Магнум пневматика - GAMO Hunter 1250, Hatsan 125, 135 и т.н.

6

6.35

Гост
Здравейте,мисля да разпробия преходния отвор на цилиндъра,някой знае ли колко.Пушката е 125 в 6,35.Четох някъде колко е но сега не мога да го намеря.Благодаря предварително.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Първо помисли после как ще го направиш, колкото е бил.
Какво мислиш ще стане, като го разпробиеш?
Пак Хасан в 6.35, ама вече с по-голяма дупка.
Та в този ред на мисли се сетих за един виц от соца.
Една пищна кака имала трабантче, и му разбирала.
Да ама закъсала лятото нещо на края на града.
Трабантчето киха, кашля.
Каката, по едно потниче, вдигнала капака, започнала да го ровичка, ама едната и гърда излязла и полегнала на карбуратора.
Едно цигане зяпало цицата, зяпало, па рекло.
- Каке, тоз Трабант и да утре да го кърмиш, от него мерцедес няма да стане.
 

nikolela

Потребител
Здравейте,мисля да разпробия преходния отвор на цилиндъра,някой знае ли колко.Пушката е 125 в 6,35.Четох някъде колко е но сега не мога да го намеря.Благодаря предварително.
Дупчи се според калибъра. Стандартен е цилиндъра и отвора е малък за да не падне в цилиндъра сачма в калибър 4.5. В калибър 5.5 съм вече с отвор 6мм. при теб може и малко отгоре да го направиш.
За по голяма скорост не се надявай, но отката ще го усетиш доста намалял. Понеже имам две цеви 4.5 и 5.5 съм си направил отвора на цилиндъра с резба в която навъртвам разпробит болт 6мм с отвор 4мм за малката цев. Така отново си връщам оригиналния отвор на цилиндъра. Опитах и с по малък отвор в калибър 4.5, но отката става убийствен за железарията - все едн да стреляш със задънена цев, затова пък скоростта намалява с намаляването на отвора. Определено отвора е малък за калибър 6.35. дупчи смело.IMG_20180625_183740.jpg
 
6

6.35

Гост
Благодаря ти колега.Аз имам цилиндри от 125 ца,мога да разпробия един и да си правя експерименти с различни отвори.Просто исках да знам колко да не надвишавам.Топлата вода е открита отдавна.
 

nikolela

Потребител
В калибър 4.5 няма смисъл да се разширява. Там тънкия отвор на цевта е ограничаващ фактор.
 
6

6.35

Гост
Мен ме е страх да не падне точноста.И аз си мисля че не е нормално в 4,5 и 6,35 да има една и съща дупка.Но все пак трябва да има граница.Все пак скоростта на въздуха е много важна,но от един момент ако прекалиш ще пада.
 

nikolela

Потребител
Мен ме е страх да не падне точноста.
Покажи в темата с мишените точността, с какви сачми и на каква дистанция.
Така и ти ще си сигурен дали имаш промяна в точността. При мен точността идва и си отива с различните видове сачми и се разваля ако почистя цевта.
 
6

6.35

Гост
На някой случвало ли му се е като загрее цилиндъра на пушката в случая 125ца да почне да ги сее по 1метър наляво и надясно.После като изстине се оправя.
 

SvilenP

Редовен Потребител
Да интересно е, защото 99% от чашките които показаха няма да купя никога! Бих пробвал Кросман и АА, другите никога...
 

Dobromir Dimitrov

Новодошъл
Аз от h&n съм много доволен особено от фтт 4.52мм.

Опс!!! Стратън джъмбо били на хатсан а не на h&n.
 
Последна промяна от модератор:

Emil Aleksandrov

Новодошъл
Аз я имам оптиката, и с нея съм на карабината в калибър .308win, но исках да пострелям малко и с въздушната, затова се чудех. Явно по-добре да не рискувам. Благодаря!
 
Нагоре