От нищо... нещо

Галин

Новодошъл
Май наистина сте прави! Няма да се занимавам с глупости. Поради тая причина лично аз не исках да си правя опити ! Здраве да е ! Благодаря за съвета! Ще Ви послушам. Лек ден на всички.

Здравейте пак момчета...дано да не досаждам ама така и така стана приказката. Отказах се от тая глупост. Сега имам само един въпрос....без да задълбочаваме.
(Ако админите сметнат....да изтрият поста) Реших -ще и купя нова пушчица. Мисля някое Хасанче...добри цени имат. Какво да търся....да е по лекичко....да търпи оптика за около 20...40лв ,предпочитам в 5.5 да е с по мека пружинка .В краен случай и 4.5 ще взема,но понеже вече имам тоя калибър,предпочитам и 5.5 да имаме Ще се стреля до 20м по консерви. Извинявам се пак....знам че тези теми са дъвкани дъвкани.....Забравих да кажа бюджета е до 150....170лв....максимум! Лека вечер Ви желая!
 
Последна промяна от модератор:

xpresident

Редовен Потребител
Мисля някое Хасанче...добри цени имат. Какво да търся....да е по лекичко....да търпи оптика за около 20...40лв ,предпочитам в 5.5 да е с по мека пружинка .
Не се занимавай с глупости. Оптика дето държи на Хасанче струва повече от него. 5.5 за пружинка няма смисал, още повече за 20м. Огледай се за някоя Славия за 200лв. или ИЖ
 

anibis

Редовен Потребител
Ако ме послушаш ще имаш много добро пушле за парите си.
Вземи си Метеор АР-1000 Ноооо задължително в 4.5мм,хем чашките по евтини хем параболата по-изправена,хем не е къртач на оптики имаш 3 в1
пс.Гледам че и Васко ти е споменал за Славията,ако не те бърка скоростта 7.5дж. една Славийка ще ти донесе доста хубави моменти. Но ако държиш на повече скорост,пушката съм ти е написал.
 

Галин

Новодошъл
Славията не са ли малко старички,а Иж видях в OLX днес. Ще проверя. Значи 5.5 да забравя. Ок . Разбрах Ви. Идеята е и да я зарежда лесно! Ако не се лъжа.... ИЖ-а вече е Байкал нали?
 

anibis

Редовен Потребител
ИЖ търси но 38 има и тоя другия ИЖ 60 на мен лично, не ми харесва. И ако не теб ти допада задължително с желязната ЦК
Защото го има но е от по-новите пак е ИЖ 60 но е с пластмасова ЦК а вече ИЖ 61 той си е пластмаса,вярно имаш линеен барабан от 5 гнезда/чашки/
но както казах на мен лично не ми допада. За ИЖ38 там работата стои съвсем различно,много хубаво пушле. И двете пушки са в 4.5мм скоростта им е около 170-180м/с зависимост от тежестта на чашката, 7.5джаула.
И двете пушки се зареждат доста леко,приятно.
 

Галин

Новодошъл
Значи...метеора е тежък...3.5кг а сега гледам Байкал МP512 M 5.5
200мс...2.8кг....за нещо такова...ако има в 4.5 ....мога да потърся!

Разбрах Ви идеята....когато взема нещо ще се похваля тук. Хасана го забравям.
 
Последна промяна от модератор:

DeadShot

Редовен Потребител
Имам Иж 38с . Много много лека пушка (дето се казва децка). Много точна но е слабичка.Малко кофти спусък.За до 25метра е перфектна за мишени.Няма да имаш проблем с оптиката на нея.
 

Галин

Новодошъл
Да...сигурно е така DeadShot,но тя сега прави първи стъпки и иска като уцели да 'дрънчи' яко. Разбираемо е! Дете е! Надявам се после да мине на другата ....истинската вълна! И аз докато мина на сегашното ниво....бая топове смених. Ще търся нещо средно,но сте прави ...задължително в 4.5 И най важното... да е възможно по лекичка. Ще се оглеждам за ИЖ...Славия....в краен случай Метеора,ама май от него няма смисъл. По добре да пуца с Гамото! Поне е по леко!
 

Bay Mitko

Редовен Потребител
И аз съм за Славията, лека, удобна и доста точна. Лесна поддръжка -пружина 3лв, маншет пак там някъде- аз съм приготвил една такава за внука, ако успея да го запаля по това хоби. А, и спусъка е доста приятен за този клас пушлета, това е също важно, предпазителя е доста интуитивно разположен, абе мен си ме кефи при все че имам и по-така пушкала...
 

Галин

Новодошъл
Здравейте момчета! Спрях се на Perfecta mod.45- 4.5мм
Това е пушка за начинаещи-главно! 7.5 J за скорост....незнам, около 180-200мс ако вярвам на YouTube. Качество и изработка на пръв поглед....ИДЕАЛНО!Приклад дървен-идеално гладък без забележки. Спусък доста мекичък и приятен . Автоматичен предпазител. Тегло 2.6кг. С оптика 4×15 Umarex (пак) 500бр чашки.Абе с две думи останах приятно изненадан(и естествено щерката)...защото на живо не я бях виждал. Обаче има едно НО,според опътването се оказа че е със кожен маншет,което малко ме притеснява. В един клип показаха силиконов. Нямал съм пушка с кожа и незнам какво масло и по колко да слагам. В опътването пише че се смазва на 500бр чашки( и само това,нищо повече). Както и колко ще издържи тоя маншет. Ще съм благодарен ако някой даде съвет по потдръжката на маншета. Проверих във форума и намерих мнения от минерално масло за двигател...през машинно масло...до силиконови спрейове. Някой беше споменал и за масло на Гамо....но никъде не видях по колко се слага и има ли някъква специфика. Благодаря предварително за разбирането.
Извинявам се за спама,админите ако преценят да изтрият или преместят поста.
 

sts1969

Редовен Потребител
Според мен може да ползваш силиконово масло, което се ползва за смазване о-пръстените на РСР пушки. Течното което се вижда в горния край на снимката.
силиконово масло за помпата.JPG
 
Последна промяна:

Hidden

Редовен Потребител
В темата за Хайнел беше препоръчано машинно масло за шевна машина доколкото си спомням. Може да прегледаш и моите постове през профила ми- някъде бях дал линк към тези обяснения. А пушката ти изглежда обещаващо на пръв поглед. Ако има към нея стрелички - по-добре е да не ги ползваш - някой коментираше, че може да ти повредят цевта. Ще се радвам (пък и другите) ако направиш ревю на пушката и дадеш линк към магазина, от който е закупена.
Това, че е с кожен маншет до някъде ме впечатлява - не знаех, че правят още такива пушки (освен китайските).
 

Галин

Новодошъл
За стрелите си абсолютно прав! Вече съм прибрал дъската и стрелите. Пушлето го закупих от www.zarimex.eu
Доста коректни. Верно...изчаках 10-15 дена,но с цел-безплатна доставка. Днес изтрелях няколко съчми без прострелка(нямах време) и забелязах доста групирани попадения! Със тяхните чашки (Umarex mosquito) Ще се постарая утре или в други ден да кача 2...3 снимки.(последния път нещо не можах да се оправя,ама ще пробвам. А за кожените маншети...гледах също 2 модела Baikal-и те бяха с кожа,но някак не ме грабна изработката на детайлите....и всичката тая пластмаса,незнам. Дървото сякаш дава някаква топлина,особенно ако е обработено добре. Оптиката не е кой знае какво,но за тая цена бива. А за смазването на маншета,споделете моля по колко капки да слагам. Поздрави на всички!
 
Нагоре