Мнение за Browning X-Blade Hunter 5.5 / UMAREX/

t.marev

Редовен Потребител
Не знам защо ви е смешно толкова за тия винтове?! Вчера разгледах в един магазин, любимата на половината форум Комета - на всичките 5-6 модела, винтовете бяха под ъгъл. Значи на тях не им е смешно!
Иначе пушките не бяха лоши, добра изработка, цените варираха от 220 до 480-500 лева. Две от тях, доста ми хванаха окото....но нямаха излъчването на Браунинга.
Сега разбира се ще наскачат Великите Стрелци и ще викнат дружно, че външния вид не прави пушката....и вероятно ще са прави, имайки предвид с каква комбинация от дъски, тръби и маркучи стрелят някои от тях, но какво да се прави ние не сме велики стрелци!:-[
Поздрави на всички, с най-добри чувства!:bravo:

П.П. Сега ако обещая, че почвам да събирам пари за ПСП, ще изглеждам ли по-малко глупав в очите на форумците?:wall:
 

xpresident

Редовен Потребител
Сега ако обещая, че почвам да събирам пари за ПСП, ще изглеждам ли по-малко глупав в очите на форумците?
Едва ли.

Иначе за болтовете - на много пружинки са в една ос и не се развиват НИКОГА.
За външния вид - щом си харесал тази китайка и те е грабнала, вземяй я. Не знам кои са "великите стрелци", но повечето хора които познавам от форума си държат на красотата на пушките.
А, и относно марката UMAREX, имам опит и лично аз такъв боклук не бих си купил повече.
 
Последна промяна:

m42_orion

Потребител
Сега разбира се ще наскачат Великите Стрелци и ще викнат дружно, че външния вид не прави пушката....

За мен външния вид е важен. Това, че съм нов в хобито няма абсолютно никакво значение, щото съм сигурен, че и след 20г. (живот и здраве) ще предпочитам да държа в ръцете си нещо, което да ми хваща окото, за да е кефа пълен. В противен случай по-добре да замярам мишените с камъни.
 

redsox

Редовен Потребител
Колега t.marev, опасявам се, че си разтълкувал коментарите за винтчета и болтчета неправилно. Просто това не е най-големия ти кахър в момента и лесно се отстранява с осигурител за резба. По-скоро колегите намекваха, че щом никой няма конкретен опит с тази пушка (а това рядко случва в този форум) значи трябва да си екстра внимателен. Къде какви части ще търсиш когато се наложи, какви муниции да ползваш и т.н. Но ако тази пушка ти е на сърцето, дано е читава и да споделите опит като постреляте.
 

t.marev

Редовен Потребител
А, и относно марката UMAREX, имам опит и лично аз такъв боклук не бих си купил повече.
Е, това е сега сериозна приказка! Такова мнение чаках от няколко дни. Е, надявах се да не съдържа чак определението "боклук", но когато фактите говорят...
Така, сипах си 100 грама за кураж и съм готов да приема горчивата истина, така че колега давай!

А сега за прословутите винтчета.....Тайната е разкрита, така че спирам да се интересувам от тях!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
t.marev със сигурност си широко скроен човек,не се пали за добронамерен хумор, ако се задържиш по-дълго ще се убедиш, че е така!Както си забелязъл всичко,което се произвежда и е в обръщение в магазинната мрежа в момента е еднотипно,епохата на съревнование между Diana,Walther,Feinwerkbau и т.н в пружинната пневматика безвразватно е отминала,класическите им модели ,никой никога няма да може да произведе серийно...най-малко щото цената ще е като за совалка!Затова в момента при избора на ПП не се води от конструктивните решения а от Кой,Къде и с какви материали е произвел дадена пушка(това важи и за ПЦП)!Каквото и да избереш чети в разделите за пружинна и компресионна пневматика,така поне ще можеш да задаваш правилните въпроси,моят съвет е ако наистина ти трябва въздушна пушка за "13 дни в годината" да стреляш по кенчета ,то 1500-те лева(минимум),които ще броиш за ПЦП и оборудване дай ки за класическа ПП пушка.
П.С
Тъщата ще се размаже от удоволствие още при първото съприкосновение при срещата с прекрасният приклад на тази :https://zarimex.eu/orajie/vazdushno/air-rifles/hatsan-air-rifle/air-rifle-mod-135 :) :) :)
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Ааа, знам го този Хасан....със златния спусък, достоен за самия Олд Шетърхенд:).Той също е в списъка с резерви. Тъщата със сигурност ще стане още по сговорчива като го види:cool: Нека първо да чуем разказа на Вицепрезидента за патилата му с Умарекс и ще мислим.
За ПЦП-то ще ти кажа, обаче шттт - никой да не чуе, казвам го само само на теб:cheers:....тва беше само да се изфукам малко:-[за да не кажат колегите, че съм аджамия. Анадънму?
А че новите пушки не ги бива, то това е ясно....Тва пушки ли са?! Едно време, като бяхме на фронта, какви пушки имаше!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
xpresident е един от последните реално разбиращи,можещи и даващи мнение колеги относно пружинните пушки!Останалите ,които могат и знаят да ги направят тия пущини да стрелят са отегчени защото обикновено пишат императивно, това пък "разстройва" питащите и им се "качват на главите" средно в 5-6 пост!Но при задълбочен прочит на стари теми ,човек може да ги открои!
 

t.marev

Редовен Потребител
Оппа! Без да искам съм го понижил човека.....от Експрезидент на Вицепрезидент!:-[Моля за извинение!:sorry:
Още веднъж го каня, най-учтиво, да сподели с нас, разочарованието си от марката Умарекс. Обещавам да почерпя при случай.:cheers:
Иначе аз, като обикновен потребител, подвластен на всемогъщата реклама, си представям, че щом въпросният производител е успял да кандърдиса прочути имена в този бизнес, да му разрешат да поставя тяхната марка на продуктите си, значи качеството е, ако не върхово, то поне приемливо за да не руши имидж, граден с десетки години. Разбира се, за не скочи цената до небето, нововъведенията се замитат под миндера и на публиката се предлагат архаични модели, представени като класика. О кей, до тук добре, толкова пари можем да дадем - това получаваме, но поне качеството трябва да е такова, че тия реплики на прочути марки, да не стават само са украса около камината. Така си мисля аз, но истината може би е съвсем друга.
 

xpresident

Редовен Потребител
Нека първо да чуем разказа на Вицепрезидента за патилата му с Умарекс и ще мислим.
Колега, не ми се заяжда, ама никак. Земай го тоя Броунинг и дано излезе качествен. :cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
Колега, не ми се заяжда, ама никак. Земай го тоя Броунинг и дано излезе качествен. :cheers:
Ми добре....щом не ти се разказва. Ако мислиш, че се заяждам - извинявай! Щеше да ми е интересно....
Добре, вземам го, но на твоя отговорност....и ако спре на 100-тния изстрел, нека да те гризе съвестта, че не си ме предупредил!:)
 

lu-bo

Редовен Потребител
С този пластмасов Browning след 100-тина изстрела може да стане това:
 

Attachments

  • 2.jpg
    2.jpg
    580.9 KB · Прегледи: 122

Nikola

Потребител
Колега, вземи си нещо което наистина ще стреля добре. Не като мен от сопа да се опитваш да правиш пушка. И каквото и да правиш (изискват се много нерви и средства) сопата си остава сопа. Първата седмица еуфория от новата покупка, и после се замисляш-аджеба не се ли пр..бах.
 

t.marev

Редовен Потребител
С този пластмасов Browning след 100-тина изстрела може да стане това:

Вай, вай, вай....Чок проблем! Тая пушка изглежда като настъпена от слон или Чък Норис с нея е повдигал локомотиви! Дано Експрезидента да не е имал предвид нещо такова.
Ко шИ праИм сИга?!

........Първата седмица еуфория от новата покупка, и после се замисляш-аджеба не се ли пр..бах.

Ми то, като се замислиш с повечето работи става така....Дали вземаш хладилник, телевизор, колело или пушка - все тая! Даже и като се ожениш, те налягат същите мисли....хем там не минава дори и седмица.

БаФ мАаму, гаден е животът!

Ти каква сопа взе да дялкаш в началото? Кажи за да я заобикалям отдалече.
 
Последна промяна от модератор:

SvilenP

Редовен Потребител
За него не знам, но моята гега е Хатсан 125 ТХ Вортекс 5,5 мм, направена от кашкавал от деца по трудово. За патерица може и да стане, но предвид, че с оптиката тежи 5.5 килограма сигурно ще дойде тежка и за това...
 

lu-bo

Редовен Потребител
Вай, вай, вай....Чок проблем! Тая пушка изглежда като настъпена от слон или Чък Норис с нея е повдигал локомотиви! Дано Експрезидента да не е имал предвид нещо такова.
Ко шИ праИм сИга?!
Не ти трябва Чък Норис а само една малка капчица масло в цилиндъра на пушката!
 
Нагоре