ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

didarai

Редовен Потребител
Имаше някаква тема "поръчки от чужбина " или нещо подобно , но не я намирам , за тва го поствам тук .
Вчера ми донесоха от САЩ една оптика . Носена е в ръчен багаж в кутйката и' , на която пише :" Rifle Scope ".
Заради думичката "Райфъл" и на двете летища (Ню Йорк и Барселона ) е имало циркове с връщания , преджобвания , отделни проверки , проверки на багажа и други разни . При вторите разправии се оказва , че ако опаковката с "райфъл" :dazzed: , пътува в отделна чанта от "скопето" ... видиш ли , немало проблем . o_O
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
При вторите разправии се оказва , че ако опаковката с "райфъл" :dazzed: , пътува в отделна чанта от "скопето" ... видиш ли , немало проблем . o_O
Ако не е в кутийка и нищо не пише,или пише "Чушки"....перверзията е тотална :)
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги,чакам една пратка от Алито,трябва ли да получа някакво уведомление,че пратката е дошла или някой ме е търсил?
 

Dominus

Редовен Потребител
Нищо няма да получиш. Получаваш само ако искат да те кичат с ддс.
 

Frankeiy

Потребител
На мен ми звънят от пощата,дали е практика само за нашия град незнам.
Поздрави.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Защота на проследяването пише,че са идвали,ама от къде да си диря поръчката знам ли...
 

dberov

Редовен Потребител
Колкото пъти съм поръчвал по приятел оптика от САЩ, съм казвал да махат опаковка, книжки, етикети и да я увият в някоя тениска. При проверка на багажа са ги намирали но никога не са правили проблеми.
 
Последна промяна:

Frankeiy

Потребител
На Алито проследяването е сила.Взимам си поръчката,а в проследяването пише,че чака да се качи на самолета.
Поздрави.
 

sts1969

Редовен Потребител
Колеги,чакам една пратка от Алито,трябва ли да получа някакво уведомление,че пратката е дошла или някой ме е търсил?
По някога звънят от пощата, по някога няма никакво известие, и пратката си виси там от 8-10 дена. Ако до 20 дена не я потърсиш, я връщат на Китайците без да те уведомят.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Да благодаря на всички,утре ако е работен ден за пощите ще прескоча.:cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Да благодаря на всички,утре ако е работен ден за пощите ще прескоча.:cheers:
Прескачай своевременно защото нали знаеш, на български пощи дължим откриването на синьото сирене, стафидите, и оцета. :D
 

lynx

Редовен Потребител
Звънят, ако ти имат телефона и ако си по-постоянен клиент :)
На служителките им е по-лесно да ти звъннат или да ти пратят безплатен за тях SMS, отколкото да попълва бланка и някой да я носи до адреса.
На мен ми пращат клипче, когато имам не отговорено повикване от пощата отивам да си прибера пратката.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Ако пратката е маломерна и лека, пощальона ги носи на адрес. Ако му се види големичка, носи на адреса известие, че имаш пратка в еди кой си клон, с работното им време. Ако е в митнически запор, носи известие заедно с копие от товарителницата и изискуемите документи които трябва да представиш.
Намираш клона, към който е твоят адрес за доставка и отиващ в Понеделник да я търсиш. Ако имаш тракинг по него, ставаи само по име.
И на мен ми звънят пощальоните, ама щото знаят че ще отида до клона и ще ми дадат на всички от адреса на фирмата пратките и те няма да се разкарват.
И те са на далавера и аз, че ме черпят тези дето съм им спестил ходенето до клона.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Като се подхвана темата за Алито... Аз скоро ще поръчвам далекомер от там (след това и оптика). Предполагам ще е нещо до 150лв.Въпроса ми е дали ще има задържане на митници,ДДС и разправии с освобождаване и т.н?Досега каквото съм поръчал (до 15-20лв) е идвало без проблем на адрес.
А и още нещо.Оня ден пред вкъщи ровя в телефона и си следя пратката от Алито - пише,че е приета от авиокомпанията в Китай.Нито показва,че е излетяла, нито кацнала в БГ. .В тоя момент пощальона ме тупа по рамото и ми дава пратката :D . Защо така се получава с тракинга?
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Когато имате тракинг не го гледайте само в алито. Има много сайтове за проследяване на пратки от китай включително и бг пощи могат да проследяват пратките когато китаеца им подаде инфо за пратката(най често когато се натовари на самолета). На техния сайт излиза кога китаеца е пратил инфо за пратката, кога е кацнала в София кога е натоварена във вътрешен чувал и кога е разпределена в клона по адрес. Имам поне 20-тина пратки от там и практиката е такава че когато я натоварят на самолета се бави 10-ина дена каца в София и до ден или два е при мен. От клона ми звънят винаги оставил съм старият си адрес нарочно защото там клона не е натоварен и когато за деня имат да оправят 20 пратки ги прозвъняват всички да идват да си ги вземат. Иначе имах случай на две пратки с голямо забавяне за едната дори ми върнаха парите защото изтичаше срока и после дойде след седмица. Другото което мога да дам като съвет гледайте с какъв транспорт се пращат ако са с чайна пост...... Се бавят малко повече при обработка, ако са с алиекспрес стандарт шипинг като че ли нещата стават една идея по бързо. Има и опция за малки пакети без проследяване там си се бавят. За по големи суми се ограничавам да пазаря от там че не ми се разправя с митници. Аааа има и друго.. Някой търговци от алито имат складове в европа за да се избегнат тези проблеми... Може да търсите и такъв вариянт. Поръчах си прахосмукачка робот от алито и дойде от Испания с ДХЛ. Ами май това е което мога да споделя като опит.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Днеска я взех,китаеца явно се е сетил и беше лепнал 12$ цена.След малко монтирвам.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Как се мерят височините на монтажите за да знам какво да поръчам?
Че нещо с тези не мога да сложа капачкатаб
 

andi

Редовен Потребител
от долния край на оптиката до горния на шината, това като е монтирана , за да видиш с какъв си сега
Когато не е , е същото , но лесно се мери с шублер
 

Attachments

  • 20180322_142228[1].jpg
    20180322_142228[1].jpg
    171.3 KB · Прегледи: 70
Последна промяна:
Нагоре