БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО ФИЙЛД ТАРГЕТ - ОРГАНИЗАЦИОННИ ВЪПРОСИ

mitaka101

Потребител
Не са чак толкова страшни задълженията на юридически лица с нестопанска цел в обществена полза в сравнение с тези в частна. Говоря от опит.
Освен това дори като сдружение в частна полза може да се кандидатства за финансиране по европроекти и не само.
Ако на някой му се занимава, де.
 

Loki

Потребител
Май забравяте същността на нашето занимание! Има ново правителство, промени в държавните институции, нов парламент- ше бичат нови закони, влияние от ЕС (нищо лошо като цяло), но защо трябва да дърпаме Рогатия за опашката :exclaim: а и да се набутваме на вълка в устата! Ще се загуби непринудената атмосфера на срещите ни, календари, графици, глупости- вече няма да е ХОБИ, ще отблъсне повече хора отколкото привлече! Мисля, че може да се оправяме с членски внос и спонсорство, както стана с Клуба по стендов моделизъм например, въпреки, че спонсорството влачи медии, което май не е много желателно за нас... Това е лично мое мнение, може би целта на БАФТ е друга и нека бъда извинен.
 
A

Anonymous

Гост

d055.gif
 

братушка

Редовен Потребител
Дани - грешиш!!!
В създаването на тази организация взеха участие най-различни хора, от стриктните спортисти до каубои бираджии. Тя е замислена като организация за ВСИЧКИ въздухари.
Лично аз твърдо ще застана СРЕЩУ опитите да се превърне в тесно-профилирана спортна структура.
Това не означава, че НЕ трябва да се занимаваме сериозно със правилата и състезания и то на високо ниво, но НЕ и за сметка на останалите любители на пневматиката.
За всички има място под слънцето.
 

братушка

Редовен Потребител
Дани, целите и името на сайта и организация са дискутирани надълго и нашироко доста отдавна още във форума на МСА, преди да се появи този сайт.
Организацията е замислена от сорта на "Национално Сдружение на Любителите на Пневматично Оръжие".
Обаче поради някои специфики в законите и особености на реално положение в спортните среди тук беше избрано имено това име с ИЗРИЧНА уговорка, че целите и задачите няма да са тясно профилирани под името и тя ще се занимава с интересите на всички "пневмо-ЛЮБИТЕЛИ".

Както вече писах никой не е спрян да регистрира тясно-профилирана организация. Дано да има успех, ще му пожелая късмет. Но "този влак" е за ВСИЧКИ. Който не иска - да не се качва.
 

mitaka101

Потребител
И според мен във федерацията в сегашния и вид има място за всички.
Просто в раздела за състезания трябва да се подходи по-професионално, както и в раздела за финансиране.
Казах и пак повтарям, че има начини да се финансира Федерацията било от държавата, било по линия на проекти - въпрос на организация и ръководство е да се потърси това финансиране.
Няма лошо да се търсят спонсори, но защо не се търси това финансиране?
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
братушка написа:
Дани, целите и името на сайта и организация са дискутирани надълго и нашироко доста отдавна още във форума на МСА, преди да се появи този сайт.
Организацията е замислена от сорта на "Национално Сдружение на Любителите на Пневматично Оръжие".
Обаче поради някои специфики в законите и особености на реално положение в спортните среди тук беше избрано имено това име с ИЗРИЧНА уговорка, че целите и задачите няма да са тясно профилирани под името и тя ще се занимава с интересите на всички "пневмо-ЛЮБИТЕЛИ".

Както вече писах никой не е спрян да регистрира тясно-профилирана организация. Дано да има успех, ще му пожелая късмет. Но "този влак" е за ВСИЧКИ. Който не иска - да не се качва.

+1 :mad:
 

братушка

Редовен Потребител
Дани, а задавал ли си въпроса: защо БАФТ е само ПЕТА "стреляща" организация в България?
Като 2 от тях са още от Татово време (БФ по Спортна Стрелба и БФ по Стрелба с Лък), а след "промените" се появиха IPSC и Българска Бенчрест Федерация (ББФ) и сега БАФТ.
Като IPSC и ББФ са покравителствани от полицейски структури и членуват там предимно хора с пагони или близки до техните кръгове.
Ще те гледам аз как ще регистрираш организация за стрелба (макар и спортна), че и в София, под зоркото око на БФСС...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Като страничен наблюдател на многото исписано до тук почвате да ми приличате все повече на едни хора където ги обсъждаме в една друга тема, а именно на нащи мили родни политици които вечно споряд, карат, делят се ( чист ФТ и любителски ФТ, както измислиха десни и център десни остана да видим кои са левите май са бираджиите могат да заемат това място ;) :cheers:) и се чудят как да си направят нова партия, защото не е свикнал някои друг да му казвка какво да прави нека не приличаме на тях и стига сме се деляли на професионалисти каубои и не знам какво още ще се измисли... забравете миналите пречки и помислета за вбъдеще как да не се повтарят. Знам че най малко аз имам право да говоря за това при условие че никои не ме е виждал но темата пък и тази на софииската група заприличаха на парламентарен дебат......относно спонсорството попитайте хората от чуждите групи как са се справили могат да дадат някой акъл , ако подържате комуникации с тях.
 

shooter

Потребител
През последните няколко дни бях доста зает
и едва днес видях развитието в темата

Донякъде съм подготвен за това поради моите разговори и впечатления от последната
среща в София
днес също така получих и ЛС от Акраба 1 - да се счита подадената от него молба за членство в БАФТ за невалидна
Членството в Асоциацията е доброволно и аз няма да коментирам това
щом така е решил, това е негово право
Просто следващите редове в този пост ще са разсъждения на тема
какъв е смисъла от БАФТ ?
-
По начало някои колеги не погледнаха с добро око на тази идея
най вече, че е регистрирана в Русе
и ми се струва , че бързат да пишат двойка на неизпитан ученик

Съгласно устава на първото Общо събрание ще се гласува новия състав на УС и ще се дискутират и вземат решения относно много въпроси касаещи първите стъпки
на структурата в областа на един нов и непознат до преди няколко години спорт

мисля, че там трябва да има и представители и на ФТ клуб Средец
в който доколкото разбирам се е превърнала Софийската група на любителите на пневматично оръжие или известна част от тях

няма нищо лошо в това да се търси финансиране от държавата
и това също ще е предмет на разговори на събранието, което планираме
да се проведе по време на Националната среща на Узана
все пак остава въпроса дали ще е по силите на няколко човека да реализират
спортен календар залегнал в държавните структури по спорта
пък бил той ФТ клуб Средец или БАФТ заедно или поотделно
обединението прави силата и ми се струва малко рано да се делим
на два синода или по скоро на софиянци и прочия провинциални "каубои" / буквалния превод на каубой е - кравар, както всички знаем. Все пак всички пием бира - гледах това и на последното състезание в София :) /

от друга страна, тези които ще се запалят по ФТ като спорт
са от редиците на любителите на пневматично оръжие
и си мисля че не бива да ограничаваме и делим шепата хора които сме на
спортисти, спирт исти и прочия
на този етап само една широка публика от хора на които ще се даде възможност да участват в едно състезание по ФТ и да се закрастят по него ще ни позволи да
се радваме след няколко години на едно много по широко и качествено
присъствие на състезатели по ФТ

риска още в самото начало на БАФТ тя да се превърне в една елитарна организация само за шепа "избрани" е голям
помислете за това
в Русия и аз виждам, че има три организации които се занимават с подобна тематика
- Нац. асоциация на любителите на пневм. оръжие, Асоциация по ФТ и такава по пневм. бенчрест, но там и хората са много - хиляди
а при нас в България сме двадесетина с тенденция да станем стотина
това е за сега, дано да сте ми разбрали мисълта

поканата за Узана за всички от ФТ клуб Средец остава
нека да се видим и да обсъдим всички тези неща
 

Loki

Потребител
Колегии, стига с тея глупави сравнения с държавата и парламента! Тук сред нас никой нищо лошо не е направил, нито е откраднал, излъгал или ощетил! Нормално е да има разногласия, защото това не е форум за ПИНГ-ПОНГ или ФЕДЕРБАЛ, а за стрелба с пневматични оръжия, 95% от които са толкова мощни, че в цяла Европа са на режим- право куме в Очи, па нека го чете който иска! Основно това исках да подчертая в предишния си пост, защото ако не беше така мислите ли, че щеше да има въобще форум и асоциация,че и предишния който още си съществува- всичко се гради на момчешкия дух и ентусиазъм. А и сме и бедни като мишки, всичко ни излиза скъпо и прескъпо и трудно, но го правим, а в Европата са оглупели от презадоволяване на пазара- някъв от клуба на АерАрмс си беше позлатил пушката щото друго не му остава :crazy:, а тука кат си купиш такава ти честити цела България, нещо като "честита баня"... А и мислите ли, че некой го интересува нашия форум- "кво щели да прочетат" :exclaim: :D, на тех кирилицата им е като китайскии, и ама ИЗОБЩО не ги итересува! И все пак при нас е много по- интересно и тръпката е голяма- това е най- посещавания и готин форум :exclaim: :yes:, в пейнтболския примерно има пет изречения на кръст... В никакъв случай НЕ призовавам към анархия, вече сме юридическо лице и естествено трябва да има правила и условия, които да се спазват, но да не се разбива принципа! Акраба е много прав, че трябва да има организирани мероприятия и развитие, иначе за кво е БАФТ, но недей бате да разкъсваш форума толкова отрано- нали затова има вече съвет, предстои събрание, ще се помисли, ще се гласува, взимат се решения, координация с международни правила,предложения, компромиси и тн... Споко :) :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Защо ли си мисля, че слагате каруцата пред магарето?!
Обсъждат се сериозни организационни въпроси, какво трябва/не трябва/могат/не могат и т.н. да направят ръководителите на асоциацията....
А такива просто няма! Не сме правили ОС, не сме избирали ръководство, нищо не сме правили. Дори самият устав е написан за да има какво да се покаже при регистрацията. (НЕ ме разбирайте погрешно, не казвам, че е лош, просто докато не бъде гласуван на ОС, той също е временен).

На поддръжниците на идеята за чисто състезателно и професионално насочена организация ще кажа само - РАНО Е!
Първо пневматичният спорт трябва да се популяризира, за да има избор. Да има достатъчно желаещи, от които да се подберат хора със способности, за да бъде представителна тази извадка (друг е въпроса ако конкуренцията е нежелана)....
А това популяризиране не е функция на тясно специализирана организация. Заблуждавате се, ако мислите, че ще се намерят много хора, които да почнат да стрелят направо със състезателен клас оръжие.
Или ще се разчита асоциацията да ентусиазира, а "елита" да привлича готовите състезатели?

Чарът на нашите прояви е именно в непринудеността. Която не пречи да се провеждат състезания. "Непринуденост" не е нито мръсна дума, нито означава анархия и липса на правила. И не е несъвместима с асоциацията.

За държавното финансиране - РАНО Е!
Дайте първо да тръгне асоциацията в действителност, да видим ще ни бъде ли или няма, да си решим организационните въпроси (писах по-горе, да не се повтарям), пък тогава да се натискаме за държавни шамари. Ааааа, исках да кажа финансиране.
Да не се получи, че таман сме кандидатствали за финансиране и вземем, та се разтурим. А следващия, който се опита да направи подобна организация, да се сблъска с негативите от нашите действия (отговорен фактор взема решение: "Аааааа, видяхме какво стана с предните такива, тия са същите, нищо няма за тях!"). Да не действаме на принципа "След нас и потоп!"
Още нещо - държавните пари са обвързани с условности. Я за момент си представете, че в хипотетичния спортен календар, определен от ММС, на ФТ се падне... февруари!

....някои колеги не погледнаха с добро око на тази идея
най вече, че е регистрирана в Русе....
Надявам се това да не е била основната им причина. Обратното би било проява на много инфантилно поведение и мислене на база "Адресната ми регистрация е най-голямото ми достойнство".

П.П. Акраба, днес на нклк места с истински родолюбив дух пишеш "това е типично българско", "българска привичка" и т.н.
Ето ти още една нашенска черта - делим се, преди да сме се обединили!
 

mitaka101

Потребител
Dejmos написа:
Защо ли си мисля, че слагате каруцата пред магарето?!
Обсъждат се сериозни организационни въпроси, какво трябва/не трябва/могат/не могат и т.н. да направят ръководителите на асоциацията....
А такива просто няма! Не сме правили ОС, не сме избирали ръководство, нищо не сме правили. Дори самият устав е написан за да има какво да се покаже при регистрацията. (НЕ ме разбирайте погрешно, не казвам, че е лош, просто докато не бъде гласуван на ОС, той също е временен).

На поддръжниците на идеята за чисто състезателно и професионално насочена организация ще кажа само - РАНО Е!
Първо пневматичният спорт трябва да се популяризира, за да има избор. Да има достатъчно желаещи, от които да се подберат хора със способности, за да бъде представителна тази извадка (друг е въпроса ако конкуренцията е нежелана)....
А това популяризиране не е функция на тясно специализирана организация. Заблуждавате се, ако мислите, че ще се намерят много хора, които да почнат да стрелят направо със състезателен клас оръжие.
Или ще се разчита асоциацията да ентусиазира, а "елита" да привлича готовите състезатели?

Чарът на нашите прояви е именно в непринудеността. Която не пречи да се провеждат състезания. "Непринуденост" не е нито мръсна дума, нито означава анархия и липса на правила. И не е несъвместима с асоциацията.

За държавното финансиране - РАНО Е!
Дайте първо да тръгне асоциацията в действителност, да видим ще ни бъде ли или няма, да си решим организационните въпроси (писах по-горе, да не се повтарям), пък тогава да се натискаме за държавни шамари. Ааааа, исках да кажа финансиране.
Да не се получи, че таман сме кандидатствали за финансиране и вземем, та се разтурим. А следващия, който се опита да направи подобна организация, да се сблъска с негативите от нашите действия (отговорен фактор взема решение: "Аааааа, видяхме какво стана с предните такива, тия са същите, нищо няма за тях!"). Да не действаме на принципа "След нас и потоп!"
Още нещо - държавните пари са обвързани с условности. Я за момент си представете, че в хипотетичния спортен календар, определен от ММС, на ФТ се падне... февруари!

....някои колеги не погледнаха с добро око на тази идея
най вече, че е регистрирана в Русе....
Надявам се това да не е била основната им причина. Обратното би било проява на много инфантилно поведение и мислене на база "Адресната ми регистрация е най-голямото ми достойнство".

П.П. Акраба, днес на нклк места с истински родолюбив дух пишеш "това е типично българско", "българска привичка" и т.н.
Ето ти още една нашенска черта - делим се, преди да сме се обединили!
Ще си позволя да коментирам това изказване в контекста на Федерацията (в която не членувам).
Обсъждат се сериозни въпроси, които ги няма???? А финанси има ли? Няма. Ми как ще има като не се търсят?
Кой да ги търси - аз ли, който не съм никакъв във Федерацията, или Милен, или някой друг от Сф група?
Или ще се вдигнете от Русе до тук, защото Ръководството СЕГА сте вие от Русе и ВАС ви питам?
Имате ли идея в какъв срок се подадат документи за финансиране на Федерацията за СЛЕДВАЩАТА година?
До кога е и какви са конкретните стъпки?
Или да почакаме още година - две да решите да направите нещо?
И за какво е рано - да си правим състезания, като тези които досега си правим с малко по-строг регламент?
Ами като незнаете какво е СПОРТЕН КАЛЕНДАР, как и от кого се прави - какво Ръководство сте вие??????
Какви шамари ви гонят, какви мухи ви бръмчат???
Вместо само да лежите от кълка на кълка да бяхте свършили нещо смислено, като например:
1. да ОРГАНИЗИРАТЕ обсъждане и приемане на устав, правилник и календар за състезания;
2. да потърсите какви са начините за Държавно и неправителствено финансиране;
3. да потърсите методи и начини за популяризиране на нашето хоби с цел увеличаване на броя на членовете на Федерацията - колко въздушни пушки има в Бг, замсляли ли сте се - и защо 99% от техните собственици НЕ са тук??????
 

st_beer

Редовен Потребител
@akraba1
Нима тези наши галерии http://gallery.airguns.bg/ не говорят за нашето хоби и дейностите с които се занимават хората които спортуват. Няма да пиша в тази тема и няма да взимам никакво отношение понеже не членувам в асоциацията. Чета ви постовете обаче и трябва да споделя че това което се случва го предвиждах да стане много преди да се започне всичко. Виждам как започва вече да се случва разцеплението на каубои и спортисти и как вече за едните няма място и не са желани. Започва да ми става все по неприятно да посещавам и чета форума както и пиша все по рядко в него. Жалко просто много жалко заради няколко човека да се развали всичко хубаво :'( :'( :'( :'(
 

st_beer

Редовен Потребител
akraba1 написа:
А ти как стигна дотам /галерията/?
...с GPS кординати или просто говориш и пишеш на български и така разбра къде е /прочете го/.
Щракнах на този сайт http://www.airguns.bg/
Стигнах по същия начин по който стигам до всяка една галерия която искам да видя независимо дали е написана на български, английски,китайски или какъвто и друг да е език. Ако хващам нещо от езика чета какво пише на бутоните. Ако не разбирам нищо от езика си щракам просто по бутоните и така разглеждам (сърфирам)във въпросния сайт.Ако обаче мислиш че трябва да се разбира и от колегите и трябва да учим и пишем на английски защото не знаели български ами съжалявам сайта си е на български и си е за нас самите. Защо те не почнат в техните сайтове и форуми да пишат на български че ние да разбираме всичко ами не мисля че ще стане. Мисля че колегата е направил сайта идеално и няма нужда да лижем задниците на чужденците че да разбират всичко като отворят сайта. Ами да седнат да научат български като искат всичко да им е ясно и лесно.
Относно съчмата и другите теми четох ги да. Нито за съчмата нито по другите въпроси искам да вземам отношение. Това за мен са детски неща и се дърлите като малки хлапета изобщо не ви ходи на годините. Засрамете се. Хората които искат да се състезават нека го правят нямам нищо против тях. Проблема обаче дойде от Теб когато ти провокираш и започваш дрязгите. Визирам това твое мнение което мене лично много ме дразни и повярвай ми няма да стана член на асоциацията ако това са нейните приоритети.
akraba1 написа:
Изсползването на име като ФИЙЛД ТАРГЕТ означава, че тя би трябвала дава приоритет на спорт носещ име ФИЙЛД ТАРГЕТ /поне според мен/
И понеже на няколко пъти идеите се смесват със свободните идеи питам Ако трябва да се направи чисто спортна организация която да се занимава сЪС самият спорт Фийлд Таргет Къде трябва да стане? Защото знам поговорката "Много баби кекаво бебе".
Нека асоциацията да се занимава и с другите дисциплини няма лошо. Но да не вклчва просто всичко.
За какво му е на един бираджия асоциация? Той така или иначе си пие бирата под дебела сянка. Като я изпие стане па гръмне. Виждаш и сам, че бираджиите /никой да не се засяга-не е лична нападка/ не искат членство.
Ако трябва да се лигитимираш пред света на ФТ, нов сайт/форум ли трябва да направим в който да се разискват идеите и проблемите на ФТто. Погледи един сайт на другите федераци по ФТ и виж за каква разлика говоря, сравни го с нашият сайт/форум.
С какво впечетление ще останат тези /чужденците/ занимаващи се с ФТ.
За това си мисля, че името на сайта и на асоциацията са използвани абсолютно неуместно и неправилно!
И понеже идеята за ФТ /в чистият спортрн вид/ ми е най-близка ще почна да действам в посока на обособяване тясно насочена структора и съответна медия.
Бъди жив и здрав. Състезавай се на воля никой не те спира. Не искай това обаче от хората на които пневматиката е просто ХОБИ нищо повече. Бих участвал в състезание и съм го правил единствено и само за кеф и удоволствие а то е да мина по трасето (визирам срещата в Русе) да си стрелна по мишените според изискванията като някъде може да не желая да стрелям от задължителната поза и да не ми се зачита резултата но аз си стрелям за кеф и това не ме бърка. Това е моето разбиране за ХОБИ.
 
A

Anonymous

Гост
mitaka101 написа:
Обсъждат се сериозни въпроси, които ги няма?
Не ме разбра.
Не че ги нама въпросите.
Ръководителите, които трябва да ги решат ги няма.
Първо - все още няма ръководство на тая асоциация. То предстои да се избере. (точно това исках да кажа, а и всъщност го казах
Dejmos написа:
Не сме правили ОС, не сме избирали ръководство, нищо не сме правили.
, неведнъж, но вместо да се осъзнае, се хващаме за думичката "Русе")
Има един временен управителен съвет, който беше необходим за да стане регистрацията. Изисквания, какво да го правиш.
Второ, трето и т.н. няма. И няма как да има без първото.
Или ще се вдигнете от Русе до тук, защото Ръководството СЕГА сте вие от Русе и ВАС ви питам?
Виж "Първо"
Имате ли идея (виж...) в какъв срок се подадат документи за финансиране на Федерацията за СЛЕДВАЩАТА година?
Не прочете ли устава, финансираме се от членски внос. (Поне на първо време; докато не станем по-значими, нито спонсори, нито нещо друго ще видим)
И за какво е рано - да си правим състезания, като тези които досега си правим с малко по-строг регламент?
И тук не си ме разбрал. Не да не си правим състезания, а да не се превръщаме в елитарна и професионално спортно ориентирана структура. Такава организация не може да има широката основа, която се иска.
Ами като незнаете .... какво Ръководство сте вие???
Пак виж... Изобщо, за всяко нещо, за което персонално се обръщаш към "нас", виж "Първо".

Вместо само да лежите (да не се повтарям...) от кълка на кълка да бяхте свършили нещо смислено, като например:
1. да ОРГАНИЗИРАТЕ обсъждане и приемане на устав, правилник и календар за състезания;
Това трябва да стане на следващата национална среща. Надявахме се да стане на предната, но регистрацията се забави в съда.

П.П.
...в контекста на Федерацията (в която не членувам)....
А аз трябва ли в контекста на написаното от теб да кажа:
"Какво правиш тогава в тази тема, тя не е за теб!"

П.П.П.
Тук един въпрос да имаш в главата си /без да говориш БГ/ няма да намериш отговора.
Сравнението с оня сайт не е коректно. Просто не е равновоставено положението.
Английскоговорящите нямало да се оправят в нашия сайт? Хайде помисли си, колко ще се оправи в техния някой, който не знае английски. Ти даваш линк към вътрешна за сайта страница. Как стигна до него? На заглавната се виждат четири снимки на хора с пушки. Снимките не са линкове. Линковете са отстрани, написани на английски (приемаме, че знаеш толкова английски, колкото и хипотетичният англичанин, попаднал на нашия сайт, знае български). Пояснителният текст, който се показва, като ги посочиш и шорткъта, който се появява отдолу в браузера, и те. Няма нито една думичка за неанглоговорящите. От заглавната страница ще разбереш само, че в сайта явно става дума за пневматично оръжие (и в нашия ще го разбереш, има картинка на пушка). В нашия има повече за тях, отколкото в посочения от теб за нас.
И още нещо - нашият сайт го има благодарение на ентусиазма на сдмен. Който го направи сам, без ничия помощ, да не говорим за някаква материална компенсация.
И вместо да критикуваме и искаме, нека му благодарим. А който иска повече... Екстрите се заплащат.
 

shooter

Потребител
shooter написа:
Понеже нещата нещо се зациклиха
и градивните мнения липсват
обявявам за разискване следния спортен календар на БАФТ

Пролетна национална среща - последната събота и неделя на април със състезания по ФТ, бенчрест и пневматичен пистолет
Купа Ботев - специализирано състезание по бенчрест - последната събота и неделя на май
Есенна национална среща - последната събота и неделя на септември със състезания по ФТ, бенчрест и пневматичен пистолет

Регионални срещи през годината

София - последната събота и неделя на юни, състезание по ФТ
Русе - последната събота и неделя на август, състезание по ФТ

Окончателното решение ще се вземе на Общото събрание на асоциацията.

Предложение за:
Дневен ред на първото Общо събрание на БАФТ, което ще се проведе на есенната национална среща - Узана, 19-21.09.09г., датата, мястото, часа и дневния ред ще бъдат уповестени съгласно чл. 7 от устава на БАФТ

1. Прием на нови членове и избор на УС и разпределяне на длъжностите в него, избор на председател на УС
2. Приемане на правилник за провеждане на състезания по ФТ и определяне на коефициента му на сложност/трудност, пневматичен бенчрест и пневматичен пистолет
3. Приемане на правилник за безопасно боравене с пневматично оръжие на сбирките на групите, националните и регионални срещи и състезания

4. Вземане решение по размера на встъпителната вноска и годишния членски внос на БАФТ
5. Избор на регионални представители на Асоциацията
6. Приемане на спортен календар на БАФТ
7. Организация и провеждане на срещите залегнали в спортния календар на Асоциацията - координационен щаб, местни координатори.

8. Приемане на правила за национален рейтингов списък на състезателите на Асоциацията, правила за определяне на националния първенец за годината по ФТ, пневматичен бенчрест и пневматичен пистолет, както и на правила за съставяне на национален отбор по ФТ
9. Приемане на стратегия / програма / на БАФТ за следващите четири години
10. Одобряване на проекта за документ, удостоверяващ членството в БАФТ
11. Допълнения към устава на БАФТ
12. Избор на комисии към асоциацията по предложение на УС - по правилници и национален рейтингов списък / съдийска комисия /, по спортна етика.



Моля за номинации за УС и регионални представители





От 14 юли до сега вижте колко са смислените мнения по
поставените въпроси


ПС
ако отговарям съм високопарен
ако направя нещо - бързам като теле - справка мнения за международната кореспонденция
през останалото време - лежа от кълка на кълка
каквото се направи в Русе - е "еди какво си по "русенски""
доколкото ми стана ясно, ако ръководството на Асоциацията не е от София
няма да я бъде /Асоциацията/




Моля тези, които са наясно със повдигнатите въпроси и имат нови идеи
да дадат смислени предложения да ги обсъдим


иначе работата взе да се окъква
и заприлича на женски пазар
 

shooter

Потребител
Съгласно чл. 7, ал.3 от устава на БАФТ

ПОКАНА

От името на УС уведомявам всички заинтересувани, че Общото събрание на БАФТ
ще се проведе от 14 ч.на 20.09.09 в хижа Узана, в местността Узана, до гр. Габрово
при следния дневен ред:

Дневен ред на първото Общо събрание на БАФТ
1. Прием на нови членове и избор на УС и разпределяне на длъжностите в него, избор на председател на УС
2. Приемане на правилник за провеждане на състезания по ФТ и определяне на коефициента му на сложност/трудност, пневматичен бенчрест и пневматичен пистолет
3. Приемане на правилник за безопасно боравене с пневматично оръжие на сбирките на групите, националните и регионални срещи и състезания
4. Вземане решение по размера на встъпителната вноска и годишния членски внос на БАФТ
5. Избор на регионални представители на Асоциацията
6. Приемане на спортен календар на БАФТ
7. Организация и провеждане на срещите залегнали в спортния календар на Асоциацията - координационен щаб, местни координатори.
8. Приемане на правила за национален рейтингов списък на състезателите на Асоциацията, правила за определяне на националния първенец за годината по ФТ, пневматичен бенчрест и пневматичен пистолет, както и на правила за съставяне на национален отбор по ФТ
9. Приемане на стратегия / програма / на БАФТ за следващите четири години
10. Одобряване на проекта за документ, удостоверяващ членството в БАФТ
11. Допълнения към устава на БАФТ
12. Избор на комисии към асоциацията по предложение на УС - по правилници и национален рейтингов списък / съдийска комисия /, по спортна етика.
13. Отчет за изразходваните средства и финансова програма на Асоциацията


Стефан Станчев
председател на УС на БАФТ
 

братушка

Редовен Потребител
Предложение за допълнение към дневния ред на Общо Събрание:

Да се добави точка за обсъждане на "статута" и взаимоотношения на този сайт и Асоциацията, и взимане на евентуално решение за узаконяване на "статута" (ако такъв ще се договори).

Ще помоля колега CDMAN, като фактическия собственик на сайта, да присъства на Събранието. Молбата е лична.
 

shooter

Потребител
Към дневния ред на Първото общо събрание на БАФТ се добавя:

т. 14. Разисквания по сайта на асоциацията и неговата визия

Моля
Сдман да присъства и от името на УС на БАФТ
 
Нагоре