WEIHRAUCH

anibis

Редовен Потребител
За О-пръстените,те се сменят когато ги видиш че са наранени(изпускат)няма точно брой изстрели кога ще се случи това.
За най добри резултати стреляй с JSB. Може да пробваш и JSB 1.03гр.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Втората ми 90-ка я купих 2009 година.Отворих я преди да стрелям,почистих фабричната смазка и полирах водача на гп-то.Оттогава има една смяна на пръстените.Сменят се,когато при зареждане изтърве всичкия въздух.Най-добре стреля с НМ ФТТ-5,50 ;5,51(30-40мм групи на 75м от упора).Не съм я пробвал с последните партиди жсб 1,03 с по-дебелите поли.Купи си 10-тина от въпросните пръстени,2-3 маншета и 2-3 уплътнения цев/цилиндър и нвмаш грижи.
 

tennessy

Новодошъл
Колеги благодаря за насоките, ще ги купя да имам запас. :) Смяната предполагам трябва да я прави човек, който разбира или мога и аз? за маншета и "0" пръстените имам предвид? Нова е още и има много време до тогава, но все пак е хубаво да съм подготвен!

Здравейте,

Колеги някъде в мрежата има ли ръководство за 90ка ( manual) на Български език, че с този Немски не мога да се оправя? Интересува ме най-вече как се връща предпазителя и другото при заредена (счупена) цев как ставаше номера като върнеш цевта пушката да си остане НЕ-заредена? Това ми го показваха няколко пъти в магазина ама аз нищо не запомних от радост ли от какво не знам... Как се работи с мерните прибори, кога и как се чисти и т.н. все дребни неща дето не искам да нахалствам за тях. :)
 
Последна промяна от модератор:

xpresident

Редовен Потребител
Колеги, гледам че е обсъждана тема за HW97 преди 2 години. Сега има ли някой от форума такава пушка? Дали може да се купи нова или употребявана в БГ на разумна цена?
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги, гледам че е обсъждана тема за HW97 преди 2 години. Сега има ли някой от форума такава пушка? Дали може да се купи нова или употребявана в БГ на разумна цена?
В България няма да намериш - нещата казани преди 2 години важат - предплащаш безумна цена и чакаш ...по добре си купи от Германия 7,5 дж + една ФАК пружина която се слага елементарно и ще имаш перфектна пушка . Аз лично предпочитам 4,5 мм варианта. Няма да се разочароваш - една от най-добрите пружинни пушки.
Аз в крайна сметка преди две години питах и си взех Вайрух известно време след това - само, че HW98 - смея да твърдя по точна е от много PCP та. Сега ако имам време събота и неделя ще пусна няколко групи на 33 метра и ще ги постна (може и клипче да направя) Но определено с Вайрух пружинка, която и да е няма да съжаляваш!
 

xpresident

Редовен Потребител
Да, ясно че ще е 4.5мм. А с кой приклад? Имаше изказани мнения че този с дупката за палеца може да не е най-подходящия вариант за пружинка.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Може да пробваш и от Холандия, директно фак версия.За оригиналните 16-20дж пружини на ХВ знам ,че не отстъпват на скъпите на Макари и В тек
.Добре е, обаче, фак 97да се тунингова с водещ полиамиден пръстен в задната част на буталото.Твърдо 4,5за модела.В 5,5 цевите им не долюбват JSB. Спортен приклад за фак.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
http://egun.de/market/item.php?id=5679935
http://egun.de/market/item.php?id=5689188
Ей тук натдаваш до 350-380 евра за стандартна после поръчваш кит дерлин водачи,шапка и пружина за 20 евра и имаш фак пушка 19,5 или 16 дж спрямо пружината

Ако аз исках сега HW 97 бих натдавал до 450 евро за първата (лимитирана с ламинат приклад- нова в комплект с V-Mach кит нов - значи само по мощна пружина - кита в към 100 евра) и до 350 евро за втората.
 
Последна промяна:

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Вариантите 16j и 20j с различни пружини ли са?
http://www.krale-schietsport.nl/en/weihrauch-hw97-k.html
Разликата е само в пружината.
Съвета ми е да си вземеш 16 джаула 4,5 мм, аз сега съм с пружина за 20 джаула и хем съм с тунинг кит и дерлин водач и олекотена шапка на 98-цата и пак искам да намаля ритането (19-19,5 дж реално в зависомост от чашката) ..... даже по-напред в темата бях писал, че мислех да я намалям за да стане 15,5 - 16 джаула. (не съм имал време да експериментирам, колко да отрежа за да я наглася на 15-16 джаула)
Ще ти хареса в 16 джаула точността, на 20 джаула ще ритка с оригиналната шапка и водач и ще е по неточна. Е, разбира се винаги може да смениш пружината или да срежеш 20 джауловата и да я докараш до 16 джаула, както и на 16 джаулова да сложиш пружина за 20 джаула.
 

xpresident

Редовен Потребител
Взех я от Крале, Холандия. Доставката отне 9 дена, от които 5 до София и 4 от София до Варна.
4.5мм
16j (по съвет на vas2308
Още не съм стрелял с нея, само я разгледах за 5 мин, като я получих от куриера. Надявам се тази събота и неделя да пострелям и да споделя впечатленията.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Ще трябва да направиш 400-500 изстрела за да се напасне. В началото може да е малко по ниска скороста ..после ще се вдигне малко и ще остане там. Хубаво е да се отвори да се махне фабричната грес,да се полират двата края на пружината и още няколко дребни неща. Но няма проблем да постреляш и така от кутията с нея. В нета има много клипчета за тунинг на 97 ца. Има едно в тубата доста дълго дето англичанин тунингова една 97 ца синтет. приклад...дадено е всичко...ако го намеря ще го постна.
П.п. сега от нетърпение да пробваш да не стреляш вътре без чашка...при пружинките трябва винаги да има чашка като стреляш.
 

xpresident

Редовен Потребител
П.п. сега от нетърпение да пробваш да не стреляш вътре без чашка...при пружинките трябва винаги да има чашка като стреляш.
:D :D :D Е,чак толкоз зле ли изглеждам?
Заредил съм се с 4 кутии чашки още от миналата седмица, благодарение на Пеко
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Честито колега това е другата пушка която ми е отдавна на сърцето след като притежавам вече другите две :D Много да те радва пушлето и много десетки ти пожелавам.
Наистина е добре да се почисти фабричната смазка ама ако не прави дизел за първо време може и така да си постреляш за начало докато си поначешеш крастата :cheers:
 

xpresident

Редовен Потребител
Благодаря за хубавите пожелания!
Няма да почвам с разглобяванията а смятам да стрелям, за другото си имам Хасан. Пушката няма дизел, не остава пушек в цевта след изстрел.
 

lynx

Редовен Потребител
Фашистите със сигурност са предвидили, че обикновения юзър ще си купи пушката и директно ще започне да стреля.
Не вярвам заводската смазка да вреди и да е наложително спешно отваряне и чистене преди първите стрелби.
Щом не дизелира си стреляй и се радвай на новата красавица ;) не го мисли :cheers:
 
Нагоре