Обяви от мрежата

anibis

Редовен Потребител
Има няколко колеги с Хамерли на който има е присаден резервоар (от Валтер до колкото си спомням) така че е възможно и при това правено доста често. :cheers:
Както каза Миро по-горе, това е една прекрасна пушка и преработката и в РСР е "утъпкана пътека"...
Светльо грешно си ми разтълкувал мнението. Резервоар е сменян с алуминиев на Хамерлито, от ПЦП на ПЦП.Тука къде видя лесна работа? Това Хамерли е Со2
и преработка в ПЦП са нужни доста пари,и време,та за това са му казали от магазина че не става да се сложи цилиндър за въздух за да стане ПЦП.
Принципно невъзможни работи няма,но доколко ще си струва да се обърне това СО в ПЦП това е друг въпрос!
Един такъв алуминев резервоар от Валтер,който се слага на мястото на железния на Хамерлито,струва ако не се лъжа 300+лв.
Така че,колегата щом си е харесал Хамерли,може да пусне обява че търси такова Хамерли но ПЦП,и може да му излезе късмета в нашия форум.
 
Последна промяна:

Plamenf26

Потребител

Нагледен пример:
Ето колко струва Hammerli 850 Air Magnum в един немски сайт
http://www.mega-waffen-softair-shop...ale7=softair-waffen-shop&pi=25-2531&ci=2-5050
Това е цената на комплекта, който превръща същата тази СО2 пушка в РСР
http://www.mega-waffen-softair-shop...le7=softair-waffen-shop&pi=16-5073&ci=25-5278
А това е цената ако си купиш готовото РСР наречено Walther 1250 Dominator
http://www.mega-waffen-softair-shop...sale7=softair-waffen-shop&pi=1-3016&ci=8-2731

Всичко може да се направи, зависи само от цената. Предполагам, че клапаните 850 и CR20 са подобни, ако не и еднакви. Сменяш клапана такъв за 1250 и навиваш резервоара за високо налягане с редуктор и си готов.

Само за справка цената и на Hammerli CR20S в същия сайт
http://www.mega-waffen-softair-shop...sale7=softair-waffen-shop&pi=1-3735&ci=2-5050
 

anibis

Редовен Потребител
И тая хамалогия... 830лв пушка + 600лв кит да го обърне от Со2 на ПЦП и пак нищо не се знае.
А чипак новичка е във ВИП-а 1600лв. Хамерли ПЦП.
 

Plamenf26

Потребител
Другия вариант с много неизвестни - Хатсански резервоар + редуктор + майстор да сглоби пушката като се използва оригиналния клапан. Може да стане, а може и да гръмне...

Каква е разликата между клапаните за СО2 и тези за въздух? Само размера на камерата и пружината или има и още нещо...

Забравих да спомена и конструктивния недостатък на резервоара на 1250, а именно необходимостта да се свали от пушката, за да се зареди, което води до неминуемо износване на резбата в тази точка.
 

angelmr

Редовен Потребител
Всъщност налягането на което работи пцп-то също е към 60-70 бара. Конструктивни разлики няма, само дулната енергия се повишава заради молекулния обем. Моя щаер също е бивш СО2. Само му е присаден хатсански резервоар с редуктор, нищо друго не е правено.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Голямо обсъждане му фърляте тука... Клапана на 1250 е с по-дебела игла и няма да стане ако не се преработи. Има си клапан който си е за хамерли и си е с 2-та редуктора вътре. Ей такъв:
http://www.luftgewehr-kaniss.de/Haemmerli-AR20-16-Joule-Ventil
Към 300 кинта с доставката. Като сложите още толкова за цилиндър и какво става - 6-7 стотака отгоре.
Единствено ако пушката се донаправи с хатсански цилиндър с вътрешен редуктор ще излезе около 250-300 лв, но с тая цена ще се доближи до цената на магазинско АР20. Абе не си е оферта. Особено спортна пушка в 5,5....
 

angelmr

Редовен Потребител
Въпросното Хамерли е 5.5мм. и налягане 60 атм. ще му е малко, за 5.5мм. нормално налягане е поне 120 атм.

Хм, колко пушки работят с плато чиято долна граница е 120 бара? Ловните 25-ти 30-ти и нагоре може би са така, но и там ме съмнява. Но до колкото ми е известно при 22-ри калибър стремежа е платото да стига до стойности под 100 бара, дори и при мощните пушки. Моя щаер има газова система с работно налягане 150 бара, въпреки че е произведен като 7.5 джаулова пушка. Това идва от спецификите на СО2 системите, въглеродния диоксид е сложна двуфазова система, която при малки разлики в температурата води до големи разлики в налягането. А след като презумпцията е че детайла който ще свързва резервоара към пушката ще бъде изработен от нулата и съответно съобразен с повишеното работно налягане, няма какво да те притеснява. Налягането в потока е с пъти под налягането в резервоара/задредукторното пространство. А клапана така или иначе ще работи с налягания приблизително същите като тези с които би работил при СО2. Преди да взема моя щаер, той е стрелял на правоток, като резервоара му просто е пълнен с въздух вместо с СО2 (работното му налягане е 150 бара).
 

sts1969

Редовен Потребител
Но до колкото ми е известно при 22-ри калибър стремежа е платото да стига до стойности под 100 бара, дори и при мощните пушки.
Всичко зависи разбира се от големината на камерата...но аз не познавам някой собственик на РСР 5.5мм. който да е свалил платото си под 110 бара...да не говорим за под 100 бара. На моета бившо РСР платото свършваше на 120 бара, и под него скоростта вече стремително падаше под 250м/с с чашки 1.03гр. Сегашната ми пушка е 4.5мм. 16дж. и там вече стрелям на 70 бара.
 

angelmr

Редовен Потребител
Възможно е, въпроса е че това са налягания в резервоара, които нямат нищо общо с наляганията в клапана. При моята пушка енергията скочи над два пъти само от преминаването от СО2 на въздух, без никакви други доработки. С оригиналното натягане на пружината скочи с около 95% спрямо оригиналната енергия на СО2, докато с малко донатягане на пружината (при този модел тя не е регулируема и нейното натягане се контролира чрез дебелината на подложената шайба) енергията скочи на 16 джаула при плато започващо от около 80 бара. Ако спекулираме при повишаване на калибъра и съответно стартовата дулна енергия, това ще значи че без никакви други доработки, конверсията на въздух би донесла към 35 джаула. Говорим за почти идентични скорости и динамика на газовете, само калибъра и съответно теглото на проектила се повишават.
Много хора твърдят, че 40 джаула са златната среда на 22-ри калибър. За нагоре ще трябва повече работа.
 

andi

Редовен Потребител
Всичко зависи разбира се от големината на камерата...но аз не познавам някой собственик на РСР 5.5мм. който да е свалил платото си под 110 бара...да не говорим за под 100 бара. На моета бившо РСР платото свършваше на 120 бара, и под него скоростта вече стремително падаше под 250м/с с чашки 1.03гр. Сегашната ми пушка е 4.5мм. 16дж. и там вече стрелям на 70 бара.

При моя Валтер "състезателното" плато е до 100 бара , а 10 метровия коридор е до 75-80 бара . Това при 49 дж с 1,03 . Ама мнооооого играчка да стане така .
 

totomoto

Потребител
Не, че толкова съм харесал ТОЧНО това Хамърли, но поради факта, че съм "лефти" непрекъснато изпускам страхотни пушки. Въпросната пушка е една от малкото с универсална ръкохватка и нормално предизвика интереса ми. Цената също беше доста примамлива.
 

Plamenf26

Потребител
http://olx.bg/ad/gamo-4-5-ID5O5XC.html#c438be6e56

Те тоя ентусиаст ме преби. Обърнете внимание как си е монтирал оптиката на пушката, която не продава, а в същото време снимката на продаваната пушка не ce е "качила".
 
Последна промяна:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги да попитам някой пазарувал ли е от този магазин http://arms.bg/ и надеждни ли са, защото се оказва, че нямат налични някои стоки и искат 60% капаро и чакане 1 месец. Да знам просто заслужава ли си да си губя времето с тях.
 
Нагоре