ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Нико Даймънд Спортсман 10-50х60 е твоята оптика. (както казват и колегите по горе - не гледай тази 10-40 не е даймънд , не е същото и ще забележиш . че само на Спортсмана 10-50х60 пише, че са произведени в Япония - другото е Китай ..естествено не е написано нищо)
Имал съм Нико Найттиатър 10-50х60 ...просто не прави като мен да минаваш през няколко евтини оптики и да губиш пари докато разбереш, че трябва да вземеш Big Nikko (Нико Даймънд Спортсман 10-50х60)
Първо , че е най добрата в този бюджет, най доброто съотношение цена качество, а и не само. Дори и към момента е топ въпреки , че модела е от доста години (последните две години световния ФТ шампионат се печели с такава,отново)
Второ - няма да загубиш пари ако решиш след това да я препродаваш (много повече ще загубиш с таргетмастер и други подобни и в крайна сметка ще разбереш, че най тънко е директно на Биг Нико )
Аз препоръчвам да избираш единствено между двата ретикъла. Освен MD (Мил дот) погледни и НАТО:
http://www.nikkostirling.com/content/Products/Diamond/Diamond 30mm Sportsman/NSN105060NATO.html
 
Последна промяна:

SGS

Редовен Потребител
Здравейте колеги!
Нов съм във форума и начинаещ в пневматиката като цяло. Затова все още много неща не са ми ясни и ще имам питания към по опитните. В стрелбата не съвсем нов, защото за 10год. в армията съм се настрелял с какви ли не огнестрелни.
Имах все отлични резултати и с Калашника и с Макаров, но миинха вече 21г. от тогава, през което време не бах хващал нищо стрелящо.
Имам въпрос относно съхранението на ВО за по дълго време. Как е правилно да се съхранява пушката - с въздух или не? Ако с въздух до какво налягане?
Имах следния случай вчера - Булпапа беше останал за около 20 дни със съвсем празен цилиндър и като започнах да го помпя, почна да издиша през цевта. След малко по - ускорено и усилено помпене започна да вдига налягане и сега държи и от никъде не издиша? Оставих го на 50b да видя какво ще стане и за 24 часа не е мръднал.
На какво може да се дължи това и нормално ли е? Булпапа е Крал Армс 5,5мм, на едно излизане и 100-тина изстрела. Не е разглобяван, чистен, смазван и човъркан. В самото начлао преди стрелбата минах цевта само с шомпола с мекия тампон, за да изчистя ако има останали някакви мръсотии или смазка.
Не намерих тама в която да е обсъждан такъв въпрос, ако има моля да бъда извинен. В магазините са ми казвали, че трябвало ВО да се съхранява без въздух, за да не се скапвали уплътненнията.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Всички ПЦП-та с ударник под напрежение(силна пружина) трябва да се пълнят когато са празни резервоарите им със взведен ударник.
Иначе ударника натиска щока на клапана и той стои отворен. Ако не е много силна пружината и се подаде по-височко налягане и с по-голям дебит в резервора, може и да се преодолее това съпротивление, както се е получило при теб.
Почти няма магазини(с малки изключения) където да получиш адекватни съвети относно въздушното оръжие. Лакардии всякакви да, но съсвети - само от опитни хора. Затова е Форума.
Държиш минимално 80-100 бара, ако дълго време няма да се ползва, тогава може и да се консервира тук там ъс смазка, но не и да се олее цялата. Ако от стрелба до стрелба имаш седмица, две, месец дори, не е проблем да се държи пълна и в работно налягане - 200 бара или 250 за тези с по-високо работно налягане.
Не чисти с шомпол. Използвай дбела корда, сгъната на две и в клупчето поставяш парцалчето.
Добре е ударната група да се почисти от излишната смазка, за да работи коректно.
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Лошото е, че са скъпички и по-трудно се намират.
Може да се намери и втора ръка или рециклирана, но няма гаранция дали няма да е с дефекти някакви...
Затова най добре е нова. Кипъреца все още има налични.
http://www.thegunsworld.com/item/25...portsman-10-50x60-30mm-tubus-abs-nato-tt.html
http://www.thegunsworld.com/item/25...-sportsman-10-50x60-30mm-tubus-abs-md-tt.html
 

SGS

Редовен Потребител
@peko, благодаря за съвета. Не го знаех това за ударника.
Относно магазините, сега се сещам как ме зарибиха да купя първата пушка - половин час ме убеждаваха, че Гамо била най-добрата марка на пазара. Сега съм я обявил за продаване и чакам от дядо Коледа един Weihrauch HW 97 KT, че да има и пружинка в арсенала...
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
Предполагам, че последния, който е най - евтин е най "обран", но се чудех заради алфа, бета и т.н Мастър серията сигурно е още по - "пълна", но явно ще е М-1. Благодаря.

Извинявам се предварително, че на телефона не намерих темата за оптика и модератора, ако иска да премести питането ми...

Оптиката ми е тази от подписът ми и данните и са:
Magnification: 4X
Tube Diameter: 1 Inch
Objective Diameter: 32mm
Field of View @ 100 yards: 32'
Eye Relief: 3.4"
Exit Pupil: 8mm
Click Value @100 yards: 1/4"
Length: 310mm
Weight: 13.1oz
Parallax Setting: 35Yds
SCP_A.jpg

A: 296mm
B: 147mm
C: 56mm
D: 60mm
E: 74mm
F: 75mm
G: 39.5mm
H: 42mm
I: 14mm
според сайта на Липърс

, та търся си наочник за нея?

Някакви идеи?
Благодаря предварително!

ПП. Сега измерих с шублер параметрите: G (,ако е пръстена е 41.2 - 41.4), а след него 40, мм
 
Последна промяна от модератор:

zograffa

Редовен Потребител
Пичове,някой да е ползвал оптика Nikon Prostaff на пружинка средна по сила,в моя случай за Cometa fusion с оригинална газова пружина.Сега съм с едно липърсче 4х32,което си върши работата,но малко ме дразни дебелия кръст и малкото увеличение.Оказа се,че съм подценил пушката и на 40-тина метра си прави добри групи ама с това увеличение и дебел кръст трудна работа.Интересува ме дали е възможно да прецакам хубавата оптика,макар че по ловните форуми само я хвалят и то ползвана на сериозни калибри.Отделно съм малко пристрастен понеже досега лошо нещо с марка никон не съм имал.Оптиката е 3-9х40.Хвърлих око и на Пилад,но никона засега ми е фаворит.
 

DELOS

Новодошъл
Колеги , някой има ли връзка с Еди който беше с ник *Parabelum* ? , ако може да ми даде контакти на Л.С.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Еди който беше с ник *Parabelum*
Живее и работи с цялото си семейство в Лондон.
Имам координати, но не смятам за редно да ги давам без негово съгласие, на човек, който не познавам.
Ако ти го познаваш или той тебе, ако знаеш пълното му име, познаваш някои от приятелите му, вероятно няма да е проблем да откриеш връзка към него.
Така обаче като гледам, че пишеш в темата за оптиките, се досещам за какво го търсиш и че не го познаваш лично.
 

DELOS

Новодошъл
Живее и работи с цялото си семейство в Лондон.
.
Благодаря за информацията.

Така е както предполагаш. Не го познавам лично , но съм си кореспондирал с него в форума на *оръжие ком* . Няма значение - след като е в чужбина , въпроса ми се явява излишен. По преценка постовете може да се изтрият.
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Ето ги готови анодирани монтажите от типа на BKL но с уивър захват.
Много добре се получи анодацията.
 

Attachments

  • CIMG9158.JPG
    CIMG9158.JPG
    203.5 KB · Прегледи: 64
  • CIMG9176.JPG
    CIMG9176.JPG
    233.4 KB · Прегледи: 66
  • CIMG9179.JPG
    CIMG9179.JPG
    237.7 KB · Прегледи: 63
  • CIMG9196.JPG
    CIMG9196.JPG
    233 KB · Прегледи: 66
Нагоре