Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

redsox

Редовен Потребител
Накратко от тва долу инфото е, че са правени от унгарския оръжеен комплекс и продавани за свежи пари на запад по време на комунизма

These guns are in fact all made by FEG Budapest, the big Hungarian arms company. They were manufactured in their tens of thousands and exported to make hard cash for the communist state of that time. Relum was just the importer. Other companies imported to other countries (Grothaus in Holland for e.g.). The Jelly/Telly thing comes from a small metal name plate borne by some of them, which atcually says Telly, but is generally referred to as a Jelly (perhaps because of their debatable quality?). In fact they are good basic breakbarrels and there was also an underlever the famous, and perhaps less efficient Tornado. There was a whole range of different guns, from the 1960s until the very early 80s? All characterised by the use of double concentric springs and no spring guide. A piece of airgun history.

Relum no longer imports them, though one, the LG527 is apprently still made.
 

boko4545

Потребител
http://www.pyramydair.com/blog/2012/12/the-relum-telly-part-2/
Някой има ли идея каква марка и модел е пушката от горното ревю? Мисля, че може да придобия такава, но съм скаран с английския и не ''чатнах'' много от ревюто :)
http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=68964044 ....тук излизат често такива,унгарски са, четох че са продавани и по друго име/бранд/,но не помня името...:(
 

Nikola

Потребител
Хайде да събудя темата. От скоро започнах тунинг по Метеор В3-1.
Смених уплътнението и маншета, но пак с такъв от гьон, защото носи на дизел, а и не знам какъв полимерен може да стане. Изшкурих метала, който ще ходи за топла оксидация, също и приклада, но не знам с какво да го покрия. Има възможност за ГП и задължително ще я пратя при Митата. Направих дупка за стопер на цилиндъра и поръчах моноблок за една оптика, която вече имам, не знам каква е но май е руска, има някакъв сериен номер, и задтилък универсален тип ботуш. Ще ходя и при стругар да ми направи нов водач за пружината, но от метал. Спусъка не изпуска, но така и така ще ходя и ще си направя спусък от колкото се може по-здрав материал. Давайте акъл за каквото се сетите по тунинга.:)
Мерси предварително.:cheers:
 

mitaka101

Потребител
Смени маншета. Колко е диаметъра на цилиндъра? Мисля, че маншети на Гамо стават.
 

Nikola

Потребител
Митак, вътрешния диаметър на цилиндъра е около 25мм.
Нали бяхме говорили за ГП, не те бях разбрал. Може да се сложи.

Също мисля да направя хамстер и регулируем подбузник, да сложа по-здрав лост за зареждане (моля ако някой има такъв да ми пише)
 
Последна промяна от модератор:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Само заради гадния спусък не си струва усилията.
Освен ако не искаш на нея да се упражняваш, ама дано кат дойдат момите да не разлюбиш туй дето сега та сърби.
 

didarai

Редовен Потребител
По-дълъг блейд на спусъка , по-малка контактна площ , полиране на контактната площ и смазване с "тънко" масло .
Може да погледнеш и останалите игри в които се впуснах аз на 7 стр . в темата , но някакви осезаемо различни крайни резултати , нямаше ! Спусъкът става поносим , но не е като пушката да стане друга .
1307002429_wkdc3350_118008444.jpg

1308938672_lbhk5466_215012.jpg


Бях забравил дали се събираше нормален моноблок на нея , но явно се е събирал . Помня , че с голяма оптика , се плъзгаше назад и направих точно споменатото от колегата нагоре . Отвор за стопер в цилиндъра . Оправиха се нещата .

Тук има и стрелбата с нея :


index.php

index.php
 
Последна промяна от модератор:

Nikola

Потребител
didarai мерси за инфото. Безспорно пушката ти е голяма красавица.:) Ти главно си работил по оптичния тунинг. Аз главно ще се стремя да изкарам възможно най-много сила и точност от пушката.;)
 

buff

Потребител
Колега Nikola, да не ти чупя хатъра, но на тая пушка силов тунинг трудно се прави. аз съм пробвал с три такива. И по силна пружина слагах, и утежнител на буталото правих и преходния отвор намалявах. Истината е, че буталото има къс ход и малък диаметър. Ако исках да направиш нещо работи в тая насока, увеличаване на диаметъра и удължаване на хода. Колегата Дидирай, по нагоре в темата е обяснил как става. И въпреки това, точност няма да получиш с нея, да знаеш. Просто пушката толкова си може. Ако е за крастата става да се заиграваш, но да очакваш някакви резултати... :cheers:
 

Nikola

Потребител
buff, братле ти ме разбра. Именно за крастата.:cheers:

Малее, днес я <span class="corrected">сглобих</span>. Та тя за нищо не става. Плющи и се зарежда по-трудно от Хасана. Изстрелях с нея 20-30 чашки и след това, когато взех Хасана ми се стори ПЦП. Ама нали съм твърдоглав... щях да хвърля на вятъра 200-250 лв.
 
Последна промяна от модератор:

buff

Потребител
Никола, убеди ли се, че това е пушка само за начесване на крастата и за експерименти? За друго не става, макар че първият ми метеор Б3-1 беше учудващо точен с една оптика 4х20. Следващите два не можех да ги накарам да стрелят и да направят някаква група дори на 10 метра...хвана ме крастата, почнах да чета и да пипам по пушката каквото може и не може... но междувременно открих пушките Славия и прекратих всякакви по-нататъшни експерименти. :D Всеки е минал по тоя път, не се притеснявай. :cheers:
 

Nikola

Потребител
Колети, благодаря. buff Славянката е много точна пушчица за малки дисттанций. Стрелял съм с 631 и много се учудих как толкова много се забавлявах с такава стара и слаба пушчица. До 10 метра няма пропуск. :cheers:
 

rabbeat

Потребител
С B3-3 в 4.5mm (вероятно читава бройка) на 28-30m прав, групата е 10см. На същата дистанция не пропуска пластмасови шишета (500ml - 2l). От 17m, седнал на маса с упора - група 5см. Всичко това на механични мерни прибори и сачми MAR FT. С Gamo Pro Hunter - трагедия - над 50% изън мишената, някой дори извън листа A4. Пушката е на 1500+ изстрела, наскоро разглобена и смазана. По маншета нямаше и драскотина.
И аз не съм съгласен с колегите, твърдящи, че за нищо не става. Пушката е идеална за начинаещи и деца, само трябва да са инструктирани как да я зареждат безопасно.
На тази цена - 35лв - няма аналог!!!

П.С. Известно ми е, че на места я продават за 60-70лв, но всичко над 35лв за B3-3 е безумна надценка на търговеца.
 

buff

Потребител
При тия пушки за тая цена всичко е на късмет и до бройка, но определено аз тая пушка на дете не бих я дал да борави само с нея.
 

rabbeat

Потребител
При тия пушки за тая цена всичко е на късмет и до бройка, но определено аз тая пушка на дете не бих я дал да борави само с нея.

Така е! Ако детето е по-слабичко, няма да успее да удържи лоста в случай на изпускане на спусъка.
... и аз не давам на сина ми да я зарежда сам още.
 

Nikola

Потребител
Вчера си свалих цевта от б3ката. За да го направя избих един щифт от цилиндъра, хванах цевта и с яко млатене по ци
линдъра тя излезе.
 

agstyles

Новодошъл
Здравейте, имам нужна от малко информация.

Оказа се че из българските магазини не можах да открия да се продава маншет уплътнение за цевта като за Крал AI-001, та ме интересува някой ако има тяхните размери понеже не можах по модела да намеря в интернет.

Пружината също ще се сменя, в момента е със скъсена от хатсан 125, гледам на 135 също би си паснала, но ще има ли някакъв смисъл да се слага такава или пак да си купя от 125-ца според вас ?

Китайската е със централно зацепване, гледам в интернет не се предлагат по модел пружините само една намерих със външен 19мм и вътрешен 18мм, предполагам има някакви варианти за по-добра пружина, при нея маншета е ясен той си е от гьон, но ако имате и няаква идея за уплътнението на цевта ако има по добър избор или пак като оригиналното от гьон е само като вариант?

Нямам възможност в момента да ги разглобя и измеря понеже не са при мен, а трябва да закупя частите предварително защото няма да ми стигне времето през почивката да ги чакам по куриер.
 

Hidden

Редовен Потребител
Газовата пружина сигурно струва повече от китайката - няма голям смисъл. Особено и при лошата изработка на китайските пушки.
 
Нагоре