОС: ???
Цената при нормална пазарна икономика би следвало да бъде ~20лв. за 10кг. домакинска бутилка.
На какво се дължи разликата от 8лв. Има ли вероятност за "картелно споразумение".


ЗАКОН за акцизите и данъчните складове

Чл. 32. (В сила от 1.07.2006 г. - ДВ, бр. 91 от 2005 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 81 от 2006 г., изм., бр. 105 от 2006 г.) Акцизните ставки върху моторните горива са, както следва:

5. за втечнен нефтен газ (LPG) с кодове по КН от 2711 12 11 до 2711 19 00, включително за енергийните продукти с код по КН 2901, 2711 29, от 2902 11 до 2902 44 - 340 лв. за 1000 килограма;



Чл. 33. (1) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2006 г., бр. 105 от 2006 г.) Акцизните ставки върху енергийните продукти за отопление са, както следва:

4. за втечнен нефтен газ (LPG) с кодове по КН от 2711 12 11 до 2711 19 00 - 0 лв. за 1000 кг;
 
Нагоре