Велико Търновска група

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Основния проблем при стойките за пистолетна стрелба е тяхната обща дължина, касаеща транспортирането и съхраняването им. Ето каква сгъваема стойка съчиних:
Материалите са елементарни: летви 3х4 см и подложка за мишените от велпапе 20х50 см. Мишените се захващат с щипки по периферията. За следващото състезание велпапето се подменя.
- Стойката в сгънато положение:

- Разгъваме до 90 градуса и забиваме в земята:

По-удачно ще е преди забиване на стойката да ударим разпробивна дупка в почвата с по-къс здрав кол и после да набием в нея стойката. Това ще намали значително подбиването на летвата. Заради същото подбиване най-добре ще е да се монтира стоманена планка 25х35х3 мм върху среза на летвата по която удряме.

- Разгъваме до 180 градуса и фиксираме с долния болт с крилчата гайка:

:rambo:
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
bateelmo искам да те питам: Арна ли е Стойка или дебела ;) "............., че като ме приклещи на оградата, рекох си, ойдох".
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
dp1962bg написа:
Вальо, кво ти стана преди малко нищо ти нямаше? ;) ;) ;)

Върти ме пералнята на центрофуга :crazy:

Гледах рекламата, ще скачам в джибрите и се сетих за хубави моменти от миналата година - "Купа Ботев"
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Дидо, изпи ли водката? Хареса ли ти? :cheers:

П.П. Ще ни заключат темата бре.
 

sevdaka80

Редовен Потребител
Здравеѝте на всички, аз съм от град Елена тук няма мераклии и няма с кого да стрелям.Може ли да се присъединя към вас и как.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Горския ме уведоми, че от няколко седмици се извършва сеч на суха дървесна маса до коритото на река Янтра в близост до мотописта-стадион с. Леденик. ;) Нарушителя(те) да си платят глобата при мен във вид на алкохолни течности. :D :cheers:

П.П. Мускетарите да се стягат. Очакваме включване :yahoo:.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
valens1968 написа:
Горския ме уведоми, че от няколко седмици се извършва сеч на суха дървесна маса до коритото на река Янтра в близост до мотописта-стадион с. Леденик.
За съжаление това е истина, приятели. Непосредствено преди да атакувам терена бяха зверски отсечени с брадви две масивни дървета. Сечено е на метър от земята - досещате се представители на коя общност секат така. Аз само подравних пъновете, за да не са чак такава грозна гледка и да можем да ковем мишени върху тях. Унищожената от мен "масивна дървесина" се състои единствено от коприви, диви орехи и няколко ниски сухи клони :yes:. Като приключа - предполагам че и на горския ще му хареса резултата от прочистването. А след уборката и на боклуците мисля да напомня най-уважително и на кмета, че на входа на стадиона трябва да има табела - "Тук не е сметище. Нарушителите се наказват с глоба ... лв."
P.S: Вальо да прецени дали при следващия си трудоден да се видя с горския превантивно :cheers:, или да си довърша работата без да се обяснявам на никого.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
sevdaka80 написа:
Здравеѝте на всички, аз съм от град Елена тук няма мераклии и няма с кого да стрелям.Може ли да се присъединя към вас и как.
Здравей колега, ние рядко се събираме за неорганизирани стрелби. Виждаме се предимно по състезания. Следи в раздела мероприятия - в близките седмици предвиждаме насрочване на състезание в Търново :).

P.S:
shstanchev написа:
не се колебайте, дерзайте, че ми ръждясва пушката :'(
Слави, рецепти за премахване на ръжда по оръжието има в раздела "Работилница" :p ;) !
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Тя, ръждата се преманва с водка и мариновани солени крастави4ки.
Проверено е многократно ;)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Днес прочистихме и последния коридор. Горският /старшина Божанов/ :D пристигна с пушка в ръка на проверка, но остана много доволен от резултата и си тръгна по живо по здраво. Остава уборката на терена. Но от това, което видях минути по-късно, докато си товарех мотиката и грапата в багажника, направо ми се утрепа мерака за финалната част: една кола с двама пътници и ремарке си влезе зад дигата и посред бял ден изсипаха поредната купчина строителни отпадъци. Затова както интуитивно минути преди това предложих на г-н Божанов - предстоящото мероприятие трябва да проведем под патронажа на Кмета на село Леденик. Да го поканим официално, да се видим и почерпим и сериозно да коментираме въпроса с безнаказаното системно ползване на терените около стадиона като сметище :wall:.
 

lynx

Редовен Потребител
А така! С джиесема снимаш клипче, но да се вижда и рег.№ на колата и после го пращаш в някоя телевизия.
Те журналята много обичат да излъчват подобни кадри и да настояват "органите да се самосъзират".
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Пацо с грешка си. Тази кола с ремаркето беше на ветеринарите. По надолу по реката имаше умряло животно. Търсеха го, да приберат трупа.

П.П. Старшината Божанов да рапортува: Ще стане страхотно трасе :bravo: :yahoo:
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Грозна картинка момчета.
Новата ми полянка (където правихме Ловешки поляни 2012) има още повече строителни отпадъци, капути, хартиии, гумени шишета и няколко клади :sorry:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
valens1968 написа:
Пацо с грешка си. Тази кола с ремаркето беше на ветеринарите.
Със сигурност е било както пише Вальо. Аз бях на повече от 100м и в ниско място. Видях само как колата с ремаркето подходи към една от купчините с отпадъци, но не видях какво точно направиха хората като слязоха за минута при самото сметище.
Копривите ли бяха много яки, мотиката ми ли беше много калпава, но вижте я какъв ъгъл има след приключване на операцията :eek::
;)
Операция "клони" ще има траен ефект за години напред. Доколко ще е траен, или ще е само сезонен ефектът от операция "коприви" - това ще разберем следващата пролет, когато отново заникнат зелените гадинки. При всички случаи блъскането с мотиката по една трета от трасето, където се въдят тези твари, няма да остане напразно - теренът вече ще е прочистен от камъни, стъклени бутилки, клони и телове /че една тел се оплете и прецака зъбите на щилката/ и ще може да се използва моторна коса, или косачка за бързо прочистване на сектора :yes:.
 

hyankov

Потребител
Някой от Търново утре (Неделя) ще стреля ли някъде в/около града? Евентуално ако мога да се присламча :)
 
Нагоре