Избор на оптика

Gadnqra

Редовен Потребител
Свилене, утежни приклада както ти казах и няма да има проблем да сложиш някой Leapers 3-9x40. Това е масова оптика и се намира по-лесно. Естествено с моноблок. Дори и такъв от 20 лв. ще свърши работа.
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
Здравейте,
Да питам някой вземал ли е нещо от https://www.pyramydair.com/? Ако "да" ако иска да ми пише на ЛС.

Също така ако някой е пазарувал монтажи, оптика и други от известните западни сайтове също ако иска да ми пише.

Поздрави.
 

Whale

Потребител
Пирамида вече не става.Има доста ограничения за износ от САЩ.
За по-евтини оптики в повечето случай не си струва упражнението да се поръчват от вън.
Ето ти някой от по-известните европейски сайтове:
http://www.thegunsworld.com/-тука се пазари с банков превод и трепериш докато си получиш тракинг номера,но поне мое мнение е че кипъреца е коректен.
http://www.balistas.com/riflescopes/
https://www.rojal.si/
https://www.mundilar.net/en/
https://www.optics-trade.eu/
Поръчвал съм и от ebay,но основно от немския и англииския.
Разбира се китайските сайтове също са опция.
Има още много,но това не е правилната тема:)
 

SvilenP

Редовен Потребител
Благодаря! Аз за това писах "на ЛС". Иначе се интересувам по скоро за това, като се поръча колко се оскъпява и колко се чака. Освен това знам, че има разни ограничения и забрани и затова се надявах на ЛС да го изкоментирам ако някой беше ми писал иначе не искам да омазвам темата.
Поздрави.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега! С пълен успех можеш да използваш оптика "Лийпърс" Варио при - 9 х без значение от обектива, важно е оптиката да е система ТS. Не е необходимо да утежняваш пушката. Тя и без това е достатъчно тежка. Провери за качествена оптика в магазин "Джонс" - Казанлък. Там доскоро имаха "Бушнел" от 3 до 9х40 (Спортсмен). А може би и все още имат. Тази оптика е разработена специално за въздушни пушки с накат и откат. Цените им се движиха около 180 лв. Образът им е изключително бистър (характерно за марката "Бушнел").
Аз имах две такива - едната дадох на приятел, а с другата стрелям вече 6-7-ма година. Проблеми досега не съм имал. Със същия успех можеш да използваш и оптика "Лийпърс" от 6-24х50. Във форума се продава пушка "Хатсан 135" , тунингована от мен, снабдена с газова пружина и такава голяма оптика на "Лийпърс". Досега собственикът не е имал проблеми с оптиката. Поздрави!
 

xpresident

Редовен Потребител
Не знам аз ли греша или вече всички оптики на Липърс са TS. Поне така пише в сайта им, за всяка която съм погледнал.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Така са. И доста хора изпищяха, като слагаха на пружинни пушки с голяма предна леща. Според мен колкото по-голяма е предната леща - толкова вероятността да се счупи е по-голяма. Всеки сам решава как да си върже гащите, но за мен повече от х40 не е добре на Хатсан 125, освен ако не е доработван. Всеки втори с такава пушка се е оплаквал от този проблем и достатъчно е изписано.
 

cilindura

Редовен Потребител
Ако оптиката е система ТS, място за притеснение няма, ако ще обективът да е и 80 мм в диаметър.Трошил съм скъпа оптика за огнестрелно оръжие. Поради простата причина, че от магазина, в който я бях купил преди 20 години, ми я предложиха като подходяща за пружинна пневматика. Оптиките за пружинна пневматика са конструирани така че зад лещата на обектива има монтирана гривна /пръстен/, ограничаващ движението на лещата назад по посока на стрелеца.
При изстрел с пружинна пневматика всички знаем, че накатът е изключително рязък и силен. Ако лещата на обектива не бъде подпряна /фиксирана/ обездвижена, то тя хлътва в корпуса на оптическия прицел. Такава гривна, непозволяваща на лещата на обектива да се движи назад, е монтирана в оптиките на Бушнел - Спортсмен и Лийпърс Те Ес.
Бушнелът, който притежавам, дълги години беше монтиран на Хатсан 125 с две телени пружини една в друга. До ден днешен тази оптика е жива и здрава и е монтирана на един от Евъникс-ите ми. Нека колегата сам реши каква оптика да сложи.
 

cilindura

Редовен Потребител
Ще пробваш и ще разбереш. А трябва ли да е задължително Лийпърс? С какво толкова тази марка те впечатлява ? Ако имаш възможност, хвани в ръка Бушнел-а , за който писах по-горе и който и да е Лийпърс, погледни през окулярите им и ще разбереш , че първият споменат по качество на образа и на изработката е с пъти по-добър от втория.
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
Това намерих по това което писа Цилиндъра, а иначе на сайта не намирам май пълно описание, но съм на работа и не мога да се ровя...

Виждат ми се малко евтини или греша?
 

redsox

Редовен Потребител
аз съм доволен от моя Leapers 4x32 закупен от росбул армс. но като за парите ($50), които съм плащал, улучих 6ца от тотото с Hammers 3-9х32. в амазон ги има, но до БГ не пращат. имах познат, който ми го донесе от щатите. и двете оптики са били на Гамо big cat 5.5 и не мърдаха. Hammers-a го препоръчвам, ако на някой му излезе вариант за доставка.
 

Галин

Новодошъл
Здравейте колеги ! И аз имам нужда от малко помощ. Прочетох цялата тема,както и много други! Пушката е Whisper 4.5 IGT ,по данни на производителя е 24J
Купих BSA S 4×32 WR-фиксирана. Стрелям до 50м
Монтажа беше само с рингове(без моно блок)защото пушката има дампа блок(май така се наричаше,може и да бъркам за наименованието) Оптиката при изтрел развърта и двата въртока за корекция! Много е дразнещо!
Въпроса ми е имам ли шанс да подкарам тая оптика с утежнение на приклада+ моноблок,да закупя нова или да се отказвам. Форума доста ми помогна до сега за което Ви благодаря. Ако ще е нова...моля дайте съвет с конкретен линк на налична оптика,защото повечето не са налични. Гледах Липърси (TS),но ги няма. Гледох също конус про,но не знам нищо за марката.Нямам претенция за марка....само да държи!
https://www.outdooractivebg.com/product.php?prid=163

https://www.outdooractivebg.com/product.php?prid=159
Тея цени са около 100лв, но мога да вложа и до 150-170лв. Лошото е че нямат описана дължина. BSA ми е малко къс.Той е 25см. И последно ,тази база трябва ли да е стегната здраво за релсата и или тряба да е хлабава за да обира луфтовете при отката...наката?
Поздрави !

Оффф забравих снимков матриял...;)
 

Attachments

  • 20180214_111843.jpg
    20180214_111843.jpg
    427.4 KB · Прегледи: 98
  • 20180214_111742.jpg
    20180214_111742.jpg
    337.3 KB · Прегледи: 99
Последна промяна от модератор:

skruch

Новодошъл
Здравейте,
За да не отварям нова тема, ще попитам тук. Преди няколко месеца си взех Хатсан Страйкър Едж 5.5мм (може би сбърках с избора, но се случи). Та питанката ми е дали е подходящо да сложа оптика на този ритащ модел? За момента не съм правил нищо по пушката, тъй като нямам опит. Ще съм благодарен, ако ми препоръчате надеждна оптика и монтаж до 150-200лв.

Намерих тази, но се оставям на вашия опит https://arms-bg.com/optiki/optika/оптика-leapers-3-9x40-1-tf2-utg-md-с-монтаж-100yds-5473arms.html

Ако пък изобщо не е удачно да се слага оптика на тази пушка, насочете ме към някоя марка и модел. Желаението ми е да стрелям с оптика на разстояния 50-80м. Бих се разделил с 300-400лв ако се стигне до покупка на нова пушка.

Благодаря предварително!
 
Нагоре