Всичко за Фийлд Таргет

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
scope-levels-high-scope-level.jpg


Тези са по прецизни но са скъпи..

Sent from my A850S using Tapatalk
 

lynx

Редовен Потребител
Нивелирите с балончета не са много удобни за целта, ако може да се вземе от някъде електрически е голямо улеснение.
Наглася се на най-високата точност и "играчката" може да започне.
 

Dominus

Редовен Потребител
Идеята която описах е двете оси, на оптиката и на цевта да минават през вертикала линия. Тази електроника е напълно излишна. И без това при стлелба не можеш да нагласиш пушката толкова точно вертикално.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
С нивелир върху тумблера на оптиката ( ако е с плоска повърхност) някой пробвал ли е, че ей сега ми хрумна :D И разбира се е добре винаги пушката да се нивелира предварително като нивелира да е върху монтажната релса.
Инак за прецизно настройване може и с подобен уред ама не знам има ли с водачи за нашите калибри https://www.google.bg/search?q=Тхп&espv=2&biw=1920&bih=979&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CC0QsARqFQoTCNjI-4LCy8cCFcnXGgodL9sLOQ

ПП: Извинете за правописната грешка ако някой я е прочел преди да я поправя :D:D
 

go_panch

Потребител
Ако оптиката е с плоска база, ТОВА ми се струва, че е супер решение.
Обаче не ми се дават 150лв, за да го пробвам.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Мисля, че се втелявате леко...
Метода с конеца е достатъчно точен, освен ако не е решил някой да стреля на 1000м с въздушна пушка.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Аз лично го правя с плоско нивелче върху шината на пушката и върху тумблера(при мен е плосък) и ефекта е повече от задоволителен.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Аз слагам две нивелчета. Едно на шината на пушката и едно на оптиката. После сверявам с конец дали след като нивела монтиран на пушката е ОК и при конеца е ОК скалата на оптиката. Хубаво е и да се сложи един картон с една линия вертикална и да се стреля, като се върти тумблера за вертикала на оптиката за да се види дали попаденията съвпадат с начертаната линия и дали не бягат ляво или дясно при различно положение на тумблера.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Аз до сега все по 1 начин съм си монтирал оптиките. Нивелирам пушката, че да вярвам на нивелира на Евата слагам оптиката и в/у тумблера нивелче + проверка след това със въженце, но реших да попитам дали няма някой хитър начин.

П.С - ето това е яко. Май е нещо като това, което Жоро е пуснал.
http://www.thefirearmblog.com/blog/2015/01/26/arisaka-optic-leveler/
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Важна е крайната цел.. Аз преди първо като сложа нивел на оптиката отвесирах него с въженце... Сед това монтирам върху пушката на която също има нивел и въртя оптиката докато двата нивела не се изравнят. Става но е по-времеемко. Сега го правя по на Румбата метода. Важното е накрая като хванеш пушката и се прицелиш вертикалната линия на скалата да ти е по отвеса...
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
То на снимките го има бре Румба...
 

Attachments

  • 123.jpg
    123.jpg
    75.1 KB · Прегледи: 50

Милко

Редовен Потребител
ФТКС


На четвъртата минута от клипа е показано какво се прави с тая хава.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Оги понякога съм доста спрял :). Просто не разбирах с какво толкова ми помагат тея джаджи, а то същия метод, който аз използвам, но с лъскави нивелирчета.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
;)Ами по твоя начин....
Има и един метод без нивели, само с отвес.
Слагаш оптиката с разхлабени монтажи, окачваш на един лост две примки с еднаква дължина, прекарани през тубуса до двата монтажа. Пускаш и отвеса, така че да го виждаш през оптиката, нагласяш си кръста по него. От теглото, пушката и оптиката се само нивелират, стягаш внимателно и си готов.
 

Dominus

Редовен Потребител
Тази вечер потренирах коляно. Целта е изработване на правилен хват и правилна стойка, позиции на краката и тялото. Епа ще се случат нещата, но си иска тренировката. Без да съм очаквал постигнах 80%. Мишена 25 мм УЗ, 37м. 8 от десет влязоха. Без почивки между изстрелите.
Всичко си иска яко пуцане, но и мисъл.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Аз тази неделя ще потренирам прав и коляно. Павка а за коляното как подпираш лявата ръка? От лакътя напред коста успоредно разположена на крака - бедрото де и коляното (китката свободна разбира се) или преобладаваща тежест на лакътя ...някък усещам че не разпределям добре контакта и тежеста на лява предмишница.
 
Нагоре