Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

dberov

Редовен Потребител
Добричлии 99% са с Хасани и на всички цеви съм им гледал фаските, нито една не е била що годе добра та вече не ми прави впечатление.;)
 

DeadShot

Редовен Потребител
1 час рових в темата,така и не открих нищо за това как се прави реглаж в задната тапа на ат44...Някой може ли да помогне?Най добре ще е с снимков материал.
 

dberov

Редовен Потребител
Аммм чи ко и има на таз цев сега си пуца мн. добре бе Берка ;);)

Вече да, след като мина през чичо стругар :)
Ето днешното хронографиране и мишени на Хасаня, кал .25, 30 изстрела с JSB 1.645гр в 7 метра коридор от 165 до 100 бара при температура в халето 12 °с като се има в предвид че имаше един празен изстрел (..или 25 изстрела в 5 метра коридор).
Следва проба по мишени на 50 метра, Аз и Светльо/staif направихме по 5 контролни изстрела за група стреляно от маса с торбичка за предна опора и задна заешки уши. Резултатите са видни на снимкте, 17мм и 18мм а накрая целихме кибритени клечки на същата дистанция с много добра успеваемост.
Пушката може да се изстиска още но Колегата бумбар остана доволен и за сега няма да се пипа повече.

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG
 
Последна промяна:

staif

Редовен Потребител
а като се сещам още колко възможности има за "човъркане" по нея-само да ми позволи бумбар
 

Attachments

  • 10945648_1541147162830971_4956556259046621375_n.jpg
    10945648_1541147162830971_4956556259046621375_n.jpg
    27.8 KB · Прегледи: 38

staif

Редовен Потребител
абе то и аз се озадачих ..ама викам си да премълча..но все пак да ти кажа при все моите уважения към теб Dominus благодаря за комплимента! Много им разбирам на тея пушки БТ-тата ;) да знаеш-както ти си бог на машинариите:cheers:
 

xpresident

Редовен Потребител
Има ли начин за сменяне на О-пръстена в цевта на ат44-10 без да се сваля цевта? Пушката не прави вакум, О-пръстените дето са към цевната кутия съм почти сигурен че са добре, скоро ги сменях. Не ми се ще да свалям цевта за да не ги прецакам.
 

dberov

Редовен Потребител
Има...

Пръстена в цевта за калибър 5,5 трябва да 5,5х1,5 .
За смяната на тези пръстени съм си направил елементарни инструментчета от малки часовникарски отвертки. С тази отбелязаната с под 1 вадя стария пръстен. Клечката за уши 3 я вкарвам в цевта да насочва пръстена и с инструмент 2 го побутвам да влезе в канала си. Това е всичко. Няма вадени на цеви и други от рода мъки. Става за броени минути.
 

xpresident

Редовен Потребител
Четох го това но на десетзарядния вариант няма място да се вкарат инструментите. Или поне на мен така ми се струва.
 

sts1969

Редовен Потребител
Трудна задачка е да го смениш без да сваляш цевта. Предполагам че вакуум си пробвал при развит накрайник, нали? Махни барабана и пак пробвай, след това при свален барабан и скрит дотиквач пак пробваш като запушиш с единият пръст входа на цевта. Ако и тогава нямаш вакуум, остават само пръстените отвън на цевта, двата на трансферпорта, и малкият на иглата. ???
 

staif

Редовен Потребител
не пренебрегвай и отвън на клапана -ако са зацапани с лек бронзов отенък ..впрочем е добре да се ревизира пушката и подменят всичките поне 2 пъти в годината при интензивна употреба :cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Аз ти казах поредността с която елиминираш един по един пръстените. При мен например ми губеше вакуума заради смотан барабан, наложи се калибриране на всички отвори по него. От опит мога само да ти кажа че най-вероятната причина при АТ 44 е някой от пръстените на трансферпорта, цевната кутия е "кашкавалена" и лесно поддава при натиск на цевта, появява се хлабина при порта...от там губиш и вакуума. :cheers:

и не само при АТ-то...на иглата не съм го сменял повече от 2 год..но другите(най вече на трансвера' и в цевта') ако ги снимам ще се учудиш как са тръгнали да се разполовяват по диаметъра от голямото налягане ;):cheers:
 
Последна промяна от модератор:

xpresident

Редовен Потребител
Разглобих отново Хасана да търся защо издиша. Няма видими проблеми по о-пръстените с изключение на единия на цевта, който съвсем леко е повреден, възможно е да е станало при свалянето на цевта. Забелязах друг проблем - двете бурмички дето фиксират цевта към цевната кутия, тези с вътрешен шестогран са различни. Едното е дълго 6мм, другото 4. Някой знае ли от къде мога да си намеря 6мм дълго? (резбата е М4)
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
О-пръстените може да изглеждат добре но да правят бела. И без това си я подхванал тая пушка, вземи и смени всички О-пръстени.
При мен това е задължително при всяко отваряне на пушката дори и да нямам проблем. Един комплект ще ти излезе към 2лв...
А това болтче дето е 4мм за какво ще го сменяш, то си стяга толкова колкото и 6 милиметровото...но ако държиш да го подмениш виж в магазин за крепежни елементи, аз взимам от там.
 
Нагоре