NORICA - още по-красивите испанки.

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Добре си се справил значи с бърсането...
Ако искаш да дупчиш талпи, ползвай дрелка.
Ако искаш с пушката, сипвай масълце преди изстрел. Ама съвсем скоро ще я отваряш пак.
Втория съвет изобщо не го взимай присърце.;)
 

puxli

Потребител
Добре си се справил значи с бърсането...
Ако искаш да дупчиш талпи, ползвай дрелка.
Ако искаш с пушката, сипвай масълце преди изстрел. Ама съвсем скоро ще я отваряш пак.
Втория съвет изобщо не го взимай присърце.;)
Диференциално ли или отработено се сипва?
 

anibis

Редовен Потребител
Мите, маншона е за каретата на кола,а за пушката е маншет.Нищо всички те разбрахме какво искаш да кажеш.
Щом е станал корав/твърд/ маншета, значи пушката е имала така наречения "дизел"
Това се забелязва при изстрел,леко замирисва на изгоряло масло. Някой път при дизелиране на пушката излиза и леко пушек през цевта.Трябвало е когато си е взел пушката да е отконсервираш,да е изчистиш от вътре оригиналната и смазка.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Аз доколкото го разбрах „маншона” е чисто нов. Не се знае от какъв материал е, но това което описва пак си е чиста проба дизел. Преди около 20-на години много му се кефех, периодичнп си досипвах машинно масло от на баба шевната машина в цилиндъра.:rambo::cheers:.
 

митко

Новодошъл
чисто нов така си доде от магазина по твърд

В събота мерихме скороста на моята норика голд сгазова пружина 232 ms

Забравих да кажа с 1г. Чашка
 
Последна промяна от модератор:

dberov

Редовен Потребител
Адаш/митко, когато искаш да допълниш нещо което си забравил или си объркал нещо в поста си и искаш да го поправиш използвай опцията за редактиране, че така пост след пост по едно редче и темата се пълни.
Относно маншета не разбрах дали ти е станало ясно да изчистиш пушката от смазката щото ако не си тя пак ще дизелира и маншета ти скоро отново ще е за смяна.
 

ToHKa

Редовен Потребител
Колеги,споделете мнение за Norica Dragon 5.5 , силата е ясна 80% от пружинките са в тоя клас около 22 J ,как е като вибрации, точност, изработка, цев , заключващ механизъм , ергономичност ?

Не съм се докосвал никога до каквато и да е било Norica,ето за това става въпрос :

1422570064685.jpg
 

lu-bo

Редовен Потребител
В сравнение с "Хатсаните" много по-качествена изработка,стоманата също е качествена а не меко желязо.Цевта е добре изработена и пушката е доста точна.Спусъка е много твърд и почти нищо не може да му се направи.Вибрации почти няма защото не е от мощните пушки.Все пак е евтина пушка и не може да се очаква да е перфектна но мисля че си струва парите.
 

ToHKa

Редовен Потребител
Благодаря за обективния отговор Любо ! Нещо за заключващия механизъм, леглото на съчмата ?
 

lu-bo

Редовен Потребител
Заключващия механизъм е прецизен и закопчава точно,проблем може да има ако блокира съчмата но това може да се случи ако не се полагат грижи за оръжието.По-добре е от заключващ зъб като на Гамо например там като се износи малко зъба започва да закопчава на друго място и променя прострелката.
 

Attachments

  • 010220101567.jpg
    010220101567.jpg
    91.2 KB · Прегледи: 93
  • 010220101569.jpg
    010220101569.jpg
    138.7 KB · Прегледи: 90

Jorom

Редовен Потребител
Днес ще слагам оригинална газова пружина на Норика Марвик от първите (97 набор). Пушката е на баща ми. Аз имам Norica JET която си е 1:1 с първия Марвик като железа, разликата е само в приклада...на мен ми е по-удобен приклада на Джет-а.
И Марвика, и Джета са 5,5 мм, и бяха фабрично дефорсирани с щамповано F на тях....преди цесетина години ги тунинговах (имах тема във форума на оръжие.ком)....но явно са я затрили. Марвика се сдоби с 44 виткова оригинална пружина, която издържа доскоро. На моята Норика сложих корава пружина от Хатсан...за целта извадих ламаринката от буталото. За да не трие петата на лоста за зареждане по пружината при зареждане, заварих парче метал в края на лоста, така трие не върху пружината, а върху корпуса на цилиндъра което е мноого по-добрия вариант от двата! И на двете пушки портовете са разпробити от 3,5 мм по спомен на 5 мм. След тунинговането, моятa най-много харесва H&N: FTT, Hollow Point, Gamo: Pro Hunter, TS-18....в тази последователност!
Моята Норика (с Хатсанската пружина), все още стреля добре, но ориг. пружина на Марвика се счупи! Решихме да сложим газова. Поръчах я от армс.бг, маншета с който дойде газовата пружина обаче е син, а не червен като на снимките...цвета на маншета показва ли нещо?
Имам тефлонов спрей на Motip, силиконов спрей от Лидъл, и Балистол спрей...кое ще е най-подходящото средство за смазване на буталото? Аз клоня най-много към тефлона!
Може ли да се получи проблем с газовата пружина от това че порта е разпробит на 5 мм...не знам на нормалните Норики колко е фабрично...

Монтирах газовата пружина на Нориката. Слага се само амортесьора, без 26 мм шайба която е в комплекта. Смазах леко с тефлоновата смазка. Сравних пушката като пробивност със Marvik Gold на малко изстрели, сток...няма щамповано F на пушката, така че би трябвало да не е скопена версия - със слаба пружина. Нориката с газовата пружина забива баракудата на 25мм мм в чамово трупче, а новата Норика с обикновена пружина на 15-20 мм. Предстои да сравня моята Норика (с голямата хатсанска пружина), с Нориката с газовата пружина, и ако пушката с газовата пружина е по-точна и по-силна, и моята ще се сдобие с ГП.
Като усилие при зареждане на пушките, най-трудна за зареждане е моята - с хатсанската пружина, малко по-лека за зареждане е тази с ГП, и най- лесна за зареждане е тази с ориг. пружина.
 
Последна промяна от модератор:

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Колега не съм от най-запознатите но защо имам чувството че тази шайба трябва да е в пушката.Може и да греша но да питам все пак.Като постави газовото бутали имаше ли натяг или я затвори лесно? Доколкото знам тези шайби точно затова служат .
 

didarai

Редовен Потребител
Тази шайба трябва да е запресована към дъното на ГП . Поне на моята бе така . Тя е за центриране на задната чатс на ГП в цилиндъра. .
 

Jorom

Редовен Потребител
С шайбата не закопчава спусъка! Първия път се прекарах и я сложих! Ползвах дърводелска стяга, иначе не може да се вкара на ръка ГП.
Задната щаст на ГП е с широка периферия и шайбата е излишна...може би се ползва за пушки с по-дълъг ход на буталото. На марвик 97 набор е неприложима!
 
Последна промяна:
Нагоре