Мултикомпресионен пистолет Зораки (Zoraki HP-01)

  • Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата

momchil

Новодошъл
Здравейте колеги да се похваля от днес и аз съм в клуба с Zoraki 4,5 light. Може ли да ме насочите как да си сложа заглушител. Иначе пищова си е супер само още не мога да му настоя както трябва мерните прибори ,ако има тънкост моля споделете. Има ли някой от Бургас
 
Последна промяна:

momchil

Новодошъл
Колеги има ли някой да продава цев 4,5 дълга около 28см със заглушител

някаква идея за заглушител
 
Последна промяна от модератор:

Б.Богданов

Потребител
Колеги има ли някой да продава цев 4,5 дълга около 28см със заглушител
Аз дълго време търсих и все още търся подобна цев, но без успех.

някаква идея за заглушител
На късата цев не мисля, че е възможно да се монтира СМ без да се наруши целостта на цевната кутия.
 

Б.Богданов

Потребител
Аха, благодаря из инфото ... Не знаех. Аз имам Zoraki HP -01 Ultra, който явно се различава конструктивно от Zoraki HP -01.
 

venciru

Редовен Потребител
Колега Момчил-е,
Прочети ли темата от началото? Има отговори на въпросът ти. Примерно от мен - пост 167 и 193. Както и мноооого други.
 

momchil

Новодошъл
Колега прочел съм темата още преди да се регистрирам и да си взема пищова. Постовете за които ти говориш са от 2010 год от тогава до сега са се променили доста нещата (надявам се ) , линковете които са там не са активни. Нормално е да си задам въпроса хем малко да актуализираме информацията. А и ,ако трябва да се заям малко точно ти задаваш въпрос какви чашки да ползваш макар и преди това хората да са писали в доста постове.
 

momchil

Новодошъл
Конструктивно не се е променило . Но въпросът ми не е свързан с конструкцията на зораки а с цев и СМ . Както и да е . Днес пострелях около 200 чашки и в края взе да ми пада опръстена които е до цевта някаква идея как да го оправя това , като го сложа и след 1-2 изтрела и пак е паднало някъде.
 
Здравейте.
Искам да си купя Въздушен пистолет Zoraki HP-01 Long. Ще стрелям на открито по мишени, кутийки, шишета и други неудушевени предмети. Кой калибър е по-добър за тази цел 4,5 или 5,5. В магазина на ул. „Самуил“ ми казаха, че 4,5 се помпа само три пъти. Навсякъде в онлайн магазините чета, че се помпа четири пъти.
Предварително благодаря.
 

anibis

Редовен Потребител
По-принцип се помпят и двата калибъра х-3 помпи,то може и 4 но вече доста го натоварваш/по бързо ще заминат О/пръстените/
По-добрия вариант е в 4.5мм,ще имаш по изправена траектория на изстрела,отколкото в 5.5мм заради по-тежката чашка/параболата е по-голяма/
 

mitaka

Потребител
вземи този в 4.5 калибър . Имам такъв и две помпи са достатъчни макар че съм го пробвал и на 4 .
 

lynx

Редовен Потребител
С пистолета не може да стреляш много надалеч, вятъра не ти е основен фактор както е при пушките.
 

Пурко

Потребител
Здравейте, колеги!
Прочетох внимателно цялата тема, тъй като ми се иска да си стрелям неангажиращо в домашни условия(знам за разпрашените оловни аерозоли и колко вредни са, но не мисля да им обръщам внимание - и до 150 години да изкараме, все е нещо :D ) и след известно време съм се спрял на този модел. В интерес на истината, дизайна не ми допада, но пък качествата и нивото на изработката явно са на ниво, съдейки от написаното, така че ще преглътна останалото. Та искам да попитам има ли някаква разлика като здравина и ресурс на механизма във вариантите с къса и дълга цев - забелязах, че вторите допускат 4 напомпвания. Не, че го измъчвам(и себе си) толкова, ще ми стигат и 1-2 за ненапрягаща стрелба по мишенки и бирени кутийки. Просто някак ми се струва, че втория вариант ще е по-здрав, заради този разчет. Не знам дали си струва да си взема вариант с по-дълга цев, или да търся впоследствие по-качествена такава, след като разбрах, че качеството на изработка и материала на турските такива е откровено посредствен.
Моля да ме извините, ако съм пропуснал отговора на въпроса си - така или иначе ще прелистя темата пак.
Лошото е, че не мога да го закупя дистанционно, поради абсурдните нормативни ограничения...
 

anibis

Редовен Потребител
Една съща е карантията на пистолета с дълга,или с късата цев.
Разлики има само в скоростта,заради по-дългата цев,ако се помпят еднакво.
 

Пурко

Потребител
Благодаря много, колега! Ще си взема с къса цев - впоследствие ще е много по-лесно да си набавя дълга! Благодаря още веднъж за разяснението!
 
Нагоре