Бърза стрелба с многозаряден въздушен пистолет.

ininia

Потребител
ФТКС
Имам въпрос свързан с динамичната стрелба.
Какво значи СО2 пистолет с blow back и без такъв?
 

Fire Horse

Потребител
Пистолетите със система Blowback са с движеща затворна рама при изстрел и са пълна имитация на бойните. Подходящи са за тренировки по динамична стрелба защото движението на затворната рама е като при бойно оръжие.
Недостатъци - по-ниска скорост и износване на частите при дълга употреба.
 
A

Anonymous

Гост
Друг недостатък е сериозният преразход на СО2 за задвижване на механиката.

@ Милен - наказателното време ми се струва много голямо. Виж по-долу какво пише ТеХно:
Днес потренирахме малко. Подобрих си най-доброто постижение - 3.93 секунди за 5 кутии включително повдигането на пистолета.
Не ми изглежда нормално наказателното време да е повече от времето за стрелба... Разбира се, не всеки ще постига времена като това на Техно, особено на първо време. Но с утвърждаване на дисциплината ще има все повече състезатели, които ще стрелят за много кратко време. Такова наказание е практически равносилно на дисквалифициране за подобен състезател.
 

ininia

Потребител
ФТКС
Предполагах,че е точно така.Но това значи,че поне половината енергия на СО2 ще отива за връщане на затвора назад и презареждане.
Егати преразхода на газ!Колко ли изстрела стават с една бутилчица? ;)
Но при динамична стрелба се печели време.
 
A

Anonymous

Гост
Защо да се печели време? Пистолет без блоубек стреля толкова бързо, колкото бързо натискаш спусъка. Е, спусъкът е малко по-твърд.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Хайде че след 23ти очаквам поредния револвер...
Нямам търпение да го пробвам - очаква се да е невероятен!!!
Пак започнах да пълня шкафа с пищови - болест :wall:
 

TeXHo

Потребител
И днес пострелях с пищова. Голям кеф! Стрелях по мишена от 100мм ламарина (IPSC мишена) Прекрасно се чуват попаденията. Рикошети от нея има, но при подходящ монтаж са в безопасна посока. Пистолета отново показа, че е способен на неочаквано висока точност - мишената беше 12х12см, разположена на над 10м. При внимателна стрелба, рядко пропусках. Съжалявам, че не помолих някой да ме снима, щеше да стане готино клипче.
 

buff

Потребител
Dejmos написа:
Защо да се печели време? Пистолет без блоубек стреля толкова бързо, колкото бързо натискаш спусъка. Е, спусъкът е малко по-твърд.

За кой пистолет точно става дума? Стрелял съм много с Кросман C31 и Umarex HK P30 и въобще немога да кажа, че са за бърза стрелба. Да кросмана е с сравнително мек спусък, но много дълъг ход. Умарекса пък беше с много твърд спусък при DA и пак дълъг ход. SA му е супер, но трябва да запъваш ударника всеки път, което пак е бавно. Това го казвам като го сравнявам с боен пистолет. С пистолет с блоубек не съм стрелял за жалост, но и аз си мисля, че стрелбата с такъв ще е по-бърза и същевременно по-точна. Дайте мнения, кой е по-подходящият CO2 пистолет за бърза стрелба според вас?
 

TeXHo

Потребител
Аз имам два пистолета ASG CZ 75 P-07 DUTY. Единия е с блоубек, другия - без. За състезателна стрелба, бих предпочел пистолета без блоубек. Спусъка е с дълъг ход, с няколко отчетливи неравности в хода му, но с малко практика се постигат отлични резултати. Липсата на блоубек позволява да не се губи подравняването на мерните прибори между изстрелите.

Трябва обаче да се има предвид, че механиката на различните пистолети е различна. Например, моите пистолети при теглене на спусъка първо вкарват съчма в цевта, след което взвеждат петлето и стрелят. Дори при SA режим (запънат ударник), частта с вкарването на съчмата я има.

FreeMan написа:
TeXHo написа:
...Рикошети от нея има, но при подходящ монтаж са в безопасна посока. ...

Те затова са забранили стрелба с ББ-та, но само с чашки.
Съгласен съм, че ВВ-то (ball bearing, съчма за лагер) е възможно най-отвратителния вариант относно рикошетите. Аз лично не се сещам за нещо, което да рикошира с повече запазена кинетична енергия от стоманено топче. Поради тази причина, ако използваме такива проектили за състезанията си, винаги трябва да изхождаме от позицията, че това топче ЩЕ се върне с голяма сила към стрелящия, ако срещне твърда преграда с неподходящ ъгъл. Затова, мишените по които ще се стреля, трябва да се монтират по такв начин, че да отклоняват рикошетите в безопасна посока. Топчетата имат едно предимство пред чашките по отношение на рикошетите. Много са предвидими. Чашката като почне да се мачка, не можеш да си сигурен на къде ще отлети в доста от случаите. Топчето ... е, които е играл билярд, знае какво имам предвид.
 
A

Anonymous

Гост
Липсата на блоубек позволява да не се губи подравняването на мерните прибори между изстрелите
Buff, ето това донякъде е отговор на твоя въпрос. Но все пак всеки си има навици, има и конструктивни разлики в пистолетите. Така че еднозначен отговор няма, зависи от човека и от оръжието, и доколко стрелецът е свикнал със своето оръжие.
 

ininia

Потребител
ФТКС
@Tehno,
След като имаш два пистолета от един и същ модел,единият с blow back,другият без него,правил ли си сравнение колко са реалните изстрели с една бутилчица СО2?Това е много интересна данна! :cheers:
 

buff

Потребител
Има логика, ако няма блойбек да държиш равна мушка по лесно, но при бърза стрелба нямаш време да мислиш много, за това. Според мен зависи от това колко е натрениран стрелеца. Все си мисля, че късият ход на спусъка е определящ за бързината. Въпроса е наличието на блоубек помага ли за бързината? Просто събирам мнения, защото май пак ще си купя пистолет, но се чудя какъв. Бях си харесал Umarex beretta px4m, но като изгледах няколко клипчета забелязах, че при него няма значение дали стреляш SA или DA, спусъка прави един и същ дълъг ход т.е. наличието на блоубек не носи никакви ползи. При ASG CZ 75 P-07 DUTY наличието на блоубек спомага ли за по лесно и бързо натискане на спусъка? За сега чета, гледам клипчета и сондирам мнения :cheers:
 

TeXHo

Потребител
При моите пистолети, хода винаги е дълъг, понеже първата част от него вкарва съчма от пълнителя в цевта.

Днес постреляхме с пистолетите, определено този без блоубек дава значително по-добра точност.
 

buff

Потребител
Ето с какво стрелят хората и каква екипировка ползват.
http://www.ipasstore.com/page3.php

Ето и едно интересно клипче
http://www.youtube.com/watch?v=NEDuJQWiaRE

А относно плавилата по горе - 5 секунди за пропусната мишена и аз мисля, че е много. Дори си мисля, че за пропусната мишена не бива да има наказатални секунди. Стреля се докато се уцелят 5-те мишени, така или иначе броя на изстрелите е неограничен.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
TeXHo написа:
И днес пострелях с пищова. Голям кеф! Стрелях по мишена от 100мм ламарина (IPSC мишена) Прекрасно се чуват попаденията. Рикошети от нея има, но при подходящ монтаж са в безопасна посока. Пистолета отново показа, че е способен на неочаквано висока точност - мишената беше 12х12см, разположена на над 10м. При внимателна стрелба, рядко пропусках. Съжалявам, че не помолих някой да ме снима, щеше да стане готино клипче.
Ако беше казал и клипчета можехте да си направите, фотоапарата ми беше наблизо но иначе вярно често дрънчеше като стреляше по-бавно ама в твоите ръце :D Нещо не се разбрахме с тоя дълъг спусък (за който говорите), на мен ми е адски неудобно да стрелям с такъв спусък, но може би с малко практика се свиква въпреки всичко. Много сме се разлигавили с тия спортни спусъци на пушките ни ;) :cheers:
 

buff

Потребител
Колега milen.m,
В първият пост споменаваш софтуер - таймер инсталиран на телефона. Коя програмка конкретно визираш?
 

hyankov

Потребител
И аз бих участвал :cheers: Кога ще има състезание? Даже ще доведа и един приятел, който ако до тогава не си е взел пистолет ще участва с моя (ако това не е проблем?)

ПП
Вчера моя приятел стреля от 10м и едно от топчетата отскочи и го удари по бузата. Каза че го е заболяло, но нямаше никакви последствия. Единствената реална опасност са очите, но с очила проблема се решава.

В тази връзка - аз нося диоптер. Няма как да сложа други предпазни очила, защото няма да виждам мишените. Ще бъда ли допуснат с диоптрични очила вместо защитни?
 
Нагоре