FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

Sen

Редовен Потребител
Ами... Весела ранна Коледа, Макс, тея Коледи са едни от най-хубавите ;) Ползвай със здраве новата хай левел играчка :cheers:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Честито Макси.
Явно много слушаш. То'з Дядо много благосклонен към тебе.
 

Sen

Редовен Потребител
Не, Гари, тук съм, но Дядо Коледа няма да носи Импакт ;) Може да донесе друго, знае ли човек? Макс остава начело на шоуто с короната :)
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Тия дни ще я разкостим и ще видим, кое какво е.
Еми, не издържахме.:lol:
038386654-big.jpg

038386655-big.jpg

038386656-big.jpg

038386657-big.jpg

038386658-big.jpg

038386659-big.jpg

038386660-big.jpg

038386661-big.jpg


Аз както винаги се задоволявам и с малко. Тая пушка без грубо изнасилване не може да се вдигне повече от 36j.. А бая почва да плющи. Това е с 0,670 грама. Затова пък на 52 метра в страшен вятър (бая над 10 м/с) и разнопосочен, групите бяха около 4-5 см. мисля. Не снимах, защото не ми се ходеше в дъжда, и мишената се поразмаза от водата. Затова съм доволен!
Вероятно ще й купя и 5,5 и 6,35 цеви с различни туистове.
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Пеше, FX не е това което беше. Сега е редно да си я прегледаш още като я вземеш и да провериш дали не са ти спестили примерно о-пръстен в цевта и ли някое стопорче или кой зане още какво.
 

lynx

Редовен Потребител
....Бях останал без 4,5 за ФТ. ;) На 36j. е настроена в момента, утре ще я засилим. Мисля направо да я пусна на настройки за .30.:lol:
36 джаула за калибър 4.5 даже е прекалено много :)
Най-тежките читави чашки в този калибър са малко над 1 грам.
Каква е идеята да я надуете над тази мощност?
Комплект за по-голям калибър ли идва с пушката?
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Идеята е да тестваме. После може и да се наложи да намаляваме, за да постигнем оптимална мощност и звук. Сега редуктора е малко под 130 бара. Аз я поръчах само в 4,5, но тая цев ще се окаже уникална, и смятам да поръчам и 5,5 и 6,35. Комплекта е цев с дотиквач, пълнител и лайнер/и с туист по желание. Струва ми се, че тая пушка е направена по-добре от Импакта, колкото и да съм щастлив с него. По-проста и по-подредена е някак си.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Не знам какво предлагат. Никъде не пише засега. Доколкото се обяснявах с тях за тая, макар и през вносителя, питат - с какви чашки ще стреляте - леки и къси, или дълги и тежки. И ти пращат съответно. Но не е много ясно подредено и при тях всичко още, така мисля аз. Може да е на принципа проба-грешка, ама ще излезе бая скъпо. Може и да им пиша един мейл директно да ги разпитам, ако изобщо имат време да се обясняват.....
 

luft9waffe

Редовен Потребител
36 джаула за калибър 4.5 даже е прекалено много :)
Не се знае.Може някой от туистовете на ст-х цевите да пасне на JSB beast (1.03г)при скорости 300+ и 50дж в .177 да се окажат постижими.За настоящата мощност може да се пробват монстърите, особено новият дизайн.На валтерската цев,поне,вдигат дулната енергия с 1_1,5 дж.Пак на валтерската цев и БК им е поне с 30%по-висок от този на хеви(при30дж).Вече,дали има някаква файда да се разгонва .177 до такива нива...аз,поне,все още съм скептичен.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
По-тежките ще ги тествам другата седмица, като дойдат, сега нямах. Пълнителя обаче ми прави проблеми, особено с 0,547 - нещо им мачка полите и не ще да превърта. С 0,670 е малко по-добре. Не знам дали не му идва тежка масата им (21-заряден е) и да трябва да натегна пружината с още един оборот. Или пък поначало си е недоизкусурен. Другата седмица ще се позанимаем с него. С още по-тежките не ми се мисли какво ще стане.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Абе, обикновено на тия пълнители им пренатягат пружината,затова мачкат JSB.Не съм виждал точно тоз модел,но пробвай леко да развиеш централния болт.Примерно с 1/16 оборот.Може да се развърти пълнителчето.Едва ли е от тежестта на чашките-21х0,67 е колкото 12х.22кал.баракуди
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Разхлабвах го, натягах го, какво ли не. Има обаче и един централен имбус на гърба, който не знам за какво е. Тия са някакъв нов модел. Първо си казах, че за 5.5, 6.35 и 7.62 може да са различни, ама после реших, че е изключено да си играят да слагат различни пружини на различните калибри?
 
Нагоре