Механични мерни прибори, диоптрични мерници, видове и начини на работа с тях.

VGAlexandrov

Новодошъл
Добър ден. Prostete za latinicata pisha ot telefona. Някой да знае онлайн магазин където се продават диоптрични мерни прибори? Благодаря.
 

angelmr

Редовен Потребител
Какво ти трябва, може някой колега да има в наличност. Защото ако е само за магазини в нета е пълно с такива.
 

VGAlexandrov

Новодошъл
От скоро имам въздушна пушка, знам й възможностите, защото като ходя за риба и стрелям по гьола и виждам колко надалеч праска с доста голяма сила, така че явно мощ има в това пушкало, ама на над 20 метра ми е трудно да уцеля нещо по-малко от 10 см....не разбирам много нито от оптики, нито от тези диоптрични мерници, но мисля, че с оптика ще е прекалено лесно и се губи романтиката в това да уцелиш от 40-50 метра нещо мъничко...не знам дали дори може да се монтира такова чудо на моята пушка, но търся нещо по-нормално, просто да има 1 Х и да е здрава....като разбира се, да ми помогне при целенето на по-голяма дистанция. Не искам да си закачам "телескопи" :D :)
 
A

Anonymous

Гост
Във форума беше писано за дъскомер и коткомер, но за пръскомер за първи път чета ;)
Оптиката не прави пушката по никакъв начин по точна. Даже в началото когато си сложих оптиката, явно съм я монтирал доста назад, а и приклада не беше праволинеен, та се получиха чувствително разширение на групата по вертикала. Купи си нещо с фиксирано увеличение 4 пъти и си пробвай майсторлъка. А и без това качественните маханични прибори ще ти излезат над 100лв.
 

VGAlexandrov

Новодошъл
Аз парите ще ги прежаля, колебая се сега между мерника и оптика 4х40 на лийпърс, пръскомера работи идеално :D :rambo: и като шибне във водата се чува пиииуууу от рикошета :D трябва в "дъра-бъра" да споделиш за коткомера и дъскомера, стана ми чудно ! :D А аз даже не знам, този диоптричен мерник колко ми уголемява целта?? :)
 
A

Anonymous

Гост
Re:Механични мерни прибори, диоптрични мерн&#

По правило той смалява целта. Когато го простреляш на една дистанция обаче си стреля точно. Тука идва и голямото предимство на оптиката- чрез скалата може да корегираш пада на съчмата на различна дистанция без да цъкаш нищо.
 

andro

Потребител
С диоптричния мерник може да стреляш при добра осветеност.С коткомера и дъскомера се мери силата или по точно джаулите на оръжието.Коткомера представлявя комшийска котка нацелена на определено разстояние и отчитане на последствията .Дъскомера чамова дъска ,шперплат ,може и калник на Лада ,нищо че е ламарина,на първите две мериш колко дъбоко е влязла чашката или за голям кеф направо я е пробила ,пример два сантиметра на 20 метра и така нататък. :)
 

angelmr

Редовен Потребител
Малко колеги тук имат или са имали такава пушка, но мерните прибори са със сходно устройство и принципи на работа. Та кажи какъв ти е проблема все ще се намери някой да ти помогне.
 

klmn

Потребител
Дай снимки за какво говориш,тук повечето отдавна са на оптики,а и неволята учи- ако нещо си счупил -болтове,лепило,каквото измислиш,това не е пушка за 2 бона..
 
A

Anonymous

Гост
Ако е пластмасово това чудо що не му капнеш Локтайт 500? Или си направи нова мушка, не е сложно.
 

didarai

Редовен Потребител
Преди това обаче ,ако страничната корекция се прави само от мушката вземи я простреляй и застопори и тогава лепи.Ако има релса, върви си вземи за 20 лв една ква да е оптика и ще си щастлив. ;)
 
A

Anonymous

Гост
Май колегата didardi е най прав . Ако корекцията се прави само от мушката , нагласи я и капни лепилце , метал , пластмаса - ще свърши работа и Капчица . Па ако решиш , вземи си една оптика и си решаваш проблема . ;)
 
A

Anonymous

Гост
На каква пушка , с каква пружина я смени . Защо я смени . Дай по подробно , щото това не е въпрос , а информационен бюлетин .
 
A

Anonymous

Гост
За "чумаво точна и силна" , това го знаем. Манлихер от нея няма да стане , така че , ако ти е здрава оригиналната пружина , върни си нея . Ако не е , измери дебелината на телта, броя витки , дължината и търси нова такава , или подобна близка по размери . Прегледай си и маншета на буталото за наранявания и ако има такива - сменяй с нов . Огледай и цилиндъра за евентуални деруги и наранявания отвътре - ако има такива (зависи колко са дълбоки ), или шлайф , или нов . Та като заключение - с тая яка пружина , освен да си трошиш пушката и оптиките , не правиш нищо друго . По силния трясък и откат , не значат по висока начална скорост и пробивност . Успех . ;)
 
A

Anonymous

Гост
Та като заключение - с тая яка пружина , освен да си трошиш пушката и оптиките , не правиш нищо друго . По силния трясък и откат , не значат по висока начална скорост и пробивност . Успех .
Чети внимателно и тогава задавай следващия въпрос .
 
A

Anonymous

Гост
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ?t=5 Ами чети ето тук , но не се надявай на нещо повече от + 5-10 м/с (дали и 10 не са много )след къртовски труд , вложени средства и тн. Писах ти какво да направиш , за да докараш долу-горе почти заводска скорост , от там насетне - друга пушка за повечко пари . Успех . ;) http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t=16868 Ето ти пример , макар че това не е било основната цел на колегата .
 

anibis

Редовен Потребител
Колега и каквито въртели да правиш с пушлето си да му сменяш пружина с по силна полирване, на цилиндър, утежнител, подлагане на шайби и т.н пушката ти ще си вдигне мах+ с 10-20м/с.Затова вземи си една ГП и ще си разрешиш проблема еее тя е доста скъпичка.Аз смятам на моята Б-3 да си сложа ГП :crazy:нищо че пушлето ми е наполвин цена от ГП ;)но има за мен сънтиментална стойност. :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Ами с пушка за 40-50 лв ,да дадеш за газова пружина за 80-100 лв и началната скорост ( това което ти е мерака) да е същата ? ??? Но ти си знаеш най добре .
 
Нагоре