Играчки за големи

andro

Потребител
490 x 58sm.Има скег,за рул ще видя дали ще трябва.Това при мен е прототипа ,направихме и един от карбон арамид.
 

Fire Horse

Потребител
Карбон-арбамида колко излезе като килограми? Сигурно около 15-16.
А рул е добре за вълните (ако може да се сложи - нека си има). Пък и качва цената ;)
ПП - Ама калъпа ми изглежда малко "краднат" от расов модел ;)
 

andro

Потребител
Е, малко е ашладисан ама няма как . ;)Бърз и маневрен ,аз съм свикнал на по -туристически изпълнения.
 

Fire Horse

Потребител
Перфектно се е получило. Браво :bravo:
Заради по-късата ватерлиния добре ще маневрира (даже и на място), а скега (и на 1/2 пуснат) ще ти държи прав курс.
 

go_panch

Потребител
В Понеделник си получих тази играчка. Оказа се страхотна. След като му свикнеш е лесен за управление, батерията кара 20мин и се зарежда 40. Изненада ме колко е малък а същевременно има една камара настройки и начини на летене. Досега го блъсках поне 50 пъти и няма проблеми.
Ако се кара без протектор, при удар се чупят перките (предполагам, че са толкова чупливи,за да се запази останалата част) но комплект перки е 4лв, затова препоръчвам да се купи поне с 10 комплекта резерва :)
 

go_panch

Потребител
Ар дрон съм имал ама версия 2. Беше много смотан, според мен. Това струва 70 лева и го поръчах от Англия. Дал съм още към 40 лева за перки и всичко е 6.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
На този можеш ли да му гледаш камерата в реално време докато го управляваш от телефона ? Това никак не е лошо, когато искаш да снимаш някъде, където нямаш видимост....Но си струва и парите.
 

go_panch

Потребител
На този можеш ли да му гледаш камерата в реално време докато го управляваш от телефона ? Това никак не е лошо, когато искаш да снимаш някъде, където нямаш видимост....Но си струва и парите.
Няма камера, но не съм и търсил такава. В затворено помещение не става да се лети с камерата, защото са много стените. AR-drone има обхват 10-15м по пряка видимост, така че не знам какво няма да виждаш, че да разчиташ на дрона да го снима.
От това, което гледах из нета, дрон с голям обхват на дистанционното, добра камера и да може да лети на вятър под 2000лв не намерих.
Тази малка чекия е супер, но става само за вкъщи където няма вятър. И може би трябва да се купи с протектор, защото иначе перките си отиват много бързо, при некадърност:)
Жоро, накичи го с мигащи светодиоди и го вдигай нощем, че да се нагледат и Софиянци на НЛО
Има си...
 

lynx

Редовен Потребител
Аз си го представях доста по-едър тоя стършел :)
Много е добро и злобно, ето го в действие:
(първите 3-4 минути от клипа не са интересни)
 

sts1969

Редовен Потребител
Привет, от 2 дена съм собственик на ето този велосипед, взех го втора ръка на 2 месеца, без драскотина, за 400лв. интересувам се добър ли е изборът ми? Сигурен съм че във форума има запалени байкъри доста на вътре в метерията, ще съм доволен на всеки съвет за поддръжка на машинката. Търся и съвет какви градски тихи гуми 28" да си купя за да не се притеснявам от спукване от трънчета и други дребни и малки остриета който се намират по асфалта в града? Вчера спуках предна гума от малко трънче с дължина 6-7мм. има ли лек за болката? :D:cheers:
http://www.tretwerk.net/Fahrraeder/Crossbikes/Crossbike-28-Tretwerk-Arch-1-0-2015-Weiss.html
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Добре дошъл в клуба ! Колелцето е екстра. Ако ще караш по росни тревисти пътеки има вероятност като се намокрят V-brake спирачките да не спират много и ще е по добре да ги смениш със дискови. Ако ще караш повече градско и няма да спускаш стръмно, може да си караш и с тия.. Доколкото за гумите, лекото и здравото не вървят ръка за ръка. Каквито и гуми да си вземеш за външни, вимаш един размер по-големи вътрешни. Примерно - ако си с 2.1 външни, слагаш 2,35 вътрешни. Или направо 2,5. Така стената на вътрешната гума не се разпъва при напомпване а си остава дебела и по-държи на прекълцване или пукане. Честито !
 

andi

Редовен Потребител
Има външни гуми с кевларена лента - държи на бабини зъби . Не се скъпи и вземи хубави - заслужава си .
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Тия Кенди дето са на ти на колелото са за Крос Кънтри като ги гледам.. Иначе тия дето си избрал са тънички, и ще вървят леко. Малко неестествено ми стоят с тая дебелина и имай в предвид че за по-тежки хора ще трябва да ги понапомпаш.. Което означава че дори остри камъчета ще могат да правят беля. Ако вземеш тях сложи поне 1.9 или 2.1 вътрешни. Ако оригиналните са такива слагай тях. Внимавай при монтажа да не ги прещипеш. Може да си се карат и в града. И не бързай да продаваш оригиналните. Все си мисля че като се надишаш на автомобилни газове, малко по малко ще се преориентираш към каране из паркове, горички и черни пътища където въздуха си заслужава. Пък и няма кой да те прегази.. В тоя ред на мисли се сещам за оня лаф: "Клуба на велосипедистите поздравява клуба на автомобилистите с песента на Каризма "Минаваш през мен"" :)
 

sts1969

Редовен Потребител
Говоря за каране в Провадия и може би в околностите, тоест почти без автомобилни газове по пътищата който карам. Приемам съвет за подходящи гуми който да не се пукат лесно. Тези който посочих за едни от най-широките 28" който видях, а и са за по 110кг. на гума, не са ли добър избор?
 

andi

Редовен Потребител
За в града основно предпочитам 32 балон ( или 1,1/4 мах 1,1/2 балон ) . По- дебели са само излишно тегло и съпротивление . Дебелата гума много бави и уморява . А и пречи в завоите . Но трябва да си видиш и колко е широка каплата . И колкото по малко грайфер , толкова по-тиха и леко се кара в завой .
 
Нагоре