Европейско първенство по ФТ 14-17 юли 2016 г. Унгария

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Да така peko, но това не го написах защото на всички е ясно, че трябва да има организация и чак тогава пари. Ако изобщо се доредим за такива. И ако искаме да излезем на светло каквото е желанието на повечето практикуващи ФТ, то това е пътя.
Организация и после кандидатстване за пари, а получаването на същите не е сигурно.
А дали да опитаме ние трябва го решим
 

оги-пз

Редовен Потребител
Със сигурност пари, ако се вземат от държавата няма да са много.
Клубът трябва от някъде да печели.
Печалба може да идва от събиране на членски внос. Също и от обучение на младежи.
Най готиното от това което може да се получи от държавата е легимност и осигуряването на терен обособен за целта срещу минимален общински наем.
 

Dominus

Редовен Потребител
Миналата година като правихме Липник ходих при зам. Областния на Русе и тъй като ми е приятел ме посъветва точно това. Да си регистрираме федерация и след това да кандидатстваме за средства за развитие. Уви дори и след като имаме вече рег. юридическа организация си мисля, че тая работа няма да я бъде. Повечето от вас помнят какви препирни бяха с БАФТ. Защо това, а не онова. Защо така, а не инъче.
Зарежете тази идея. Няма да я бъде.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Ако един проект се обсъжда основно по темите "защо няма да стане", е обречен на неуспех!
За съжаление това е типична нашенска черта.
Имам наблюдение над един клуб по друг спорт, който за няма и година получи общински терен за построяване на полигон, но пак заради "хъката-мъката", "ама що така"," ама що аз" и т.н зацикли.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз федерация не искам.
Става и с един клуб по ФТ с банкова сметка и регистриран Бустат.
Общински места не искам. Искам да сме легитимни. Искам да могат да се подпомогнат най-добрите стрелци да ходят всяка година на Европейско и Световно първенство. Като отидеш да попиташ в общината за разрешение за провеждане на мероприятие да можеш да кажеш кой си и какво искаш. Като отидеш при един спонсор да можеш да кажеш същото. Като кандидатстваш за пари от държавата да знаят кой стои зад това.
Абе щом по цял свят го правят и са организирани и вземат пари, значи не е невъзможно.
Въпрос на разбирателство между нас.
Думите национален тим по ФТ трябва да имат и юридическо съдържание.
 

оги-пз

Редовен Потребител
Павка след като клуба е легитимен, нико не пречи да се изиска от общината терен за тренировки. Това е още един много голям +. Отиваш да стреляш и не се притесняваш, че ончо ще застане зад мишените и ще ти пречи на стрелбата.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Клуба може да достигне до легитимност и субсидии само на Общинско ниво.
Ако има 4-5 активни клуба, тя Федерацията после е лесна и е въпрос на време легализарането и.
Може да станат членове и на други, например БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БАСВ/.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
За това говоря, че няма да е далеч времето когато за да организираш едно мероприятие по стрелба ще бъде голям проблем.
И ще трябва да се стреля или на частни затворени терени извън населено място или на закрити стрелбища с разрешение на собственика на стрелбището или общината , ако е общинска собственост. И всеки от тях ще попита кои сте вие, че искате това.
И какво ни остана да стреляме пред комповете и да се хвалим как стреляме в дворовете си.
Ако искаме това добре, но нали не искаме това.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Това искам да постигна от много време Павка. Да регистрираме клуб в Пловдив. Да кандидатстваме за общински терен и да обучаваме младежи в нашия спорт но уви в българия всичко е супер трудно и скъпо. Но наумил съм си го ще го направя рабо ики късно
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
По принцип не е проблем да регистрираш НПО...клуб...и да си легитимен като организация за събития и пред общината. Ако не отчиташ приходи и разходи не е нужно да подаваш финансов отчет и да плащаш счетоводство. Пак си легитимен пред общината и си правиш ако ислаш състезания.
Вече ако искаш и да вземаш от общината нещо ...може и парично трябва отчетност..членове..счетоводство...ако искаш да продължиш по-нагоре трябва да станеш член на федерация и да станеш лигитимен на държавно ниво за пред министерство спорта. Проблема е че федерацията по стрелба не иска да приеме клуб по ФТ щото Фт не е признат спорт от ISSF. Симо може да Ви обясни защото е пробвал...аз само миналата година звънях до министерството да разпитам принципно. В момента и да влезем няма активни програми за които да закачим финансиране. То има де но финансиране имаме ако има голяма членска маса ...мисля над 40-50състезателя или другия вариант ако клуба има призови места от европейски и световни първенства. Отборни с медали а индивидуални над 10 място (доколкото помня)...та или да печелим медал или да съберем редовни членове 50 човека плащащи членски внос и участващи в национален шампионат. Та при сегашните условия чрез дъежавата трудно...по лесно през общини и някъде като партньори по общински програми за спорт. Това е моето инфо.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Е, ние "асоциалните задръстеняци", дето нямаме Фейсбук, а искаме да видим кое как е било, що да праим?
 
Последна промяна:

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Баси тъпия клип. Трейлъра беше в пъти по обещаваш

С това "страхотно" време което улучихме имаха сцени за цял сериал. Не за 5-минутен клип.
Ама, като се сетя за качеството на WiFi-то на стрелбището...
Явно толкова могат. :)
 
Последна промяна:

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Да ама ме има в началото...втория показан стрелец...има и Рашо и Павката ...
 
Нагоре