Kral Arms

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Аз разбрах, че трябва да се дадат наставления, разбирай инженерни насоки на комшиите, относно продукцията им. С маркетинга би следвало да се занимава българската фирма, а дали ще искат да се вслушат е друг въпрос.
Та, който има или е имал Крал/че, да обърне внимание на слабостите, които е забелязал. В това може и да се вслушат.
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Точно за слабостите на тези пушки и пистолети става въпрос.Аз също съм си записал някои неща и ще е полезно кой каквото се сети още да каже.
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Ей тия комшии не се научиха как да правят хубави и безопасни ПЦП-та.
Всеки знае че О/-пръстена е в пъти по-добре да е отпред преди резбата,а не след резбата. Когато О/пръстена е след резбата,се натоварва доста резбата,
и ако не е хубав материала,се случва ето това. :stop:


Ето по тоя начин трябва да ти е О/пръстена/и преди резбата. Стъпката всеки сам си е избира,аз съм си избрал да е 1.25мм или 1.5мм.

038617753.jpg
 

cilindura

Редовен Потребител
Това - с местоположението на о-пръстена, сме го нищили преди няколко години в темата за "Суматра". Стъпката на резбата въобще не трябва да бъде произволна. Тя трябва да е съобразена с материала, от който са произведени резервоарът и съответната тапа. Такъв случай на взрив на излитане на тапа имаше и в България. Слава Богу, човекът не пострада. Никак не е шега работа направата на тапа или резервоар. Тук говорим за огромни налягания, при които виждаме пораженията на един изстрел, породен от малка порция въздух, какво представлява, а камо ли да излети всичкият въздух , изстрелвайки тапата напред. Преди няколко години в Русия гръмна въздушен пистолет с тапа и резервоар "хенд мейд". Резултатът беше - пробита секция на сквоз и временна загуба на слуха на стрелеца. Слава Богу, и този случай се размина без жертва. Така че изводът е следният: с тая работа би трябвало да се занимават хора с опит, и то дългогодишен.
 

Dominus

Редовен Потребител
Това за резбите е цяла наука и не е леща или боб. Има методика и формули за тази цел и не са хич прости. Отделен въпрос е качеството на изпълнение. Материалите са отделна наука.
Само ще вметна че една тапа, при около 200 бара изпитва натоварване над 1t (ТОН)
за да е малко по-образно това се замислете как един средностатистически автомобил виси на тази тапа
 

apekov

Потребител
Понеже съм нов във форума, търся малко инфо за модела N11, Kral Arms. вчера я гледах в Плевен в маг. Траншеята и за 200лв. за които се продава изглежда пирлично, Интересувам се от технически данни, проблеми, резервни части. Възможно ли е да и се постави газово бутало. Гледах и Хатсана - 125, но ми се струва доста тежка и яко ритаща, да не говорим че трябва да ходя на фитнес за да я заредя. Е това в кръга на шегата.
 

apekov

Потребител
nikolai89, Благодаря колега.

http://www.isd-bg.com/oruzhie/v-zdu...ushna-pushka-kal-5-5-n-11-synthetic-kral-arms

Има ги и с фабрично газово бутало, обади се на хората от този сайт.
Обадих се, нямат налични в момента с ГП. Ще има внос чак септември. Хубавото е че цената е изгодна, и сега се чудя дали да купя пушката с пружина и после да я сменя с ГП.
 
Последна промяна от модератор:

carex

Потребител
Здравейте!
Преди две седмици си взех един Kral Arms Puncher . За цената си пушката е страхотна,окомплектована с заглушител и наддулник.
За времето от както я притежавам при интезивни стрелби поведението и е много добро, като недоостатък може да се отбележи завъртането на селектора на скороста.. От 200 до 120 bar 60 истрела.
IMAG0015_1.jpg


Разтояние до мишената 30м . Нека поста ми да не се смята за реклама - просто споделям ;)



Re7zvpjRksvMzhy39
 

SGS

Редовен Потребител
...като недоостатък може да се отбележи завъртането на селектора на скороста..

Re7zvpjRksvMzhy39
To това не е недостатък, Просто трябва да си затегнеш щифта който притиска регулатора. Погледни над него и ще видиш малка дупка в която се намира тоя щифт и с шестограм можеш да регулираш колко да притиска.
При мен никога не се е въртял сам при стрелба. Гледай да не го презатегнеш много, че тогава много трудно ще се върти регулатора на въздуха.
 

Don

Потребител
А в какви граници може да се регулира скороста посредством регулатора, някой замервал ли е ?
 

bleu81

Редовен Потребител
А в какви граници може да се регулира скороста посредством регулатора, някой замервал ли е ?

Много големи. При мен (NP-01) при сегашния ми натег на пружината на ударника варира от 230 до под 90 м/с. Долната стойност не я помня с точност понеже не ми беше интересна, но определено беше под 100м/с. Минималната скорост е удобна за стрелба по хартиени мишени от близо в коридора например :)

Поздрави
 

bleu81

Редовен Потребител
Някой има ли преки впечатления от puncher ONE ? На сайта на турците информацията е много оскъдна а никъде в "нета" не намерих ревю. Звънях многократно на телефоните от сайта но никой не вдига. Писах мейли и пак нищо. Преди време в магазина на Ботевградско шосе имаха една, която е по стар модел от показаните на сайта, като основната разлика е че на новите бутилката е 500мл/250бар а старата беше 425мл/200бар.
От това което видях ми се видя добре изработена. Ясно е от кой модел са копирали, въпроса е дали копието е по лошо от оригинала. Приклада лично на мен ми беше много удобен и дума да не става за сравнение с голата бутилка на кондора. Другия плюс е резбата за аксесоари на края на цевта. Освен това си идва с фостър бърза връзка и не трябва да се сваля бутилката за да се пълни както на първия Кондор.
Основното ми чудене е дали оригиналния и клапан ще може да изкара 45-50 джаула в 4.5 или 100 тина в 5.5 само с корекция на пружината.
Целта е експерименти с плътни проектили около 1-1.2грама в 4.5 и 2.2- 2.6гр в 5.5мм.

Поздрави
 

grasil

Новодошъл
Здравейте , смятам да закупя тази пушка Kral Arms N11 . Ще ми е първата и реших преди да я закупя да потърся мнение . Не намерих тема за N 11 и реших да създам такава .

n-11
 
Нагоре