Магнум пневматика - GAMO Hunter 1250, Hatsan 125, 135 и т.н.

runi.b

Потребител
Само почисти и стреляй
Ако се смазва ще дизели месеци след мазането.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
След няколко експеримента напълних приклада на 125-та с оловни съчми. Събра 2,5 кг. Балансът се измести много назад и откатът буквално изчезна. Точността е уникална, а и прикладването е супер. Естествено пушката натежа много, но лично аз мисля, че си струва компромис спрямо теглото ако липсва откат и може да се ползва добра оптика.
 

ToHKa

Редовен Потребител
Гадняр, достигнал си теглото на РПГ :( , моята я набутах с пясък,около 300 грама,има пробмяна но неможе да се каже ,отката изчезна :)
ако ти се занимава опитай и с 2те (пясък и съчми) и кажи с кое е по-ефиктивно?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Наистина много тежи, но няма нищо да пипам, че стреля страхотно а и не се притеснявам за оптиката.
 

svetlix

Потребител
Колега Gadnqra, идеята ти с утежнението ми хареса. Азсъм напълнил моя до дупка с пясък, но копелето успя да строши Метеор 6х40, резбата на задния окуляр или там каквото е направо замина. След всеки изстрел трябва да навивам за да стреля в същата точка (харесваше ми тая оптика, но до тук май). Ще напълня с пясък и риболовни съчми да видя колко може да носи. Кофтито е че ще трябва да стрелям от упора, че съм 75-76 кила и от ръка ми е зор, сега е 5 кила с оптика и моноблока.
п.п. с телена пружина съм :)
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Каквото и да правиш с телена пружина не става. И с пясък също. Слагай газова пружина и пълни приклада с олово. Балансът на пушката се измества много към теб и не се усеща тежестта при стрелба. Ако пък стреляш подпрян на колата изобщо не мърда. Единствено се усеща тежестта при носене в една ръка дълго време.
 

Еньо Ченешев

Новодошъл
Ами ако газовата пружина е заводската на Хатсан? В смисъл оригиналната е сменена с Vortex пружина. Да очаквам ли да се разглоби оптиката от подписа докато целя някоя гарга? :D
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Няма да имаш проблеми. Заводските им газови пружини не са лоши. Единствено внимавай да не я пренапомпваш.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
В смисъл, че заводските газови пружини на Хатсан имат клапан за помпене откъдето може да се увеличава или намалява силата на ГП-то. Ако прекалиш с напомпването, газовата пружина губи полезните си свойства, увеличава се откатът, а и може да я повредиш.
 

old shatterhand

Потребител
Заводските пружини са номер едно, просто не виждам какво по-добро може да се измисли. Разглобяеми са и имат клапан , чрез който може да се регулира налягането в нея.
 

xpresident

Редовен Потребител
Ами ако газовата пружина е заводската на Хатсан? В смисъл оригиналната е сменена с Vortex пружина. Да очаквам ли да се разглоби оптиката от подписа докато целя някоя гарга? :D
Ти няма да я помпиш пружината, тя си идва напомпена. Оптиката има риск да се потроши и с газовата пружина. Аз потроших един Bushnell със същата пушка с ГП.
 

Еньо Ченешев

Новодошъл
А как да НЕ потроша оптиката? Монтирана е на моноблок, има стопер, никъде по пушката няма хлабави болтове (последния път като я разглобих ги намазах с тредлок преди да ги навия - на монтажа също). Стрелям с двунога, ако има влияние това. Та какво остава? Да олекотя буталото по някакъв начин или да добавя тежест в приклада?
 

xpresident

Редовен Потребител
Хубав моноблок ще помогне, от тези дето намалят вибрациите. Те са скъпи. Буталото се олекотява като се сложи ГП, но отката пак е достатъчен да потроши оптиката.
 

alex70

Потребител
http://guns.bg/Gamo_MD_412x44_AO-ca...tOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=

Ето това Гамо съм монтирал. Не вярвам да не издържи ама все пак... А тези моноблокове на каква цена вървят и по какво да позная че намаля вибрациите?

Дано да нямаш проблем, ама моето Гамо счупи за три дни оптика Гамо 3-9x40 и след това Диана 6-24х46 Според мен си трябва оптика без фиксирано увелиение и до 40 най-много.
 

Карлсон

Потребител
Гамото го пиши "бегало", Страйкъра си рита кораво... И да си я почистил, и да си я смазал и на ходжа да си я водил тази пушка блъскането метал в метал рано или късно ще изсипе всяка оптика в кофата... Върни си механичните прибори и си пукай за кеф, око ти да не трепва...
 

Еньо Ченешев

Новодошъл
Да ви кажа доста стрелях вече от една седмица я имам тая пушка и не мърда оптиката. Мисля да пробвам да напълня приклада с нещо тежко, или да сложа някакво меко уплътнение пред буталото, пък ако замине оптиката ще споделя да знаете да не я монтирате тая оптика. Благодаря ви за отзивите!
 
Нагоре