HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

rabbeat

Потребител
На Хасана метала (дори и на цевта) е толкова мек, че можеш да направиш фаските и на ръка, с подходящо свредло.
 

Nikola

Потребител
На първата страница, колегата Иводок е поснал един молив с шкурка. Та дали само с него и мног финна шкурка могат да се направят фаските?
 

rabbeat

Потребител
По-проблемна ще ти е предната, заради пластмасовия надулник - малко е затруднен достъпа до самата цев. Някъде из форума имаше един руски клип, как да я направиш в домашни условия.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега Nikola!
От написаното по-горе от теб става ясно, че никога не си се занимавал с нещо подобно.
Много ми е интересно как имаш смелостта и куража да прецакаш една цев.
Двете фаски - входна и изходна са изключително отговорни и изискват, ако не особено подходящи машини, то поне професионализъм и рутина. Един от колегите е постнал клип, в който руснак прави фаска, заглаждайки цевта с ъглошлайф. Ако тръгнеш по този път, след като нямаш никакъв опит едва ли ще постигнеш някакви добри резултати. Рискът да отрежеш цевта накриво е 100 %. Дулният срез трябва да бъде перпендикулярен на осевата линия на цевта, а това се постига на струг с изключително сложна настройка като за база се взема вътрешният диаметър на цевта. Но ако си решил да си правиш експерименти, защо не. Хатсаните са евтини и са подходящи човек на тях да се учи на "занаят". Относно мекия материал, от който са изработени Хатсаните, той не е по-мек от този на Лотар Валтер. Ако все пак си решил от заготовката да направиш нещо добро, наистина прилично стрелящо по-добре намери хора от форума, които биха ти спестили главоболията и отчаянието от постигнатите резултати, а и навярно едно последващо отказване от хобито.
Поздрави!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Всички деца обичат да човъркат, разглобяват и изучават играчките си.
Ама Асанчо не е играчка и ако човъркаш спусъка може и плачка да стане.
По-добре е да вкараш в хобито и баща ти, че да има кой да те надзирава....
 

Hidden

Редовен Потребител
Здравейте, всички. Питането ми е следното. Забелязах, че на Хатсаните отстрани пише : Made for Zarimex, Made for Sotis или Made in Turkey. Предполагам това се дължи на различни партиди, предназначени за разнични търговци. Има ли връзка между качеството на пушката и този надпис, т.е. за кой търговец е?
 

lynx

Редовен Потребител
Качеството е еднакво посредствено, независимо как са надписани.
Само някои пушки, които са направени за внос у нас, заради режима на регистрация се продават с 23 джаулова пружина.
А отделно има и по-мощна пружина, която може да е в комплекта или да се купи отделно, не е скъпа.
 

vassilev

Новодошъл
Фаската и на ръка може да се направи, не трябват специални инструменти, едно стоманено топче от лагер и малко паста Няма да съсипеш цевта както с бормашини и други подобни , щото с топчето по микрон на час сваляш, но струва ли си?
 

titanium

Потребител
Здравейте момчета! Днес сдобих ново пушкало- Dominator 200W Carabine!
Дълго се чудех за ПП с фиксирана цев и тъй като Хатсаните с плаваща цев им нямам вяра, та директно сдобих тази и я комбинирах с оптика Leapers UTG 3-9X40 1" TF2, но нямах много време за стрелба днес и я прострелях г/д... Не видях да има много писано (да не кажа нищо) за тази пушка, но определено ми допадна на първо четене! Само ми е малко странна, защото тежи много напред, но като откат ми прави впечатление, че почти отсъства такъв, а не е с ГП (което може и да се промени скоро), доволно тиха и без дразнещи шумове при стрелба на открито! Ако някой има таква, моля да ми пише малко повече за нея, като например какви съчми обича да яде, г/д скорост каква постига и въобще да даде малко акъли има ли нещо да се прави по нея, може ли да се подобрява по нея и т.н.! Тъй като нямам никакъв опит с този спусък ако може да ми кажете какво мога да очаквам от него като настройки.
Преди да стрелям с нея, почистих цевта сшомпол и балистол за да няма някоя неприятна изненада! Утре живот и здраве смятам да изляза до вилата и да пострелям докато се запеня за да я поразработя, защото днес буквално стрелях 20 пъти! Точност не мога да коментирам, както и групи за момента!

П.П. Абе единствен ли съм с това пушкало?!?
 
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега! Вероятно не си чел подробно темата за пружинните Хатсан-и. Някъде напред в темата съм публикувал надълго и нашироко тунинг на пушка като твоята. Там съм изложил и най-фрапантните турски недоделки по този модел, подкрепени с доста богат снимков материал. Така че направи си труда да се поразровиш напред в темата и ще разбереш за какво става въпрос. За съжаление от тогава досега не са въведени никакви подобрения в този модел, а и финишът на детайлите не е на нивото, на което трябва - входна фаска; изходна фаска; цилиндър; и т.н. Поздрави!
 

titanium

Потребител
Аз търсих с търсачката Бая, но кажи речи един или двама са я писали Dominator, a всички останали са я писали Доминатор и затова нищо не намерих! А 80 страници нямам нито време нито желание да търся къде и кога някой е споменал нещо за тази пушка! Не го казвам с тон на заяждане, но просто е така! Също така не искам да ставам шампион по хасани.
Иначе по темата... Леле имах точно това предчувствие, че тази пушка няма да става нищо от нея и че е трагично изработена... Много пушки съм имал и съм влизал в много полемики за Китай срещу Турция... Абе квото съм хванал от Турция е било трагедия! А тази сега си давам много ясната сметка, че е ужасна пушка! Мани че тежи... Ми тежи много и то напред! Зареждането е някакъв ад! Имал съм 1250 и там беше приказка пред това! И т.н. и т.н.
Не съм я вкарал на хронограф, но глава си залагам, че с грам чашка няма да надмине 220м/с
 

rabbeat

Потребител
В ценовия клас, на този Хасан има доста сносни китайчета... Не разбирам защо си набил една торба пари в тази турска гега.
И върху 100-200 левов Хасан можеш да развиваш техническите си умения със същия успех.
Колкото до въпроса ти дали може да се прави нещо (подобрения) по нея - направо си е задължително, за всички Хасани.
 

titanium

Потребител
Квото такова... Ще я правим

Впрочем търся си човек от София, който да има познания да я отворим и да пооправим поне основните неща на първо впечатление за да мога да си я ползвам без да я мисля сега какво ще задере и т.н.
 
Последна промяна от модератор:

titanium

Потребител
Той не иска...

П.П. Добре деее... 101 ли е единствения дето се занимава на района на София?
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
П.П. Добре деее... Митака-101 ли е единствения дето се занимава на района на София?
Не само в София, в цяла България няма да намериш мераклия да ти отстрани недъзите по пушката.
За тая пушка няма файда да търсиш помощ във форума, както виждаш само подигравки и надувки ще получиш.
На всички ни се е случвало да се прецакаме с покупка на стока с гадно качество o_O
Не го мисли много, стреляй си с пушката докато работи.
А като задере нещо или дефектира, отивай при продавача и му мрънкай да ти я съживят гаранционно или да си платиш на някой полу кадърен оръжейник, да се мъчи той да я вкара в движение. Много от оръжейните магазини разполагат с оръжейник.
Друг вариант е, ако има възможност, пробвай да върнеш пушката в магазина и в замяна да вземеш нещо друго...
На 65-та страница в темата/най-долу/ може да изчетеш за битката на колегата Цилиндър срещу Хасан Доминатора:
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/hatsan-всички-модели-пружинни-пушки-на-фирмата.37/page-65
 
Последна промяна:
Нагоре