Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Преди година стегнах една подобна кйтайка и с ръка на сърцето мога да кажа че не си заслужава каквито и да е било интервенции няма да постигнеш нещо кой знае какво.Аз смених маншет,пружина играх си да полирам цилиндър и тнн и в крайна сметка скороста си остана почти същата както си беше,за точност няма да коментирам че аз и без това не мога да стрелям с пружинки а тази беше чудо с нейния гаден спусък.А средсвата който вложих може и да не надхвърлиха 20кинта но да ти кажа по добре на пътя да ги бях хвърлил.Моя съвет е сглоби си я обратно ако стреля,а ако има голям проблем по добре я пъхай в някоя кофа и да се свършва.:cheers:
 

okooko

Потребител
като начало не е моя. собственика иска да и сменим маншета. друго няма да и се случи. стига да я събера де:D че може и това да не и се случи:) за спусъкът си прав-отврат е ама за точността не съм съгласен. като се изключи че няма хоризонтална корекция(което само по себе си е "чудесно") прави дупка в дупка ама на 1.5см от центъра. на 6м разстояние. с някакви турски чашки. човекът си ги имаше:) а другото чудесно нещо е че е без предпазител. разбрах че има и самострел след известна употреба. чупела се някоя пружина. коя по-точно? тази на спусъкът ли? че то другата е главната. повече май си няма. а-и още една пластина. но тя е на рамото за зареждане
ps някои от вас знаят че подарих на големият ми син славия за десетият му рожден ден. и на нея и смених маншет и пружина. разликата в изработката на двете пушки е от земята до небето... това китайче изглежда като правено в час по трудово
 
Последна промяна:

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Добре де аз ти казах какво мисля а човека щом иска нека сменя.Внимавайте много че при самострел не само че може да стане беля и чашката да излети в неизвестна посока,може и да има смачкани пръсти ако спусне в момента на зареждане на чашка.А относно дупка в дупка на 6 метра мисля че ако някоя пушка каквато и да е тя не може да го нарпави то проблема ще е в стрелеца или цевта са и правени нарезите с джобно ножче.А иначе пружинката на спусъка мисля че само го държи под напрежение за да може да заключи когато заредиш а самострел според мен ще се получи от износване на зъба на спусъка или на буталото.Но все пак може ако пружинката е премачкана да не заключва всеки път добре.:cheers:Това е от мен надявам се да съм бил полезен.Но все пак ако на човека са му мили пръстите особенно палеца по добре при неизправност на каквото и да е по пушката да се засилва в някоя кофа.

Не си мислете че мразя китайките,с такава се запалих по това хоби.Горе долу и аз като колегата исках само да и сменя маншета ама то пък после каква стана.:-[
 

okooko

Потребител
доколкото разбирам си имал същият прибор:D въпрос: тази пластмаса при маншета как се вади и за какво служи?
:cheers:
а помня че с това пушкало сме стреляли преди около 15 години. сега го изровил от някакъв гардероб. гърмяхме по пластмасови шишета. нямах никакви спомени от пушката особено за уникалният спусък. за корекции в мерника изобщо не говоря. само си стреляхме. прави ми впечатление че се зарежда доста трудно а не е силна
и мерси за линковете. тия дни ще проверя има ли
:cheers:
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Ами да ти кажа честно нямам много спомен но доколото се сещам тази която правих аз беше с болт който минаваше през пластмасата която пък беше в средата на маншета.Разгледай дали това не е болт постредата и дали не се развива със маншета.Забравих да ти кажа че тази която правих беше с пукнато буталото на мястото на което се съединява тръбата с тапата на която стои маншета20150521_224410.jpg .

Играх си да го заварям и да го правя.Абе пак ти казвам събирай я не си заслужава ремонтите.Спирам да споделям че ще излезне така че много им разбирам пък то дет се вика нямам и кутийка чашки с такава пушка.:cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Китайчетата пак първи са се светнали, да пуснат на пазара евтини пружинки с 2 цеви в комплекта + евтина оптика.
Кеф ти 4.5 , а утре с 5.5
 

ichlkv

Потребител
Здравейте,искам да попитам може ли QB6 да стане поне малко по-нормална пушка?Газ.бутало и прочие....Щото наистина визията й е уникална и ако й се вдигне скоростта ще е супер.
 

lynx

Редовен Потребител
Цената на обикновена газова пружина ще надскочи цената на пушката.
Този модел все ми се струва, че е създаден за деца. Предполагам, че точно затова са му сложили в завода окъсена пружина от В1-1.
Вярно е, че някои хора харесват дизайн-реплика на реални оръжия, но с това предимствата се изчерпват.
Всичките недостатъци на въздушните пушки са събрани в QB6.
На такава пушка не си заслужава да се правят някакви основни подобрения, винаги ще си остане посредствена на фона на останалите.
 

ichlkv

Потребител
Ами то за 100лв,не можем да очакваме чудеса ама ме връща в някой филм за ВОСР и комисарите
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Не си ли мислил над варианта, да си купиш по-нормална пушка на която да присадиш любимия сгъваем приклад от Кубето? :)
Задачата няма да е лесна, но не е невъзможна.
 

ichlkv

Потребител
Тепърва прохождам в областта на въз.оръжие,но това е хубава идея и ако може да се осъществи е идеално.Понеже аз съм абсолютен аматьор ми трябва помощ от приятел,а аз нямам такива приятели.Така че това ще бъде проект за сега.Не искам да съм нахален ,но как би постъпил ти?o_OСега като се замисля ако пък се насади на едно ПЦП ще стане върхът(според мен)
 

lynx

Редовен Потребител
Не искам да съм нахален ,но как би постъпил ти?o_OСега като се замисля ако пък се насади на едно ПЦП ще стане върхът(според мен)
Ако компактноста ми е основен критерий, веднага си купувам Air Arms TDR :)
Прикладът не се сгъва, но се монтира и разкача за 5 секунди.
s410-tdr-duo.jpg


 

ichlkv

Потребител
Това е идеално,но цената сигурно е стресираща(поне за мен).Имах впредвид нещо от кръжокът сръчни ръце,при мен отива кръжокът ръцете ми пречат:-[.Искам да стерлям за удоволсрвие по капачки ,шишета,да не е скалпел.но не и да пропуска мишена с размер на казан за боклук
 

Mihov

Новодошъл
Здравейте , притежател съм на Torun Magnum K-101 / 5.5 ( подарък от колеги ) и макар да знам , че не е от най-скъпите и качествени пушки , старото ми увлечение пак се разпалва от време на време и с кеф пострелвам по всякакви мишени . От скоро чета във вашия форум и навлизам в материята на въздушните пушки , мечтая си за Hatsan АТ 44-10 , но докато дойде този момент , ще трябва да пуцам с каквото имам .
Заех се да тунинговам Торун-а . Първоначално го разглобих на съставните му части ... леко разширих отвора на газовата камера мисля , че от 3 мм го направих на 3.8 мм. каквото свредло имах , ефект не забелязах . Поправих спусъка - сега хода му е около 3 мм. а преди беше ... безкраен - като почнеш да го дърпаш , мишената избягала заедно с хода на спусъка . Запълних пластмасовия му приклад със силикон и разни болтове и гайки , също така и кухините под механизма - ефект имаше , пушката стана доста по-тежка и отката намаля . Заех се със "саунд-модератора" - куха пластмаса - която запълних с един слой асфалтово покритие за звукоизолация + един слой корк - ефект близък или равен на нула.
Решил съм да и сложа газова пружина и с това ще се изчерпи моя тунинг .

Въпроса ми е - може ли да стане фабрична газова пружина от някоя друга пушка ? Например от Хатсан или Гамо ? Естествено ми се иска да се запази мощността на пушката , дори ако има някой джаул отгоре ще е още по-добре ... :)

Ако е много екзотична моята пушка , мога да я разглобя и измеря за да остане в историята на форума като ТТ данни.

Поздрави , и благодаря за отговорите !
 

lynx

Редовен Потребител
Добре дошъл във форума!
А по темата:
Една нормална газова пружина струва около стотина+ лева.
Горе долу толкова е струвал и Торуна като нов.
Не знам дали си заслужава да се захващаш или да прибавиш парите към фонда "Хасан АТ-44" ;):cheers:
 

Mihov

Новодошъл
Благодаря и добре заварили ! :)

Ами , 100+ лева ги прежалвам за да стане Торуна "дъ бест" - не бих го изхвърлил за нищо на света - той ми е скъп спомен и е зареден с положителен потенциал като "първа пушка" .
Харесва ми опцията на Газовата Пружина - да бъде заредена пушката няколко минути без да се отрази отрицателно на силата на изстрела , точно от това имам нужда , на този етап .
А, за АТ44-10 , или ще дебна за някой втора ръка или ще отиде неопределено точно къде напред във времето ....:)

Благодаря за мнението !
 

xpresident

Редовен Потребител
Няма да стане 'дъ бест'. Пази си го за спомен и да стреляш на механични по кутийки като отидеш на палатка. Парите ги запази за ат44, разликата е огромна, аз минах по този път скоро.
 

Mihov

Новодошъл
Няма да стане 'дъ бест'. Пази си го за спомен и да стреляш на механични по кутийки като отидеш на палатка. Парите ги запази за ат44, разликата е огромна, аз минах по този път скоро.

След като си минал по този път колега , ще се радвам да споделиш каква газова пружина сложи на твоя Торун и откъде я поръча ?
 
Нагоре