Фотоапарати и мобилни телефони

B7Safari

Новодошъл
пауърбанк на достъпна цена
Та понеже в една тема в друг форум стана на въпрос, че колеги не могат да намерят приличен, пауърбанк на достъпна цена, който да им върши работа - ето моите лични впечатления от 2 марки/модела, които стават и са достъпни като цена.
Те са следните:
GP 5200 милиамперчаса, закупен от Кауфланд за около 14 лева на голямо намаление (по спомени цената му без намаление беше от 28 до 30 лева).
Много качествена изработка, електрониката му е добра, има и индикация на степента на зареденост, кабелчето, което пристига с устройството също е добро (даже и то е брандирано).
Като обем на корпуса предполагам, че вътре има 2 броя клетки 18650.
С него (при пълен заряд) успешно може да се зареди два пъти изцяло батерията с капацитет 2000 милиамперчаса (реални 1920) на телефон Леново А536 (голямо дръвце). Та явно така направеният пауър банк е способен да отдаде реални над 4000 милиамперчаса (като се имат предвид и загубите).
Или е същата или е много подобна:
http://www.gpbatteries.com/int_en/portable-powerbank/fn05-1

Следващият пауърбанк е Esperanza 4400 милиамперчаса, също закупен от Кауфланд на промо за 9 лева (намален от 18лв.).
По-дървена изработка, малко по-нискокачествен кабел, няма индикация на степента на зареденост. Има само мигащ светодиод, когато се зареждат или клетките на самата пауърбанк, или когато тя зарежда някакво устройство през юесбито. Като обем на корпуса предполагам, че вътре има 2 броя клетки 18650. При тестовете за заряд на горепосоченият телефон, последният успя да се зареди веднъж изцяло и веднъж на 32 процента. Т.Е., така направеният пауър банк е способен да отдаде реални над 2650 милиамперчаса (като се имат предвид и загубите). (такива си купих 3 броя (държат се почти еднакво), предвид ниската цена и с идеята да рециклирам батерията на един качествен ретро лаптоп -т.е. да им взема клетките (е, очаквах да са по-добри, но и така ще свършат работа))
[media]
Обобщение: Определено вършат работа и двата модела, но този на Голд Пиик е мноого по-добре направен и с по-качествени клетки, а и е способна да отдава по-голям ток. "Есперанцата", също така и загрява повече при работата си. Ако трябва пак да си купувам - бих предпочел GP-то.
 
Последна промяна от модератор:

DANNY

Редовен Потребител
Платена обява :)
Държа да се похваля. :) Вече купих най-мощния модел на SJCAM, SJ8 Pro. Първи впечатления, НЕВЕРОЯТНА КАМЕРА! :)
Най-добрата "бюджетна" спортна камера. Цената за пълен комплект с монтажи от около $290 напълно се оправда. Съотношение- цена-качество е best of the best ;)
Горещо препоръчвам на всеки който се замисля за покупка на такава камера.
Изработката е страхотна, възможностите са и страхотни. Детайлизацията на видео 4К с 60 кадъра в секунда е зашеметяваща. Но трябва да предупредя всеки който иска такава камера, че му трябва и компютър с подобаващи възможност. Съответно и голяма картата памет трябва да е поне 64GB Extreme Pro на SanDisk ...за да се възползва от пълният и ресурс ;)

Скоро ще има и мое ревю, нали съм платен и трябва да си заработя заплата :lol:


п.с. Забравих да кажа, че камерата, тоест процесора има страхотна електрона 6 осна стабилизация на картината до 4К с 30 кадъра за секунда! Което е зашеметяващо при такава резолюция
 

lynx

Редовен Потребител
Като ще правиш ревю, снимай и нещо в стая без светкавица да видим как ще се представи :cheers:
 

DANNY

Редовен Потребител
Рачо, това всепак е видео камера, а не фотоапарат :) Мислех събота или неделя да излеза някаде навън по планините, но като гледам прогнозата за времето.... :'(
По всяка вероятност пак ще снимам в МОЛа. Там има и светли и тъмни места.
Виж какъв мазен, 120 кадров slow motion има при резолюция 1080

 

lynx

Редовен Потребител
В ревюто на руснака има видео кадри в стая без допълнително осветление.
Видя ми се прекалено добро за да е истина :)
Затова ми се искаше някой в БГ да заснеме нещо реално за сравнение.
А иначе и хубавите фотоапарати се излагат на тъмно.
Имал съм няколко, които снимат много добре навън а в стая снимките и видеото са като от Нокия с фенерче o_O
 

DANNY

Редовен Потребител
Рачо, една видео импресия в 4К/30 с fps от днес :) Никакви допълнителни обработки във видео редактора. Единствено е добавена музика и са слепени клиповете.
Естествено за да видите пълното качество трябва да отметнете и 4к в настройките на YouTube както и да го гледате на телевизор с подобаващата резолюция. ...телефони не вършат работа ;)
Много съм доволен от камерата и крайният ефект! ...а има и хиляди настойки които да се пипнат тук, там... ;)
Като си оправя гимбал стабилизацията ще пусна и в 4К с 60fps.

 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Моля за мнение "първа ръка" за фотокамера Olympus O-MD M10 II/III.
Прочетох доста из нета, но повечето ревюта имат по-скоро рекламен характер.
Във фотофорумите пък си говорят на някакви странни езици, пълни с термини и абревиатури, които трудно разбирам и повече се обърквам, отколкото да ми стават ясни нещата. Та ако някой има или ползва такъв фотоапарат, ще съм благодарен да сподели впечатления с по-простички и разбираеми думи. Инфо като съотношение цена-качество (в магазина тялото ми се стори доста маломерно), бъдещи експлотационни разходи, достъпност и възможности на обективите, качество на оптиката в тях и т.н. ще ми бъде много полезно в избора. Апаратът ще се ползва за работа (макар и не за професионална фотография, качеството на снимките е от значение) и outdoor activities.
Поздрави.
 

DANNY

Редовен Потребител
Пламене, аз не от първа ръка, но как си с руския език?! Търси ревюта на руски език. Аз винаги тях първо "питам" :) Те не ги правят рекламни, а точно от първа ръка, като показват всичко реално и дават реални кадри!
Можеш да намериш много, но ето ти едно такова. :)

----
За какви цели ще ползваш камерата?
 

DANNY

Редовен Потребител
Първото ми time-lapse видео с новата SJ 8 Pro.
Видеото е заснето с резолюция 4K/30fps. Всеки един кадър съм заснемал на 5 секунди. ...не аз де, камерата :) Аз само дадох настройките :) и местих статива из двора на вилата :)
...и така с много търпение и няколко часа снимане излезе видео в няколко минутки.
И понеже съм "платен" ще трябва да кажа отново, че съм възхитен от камерата. ;)

 

DANNY

Редовен Потребител
Момчета, помогнете и ударете едно бързо рамо :)
Със съкратен /30 секунден/ вариант на клипа от предишния пост участвам в един видео конкурси.
Влизането в конкурса приключва след около 5 часа от този момент. След това нови видео клипове няма да се приемат. Разглеждането на клиповете ще се проведе някъде в периода след като приключи приемането и 17.08.2018
Ша ви замоля, :) отворете линка за да влезете в YouTube -то , изгледайте 30-те секунди и сложете по един лайк в YouTube- то. Важно за мен е там да се хареса клипа, а не поста тук. :)
Крайния резултат ще е обявен на 17.08.2018г


ЕДИТ/ Жълтите гадове в последният момент промениха правилата :( Което е адски некоректно! :(
Първо тихомълком промениха обявените награди. По-точно за трето място, в което се бях и прицели. А сега в последният момент обявиха, че влизането в конкурса се удължава до 12.08.2018 ...и познайте, конкуренцията изведнъж се удвои :( Не ме е страх от самата конкуренция. Дразня се, че ако си бил коректен от самото начало и си изпълнил всички условия, сега се появяват някакви, които влизат през задния вход. :(
...Нещо от рода, имаме състезание стрелба по 25 мишени и в последния момент ви заявявам, че ще стреляме докато нашият човек не дойде да победи :( Тъпо е нали? :(
 
Последна промяна:

Stefan.hs

Потребител
:cheers:Здравейте ! Има ли във форума любители фотографи .. с тяло Никон ? Че имам един стар д5100 .. с 18-55мм китов обектив . Но ми се иска и малко ЗООМ да имах . Та се чудя дали си заслужава да дам повече пари за 70-300? Или да купя по евтиния вариант 55-300 или 55-200 ? Знам че си има фотографски форуми .... но там хората си печелят пари с техниката си , и за тях скъпото все е най-хубу . Надявам се да има любители като мен тук ... ако не .. се извинявам за спама :)
 

bgbul

Редовен Потребител
Какво искаш да снимаш с такъв обектив?
Те са недостатъчно светли - започват от 3.5-5.6, като твоя китов, че даже и до 6.3 има такива.
Но, за общи снимки и пейзажи си стават идеално. За такива пари са си супер отвсякъде. Ако очакваш някакъв дефокус ... трудна табота и то с кроп 5100.
Ако искаш динамични сцени с такъв обектив - трябва високо ИСО за да си позволиш по-бърза скорост, а твоят апарат е добре до 2500-3000 ИСО.
Или статив за ниска скорост, но това те ограничава в динамични сцени. Със зум без статив с тъмен обектив...трябва да си много добър за да стане.
За мен това са компромисни обективи като китовите. Какъв е бюджета и какъв е сюжета?
Покажи някакви примерни снимки какво снимаш. Тамрон 28-300 може да намериш и за 300 лв. Моят го продадох за 250 след като се ориентирах.
 

Stefan.hs

Потребител
Пейзажи , диви животни в НЕподвижно състояние (не като летят или се движат) може би портрети ... имам от тези евтини стативи .. вършат работа горе долу . Бюджет около 300 лв . Тамрон и сигма .. не ги знам много . А трябва да са задължително със фокусен мотор в обектива . Защото тялото няма мотор ..
п.п. 300 лв в момента ... ако твърдо се реша .. за 70-300 или нещо друго .. може да отделя още малко . Но не повече от 450/500.
 

Sen

Редовен Потребител
Не можах да дочакам Eagle Vision да пускат там каквото си бяха наумили. Прибягнах до малко по-известен и изпитан продукт. Пристигна от САЩ за 8 дни, чак се изненадах - и това с редовната доставка, не съм плащал нищо за експресни услуги. Изкарах късмет с някоя току-що подготвена пратка, вероятно. Обявена стойност 20$, точно както обещаха. Никакви проблеми с нашите добри приятели по митниците, директно ми го достави до врата служител на Български пощи.
 

Attachments

  • 20181010_103436.jpg
    20181010_103436.jpg
    185.2 KB · Прегледи: 73
  • 20181010_103505.jpg
    20181010_103505.jpg
    337 KB · Прегледи: 70
  • 20181010_103558.jpg
    20181010_103558.jpg
    250.3 KB · Прегледи: 71
  • 20181010_103720.jpg
    20181010_103720.jpg
    296.4 KB · Прегледи: 71
  • 20181010_103746.jpg
    20181010_103746.jpg
    234.9 KB · Прегледи: 71

Sen

Редовен Потребител
Да, Митак, това е сайтът. $200 за монтажа + $23 за доставка.
Солен е, спор няма. Предполагам заради лещата и рефлексното огледало вътре.
Веднага щом вземеш в ръце монтажа и разбираш, че държиш нещо качествено. Постарали са се новите братушки.
Имаш три варианта за ринга, който захваща към тубуса на оптиката: 25, 30, 34 мм.
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Добре, че не си го чакал. За такава машинка с притурките само слушкане не е достатъчно;)
Честито!!
 
Нагоре