FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

cilindura

Редовен Потребител
Колеги, собственици на модел "Импакт" : от доста време чакахме тази пушка да се появи в България и тя се появи. Но, за съжаление, никой от притежателите й не направи едно свястно ревю. На единия - куфарът му бил къс, на другия - заглушителят не му харесал, и т.н. и т.н. Никъде не видяхме стрелба на определени дистанции ; постигнати групи с определен тип проектили; превъзходство на "Импакта"-а над останалите модели на FX. Комай тази пушка превъзхожда другите само с високата си цена. Не виждам отзиви на притежатели на модела, които да изтъкват нейните предимства пред останалите модели на фирмата. Интересно защо относно някои недостатъци по пушката не се изтъкват от собствениците й. Преди тази пушка да се появи, се шумеше много. Как еди кой си и еди що си нямал търпение да я получи. След това еуфорията премина и мълчанието на агнетата започна.. .
 

оги-пз

Редовен Потребител
Аз също чакам ревю на пушката, но уви няма.
Надявам се, че ще стреля поне като Боса .
Понеже съм нетърпелив и поразпитах, разбрах че не била чак толкова точна, но това може да си е само до бройка.
Същото се случи и с Еваниксите толкова пушки, толкова голяма патърдия и нито едно ревю.
 

andi

Редовен Потребител
Янко , и по телефона ти казах - пушката е страхотна като концепция и като ергономика . Стрелбата с нея е доста интуитивна .
Но с тази бройка , която е при нас ( мисля е втората в БГ) нямаш усещането за качество и завършеност типични досега за ФХ . Все едно са бързали и са ги дали да се правят някъде другаде . От кутията не стреля и не работи като другите ФХсове които съм пипал .
Зимата пуснах една група с нея в темата за метана , и Беров, като знае как стрелям, ме попита що ми е толкова отворена групата на 60м . Не е чак толкова отворена , ама не е и перфектна .
Импакта(6,35) смени Еваникс МАХ МЛ (6,35) . С 60 см цев не достига скоростта на МАХа с 45см. И групата е по-отворена от на Еваникса . Засега .
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Но с тази бройка
Нито като цена,нито като име това може да послужи ,като оправдание...това не е Хасан,Суматра и т.н.А иначе колегите с Импакти може просто да са си доволни...и аз бях доволен от първото ми ПЦП,като целих бутилки от минерална вода на 60м с механични...докато не се запознах с колеги ,които на същата дистанция стреляха по мухи,изсчисляваха преразход,правеха фаски,мереха чашки и т.н и т.н...
 

barbaron

Редовен Потребител
В нета е пълно с ревюта за пушката. За жалост дори и да имам време - по-добро от ревютата в Ютубата няма да мога да направя. В тоя студ до сега не съм успял да направя читав излет за да мога да "видя пушката". Повече от дУволен съм, но трябва да се има в предвид, че това ми е второ ПЦП и не мога да намеря много поводи за критики и притеснения. Никой освен @petkof и @andi не са изявили желани да чуят от първа ръка нещо различно за пушката а и поради ограниченото ми време за излети, не сме си говорили нищо повече от общи приказки. Интересното за мен ,е че при смяна на цевта очаквах да са необходими корекции на оптиката, а те не са, което е много хубаво. В пушката съм толкова много влюбен, че дори я ревнувам повече от жена си. Ако някой иска да знае нещо конкретно може да пита - каквото мога ще кажа.

А за ревютата - прегледайте тубата - заринато е и то правени от професионалисти а не от лаици като мен!

...та за това "агнето" мълчи...
 

Dominus

Редовен Потребител
Днес направих на бате Стефчо адаптерче за зареждане, че човек може да си счупи пръстите докато я завре тая чашка в цевта. Наложи се да го правя на две части и да ги лепя, че доста изкълчена работа се оказа. Пак извадих хроното и пуснах 10-тина чашки. Амчи тя пораснала докато лежи 307-309. Хем беше на високите налягания 200+ бара.
Бате Стефчо, да я оставим още да лежи. Може да порастне още :D
 

Attachments

  • IMG_20170315_161636.jpg
    IMG_20170315_161636.jpg
    181.4 KB · Прегледи: 213
  • IMG_20170315_161708.jpg
    IMG_20170315_161708.jpg
    331.2 KB · Прегледи: 205

luft9waffe

Редовен Потребител
Тя голяма мома,станала бе,Павка!Ама вземи я дигай да става,че влиза в категорията на .20 от харема и ще се чудя коя-кога да вадя.
 

Sen

Редовен Потребител
Чуваше се, че ще правят нещо като римейк на този модел, заради проблеми...? В UK форумите бях попаднал на тази информация, масово се бяха оплакали там потребители... Иначе много привлекателно изглежда дивата котка.
 

barbaron

Редовен Потребител

Едно задължително клипче за притежателите на импакт. При мен беше максимално охлабена бойната пружина и поради тази причина скоростите ми дори и на "макс" бяха незадоволителни. Сега вече е друго. Интересно ми стана, че при мен тази настройка беше "лепена". Може би защото пушката е купувана от страна със специални рестрикции относно джаулите на ВО. С малко повече усилие и хубав шестограм при мен нещата си дойдоха на място.
 

andi

Редовен Потребител
20170407_123931.jpg Стрелям от 4 години с ФХ Гладиатор МК2 6,35 на много близък приятел , но за първи път се наложи да отварям ФХ .
След като оправих проблема , се заиграх с пушката . Исках да видя дали може да се направи да се ползва с 2,2 , без да се пипа редуктора и камерата . За да се ползва с 2,2 по критериите на собственика трябва да е около 95-96 дж . Не успях - тавана който постигнах беше 89 дж , и си я оставих с 1,65 г .
С тях имаше друг казус- скоростта пък идваше много висока за смут туиста на цевта . ФХ има двустепенен регулатор на мощността , но той е само за красота - стъпката му е 60 мс . Махнах го и сложих "регулатор модел АНДИ 1" . Сега стъпката на регулиране е 1 (един) мс .
Аз доволен , собственика доволен х3 .
 

veliko69

Новодошъл
Здравейте някой да се наема да ми смени Опръстените на редуктора на Гладиатор МК2?
 

оги-пз

Редовен Потребител
Несъм аз, фен на фх е.
Пп. Новоизлюпен любител на ракията е.
 

Attachments

  • 20170527_234651.jpg
    20170527_234651.jpg
    108.1 KB · Прегледи: 128

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Бях поизневерил на една от любимите си марки. Първият ми бул-пап. Много лека, удобна и прикладиста, ама още трудно свиквам с нея. На пръв поглед, позанижено качество, ама ние вече си оправяме всичко по-добре от фабриката. Телескопичният заглушител можеше да е и по-добър. Взехме си по 3 калибъра, сменят се за минута. Стреля безпощадно точно, но пушката е доста сложно направена, и следователно с повече слаби места за изникване на проблеми, но за всичко има лек надявам се.
038062033.jpg

038062035.jpg

038062037.jpg

038062039.jpg

038062041.jpg

038062043.jpg

038062046.jpg


Взех и от тези прехвалени гъзарийки - да ги пробваме!

038062048.jpg

038062050.jpg

038062052.jpg

038062056.jpg

038062058.jpg
 
Последна промяна:

barbaron

Редовен Потребител
Честито, но нищо не каза за новата оптика !?
оптиката е патентована и се движи с пушката... Вземаме ги от "Джъмбо"! Но пък прекрасно пасва на пушката.
Макс, поръчай само едни стоманени монтажи! Пак от там дето е и оптиката.

И много радости да ви носят новите придобивки на теб и на колегата (той си знае)!!! Исках да ви видя и куфара как събира двете цеви, ама като имате време след еуфорията, може и да покажете.
 
Последна промяна:
Нагоре