Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

ToHKa

Редовен Потребител
ааха, имам булпапа - Bullmaster в 5.5 , с подръчни материали и инструменти неможах да го накарам да стреля добре,грам не ми се занимава с тва нещо,спусъка му е много корав,ако има желаещи да се занимават ,продавам го ,да пишат на лично,утре мусля да му правя обява ;) Не е за мен булпапа, немога да прикладвам :( , чувствам се сакат направо.....

Иначе механиката му е сериознаа,зъбна система,много желязо,хубава цев с много плитки нарези (като на суматрите) ..... и тнт. :)
 

Attachments

  • IMAG7145~01.jpg
    IMAG7145~01.jpg
    243.7 KB · Прегледи: 144
Последна промяна:

Васил Василев

Потребител
Търся пружина за ударника на асаня. Така и не намерих качествена. Ако некой има или знае от каде да купя да пише.
 

staif

Редовен Потребител
Gadnqra благодарности от авера и от мен за оказаното съдействие относно закупуването тунинговането и настройките за "Херкулеса -7,62"..Групата която ти направи при демонстрацията от капака на колата аз я повторих като се прибрахме, в залата-около 20 стотинки на 47 метра..два барабана си ги прасна на едно място без да се влияе от спада на налягането..предполагам че си запазва скороста от 295-300м в сек. щом няма пропадане по мишената..Като вземем хронограв ще я мерим допълнително макар че при тея показатели плато въобще не ме интересува ;) Браво! :bravo:
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Светльо, радвам се че помогнах. И мен много ме зарадва пушката. Надявам се и на вас да ви носи само радост.
 

dberov

Редовен Потребител
Хайде честито и да ни събереш с новия колега, хем да се запознаем и пушката да видим...
 

Васил Василев

Потребител
Направете клипчета с Херкулеса. Да видим за какво става на въпрос... И аз, се навих да си взема септември месец. Все още не съм уточнил кой калибър ще бъде. За това ще съм благодарен на тези които имат пушката да направят некое клипче..
 
Последна промяна:

Пламен ss

Потребител
И аз се интересувам от херкулеса , калибар 6.35 брой изтрели плато на въздох защото с това мисля да го пълня . Благодаря на споделилите предваритрлно.
 

ohubohu

Потребител
Днес си смених оптиката на БТ-то 6,35 с 6-24х50. Прострелях го на 50 м. и не пропускам 10 стотинки. Обаче като сложих заглушителя стана страшно - 30 сантиметра надолу. Някакви идеи за проблема?
 

sts1969

Редовен Потребител
Нормално е да ти измести с 5-6 см. групата, но трябва да я запази като големина. Разглоби заглушителя и виж дали няма да изпадат от вътре ситни стружки олово, може чашката да закача в някоя от шайбите. Това се получава ако заглушителя не е съосен с цевта.
 

ohubohu

Потребител
Шлайфана е. Че и фаска на струга и направих за всеки случай. Заглушителя вътре е чист и няма никакви следи да е удряла чашка.
 

sts1969

Редовен Потребител
Не измества по хоризонтала, а само по вертикал надолу.
Така се случило на късмет, чашката утря в горния ръб. Подложи една хартиена шайба под заглушителя като го завиваш, и ще започне да бяга по хоризонтал.
 

ohubohu

Потребител
Не е освободена, но или е от теглото на модера или смъква скоростта на проектила. Нямам хронограф да проверя.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Провери с подлагането на различни по дебелина шайби на резбата на цевта. Така при различно челосване ако ти мести групата в различни посоки, значи има несъосие. Теглото също си оказва влияние. Ако е разпробит отвор на тапата твърде голям, също може да отваря групата.
 

оги-пз

Редовен Потребител
Съвсем нормално е да пропадне групата, след поставянето на модератора.
Не го вкарвайге във филми.
Ако чашката закача някъде из модератора на 50 м. групата ще е по-голяма от лист а4.
Модератора си има неговото тегло и след завиването овисва на цевта и затова групата пропада на долу. Ако групата се запазва си е съвсем нормално.
ПП. На БТ цевта е доста мека и пропадането от 1 педя си е нормално.
Който е имал БТ знае за какво говоря.
 

sts1969

Редовен Потребител
Ще пробвам, ама помпата ми е...а мамата :)
Няма за какво да се шашкаш, ако при махането на заглушителя всичко се оправя, значи причината е в него. Случвало ми се е многократно, полата на чашката много леко лизва стената на някоя от шайбите вътре в заглушителя...и от там вече чашката отлита на май...си. Един от показателите са много ситни малки блестящи люспички олово вътре в заглушителя, или следи от триене на олово по стената на последният отвор на тапата на заглушителя. :cheers:
 
Нагоре