Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge/Texan

ангел иванов

Потребител
има адаптери от 22 към 11 мм.
Къде ги има,аз се убих да търся.
А на кондора понякога и редуктор не му помага.Пробвайте с отвиване и завиване на шапката на клапана да сменяте скоростите,при мен проработи.
 

Djack

Редовен Потребител
Аз мисля, че редуктора ще помогне! При правотокова пушка с такъв голям резервоар е грехота да не се сложи! Особенно като се има предвид, че тука пружината на клапана служи само да държи затворена бутилката докато я напълниш..., от там нататък само налягането го подпира, а амплитуда от едни 100-ина атмосфери си е голяма разлика в усилието, което действа върху клапана! Иначе игра със шапката много лесно може да се опита, като се подлагат тънки дифтунги преди да навиеш бутилката! Можеш да си увеличаваш разтоянието много плавно без да отвиваш и развиваш шапката! ;)
п.п. При вас работното на бутилката колко е щамповано? При мен е 250атм. , а ми се струва, че съм го срещал предимно, като 200 атм.?
 

anibis

Редовен Потребител
Бутилката ти е Luxfer и работното ти е 250бар. Не съм срещал на Талон/Кондор други бутилки които са с работно 200бар но може и да има не знам.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Нищо впечатляващо откъм дизайн. Simple AirForce.
Дори не прилича на пушка.
Проста конструкция и вид на извънземен бластер от фантастичните филми.
Откъм енергия обаче....впечатляващо! Чак не мога да повярвам.... без конкуренция в мощността.
"Гледам и не вярвам на ушите си"
 
Последна промяна:

Djack

Редовен Потребител
Здравейте, някой има ли представа, колко грама е оригиналния ударник на Talon SS?
Благодаря предварително! :cheers:
 

le_corbeau

Потребител
Харесах-купих-пробвах-не ми пасна-продадох: И така няколко пъти за около година....
До момента, в който стрелях с Talon SS....и всичко си дойде на мястото. От вчера съм отбора на AirForce. Екземпляра с който се сдобих е уникално запазен, на практика нов. И оборудван с всичко, което ми трябва.
Но имам едно питане: Капачката, която се завива на цилиндъра за зареждане е на резба ... и няма нищо друго. Така ли трябва да бъде.
Малко снимки:
20150426_072843.jpg 20150426_072905.jpg 20150426_073331.jpg
 
Последна промяна:

adro

Потребител
От долната страна, към бутилка трябва да има О ринг,иначе си е това завършва маркуча на зарядната станция и пълниш.
 

le_corbeau

Потребител
Привет колеги,
Имам един въпрос: Човекът, който ми продаде Талона, ми каза: Пушката не е ползвана от няколко години и е препоръчително бутилката да се прегледа за пукнатини отвътре преди употреба.
Възможно ли е наистина да има подобно нещо и ако има, къде и какво трябва да се провери. Все пак малката "бомба" ми е точно до главата...
 
Последна промяна:

Djack

Редовен Потребител
Закарай я някъде да и направят една хидравлика, ако те притеснява нещо!
 

lynx

Редовен Потребител
Не се занимавай с щуротии и си стреляй без да го мислиш засега.
Талоните са с резервоари Луксфер до 250 бара/работно/, а и твоя едва ли е на повече от 5-6 или 7 години.
Дори и да занесеш резервоара на водна проба, там едва ли ще имат накрайник за гърлото на резервоара с резба М18х1.5 /мисля, че такава беше резбата/.
Съмнява ме, че тези които правят водните проби ще се затичат по стругари да си правят накрайник само заради един резервоар.
Не резервоара си пише на щампата всичко необходимо:
марка, год.на производство, тестово и раб.налягане, материал, резбата на гърлото и т.н.
008-2.JPG
 
Последна промяна:

le_corbeau

Потребител
Желязото е купено от "Обама шоп" демек Pyramyd Air :winner: преди 5 години. .....и днес го обзаведох с една сладурска карбонова бутилчица. Направо му заспа. Да са живи и здрави колегите от ТОЗИ!!!!! ФОРУМ.
 
Последна промяна:

le_corbeau

Потребител
Снощи "сипахме" малко въздух, колкото да му чуем Талонския гласец. Ама бая силничък тоя гласец бе.
Би трябвало да си има вграден в кожуха модер и сигурно е така....та си представих как ще думка, ако нямаше такъв.
Та в тази връзка да попитам: Някой пробвал ли е да го удуши съвсем.
 

Djack

Редовен Потребител
При мен се получи, следобед ще ти напиша всички стъпки и пинизи ако не си ги открил още!
 

le_corbeau

Потребител
Oooo...в дълбоката вода още не съм нагазил...първо да минем теорията, пък после...
Ще ти бъда благодарен, Колега Djack. :cheers:
 

Niki

Редовен Потребител
Гарване,почвай ,,работа,, и с гласец и без гласец ,че не смогвам.........
 

le_corbeau

Потребител
Oooo...Niki
Онова, дето го исках ми се размина, ама се сдобих с друго джелезо.
Сага се търси зарядна :wall:.......и поослееее..БУМ-БУМ :rambo:
 

Djack

Редовен Потребител
Значи, това дето ще го напиша, не съм го измислил аз, а е събрано от форумите - и наши и чужди и всичко е тествано и работи гарантирано!
1. Разглобяваш!
2. Вадиш цевта с двете втулки, регулатора (трябва да развиеш малкото болтченце, което показва на коя степен си в момента), пружината и ударника! Съветвам те да си намериш подходящо по размер болтче и да го смениш преди да сглобиш после пушката, че оригиналното се къса много лесно! Аз сложих такова от малка лустър клема - пасна идеално!
3. Сваляш първата втулка на цевта (тази която е от страната на "мушката", не от към приклада)
4. Разпробиват и се отвори с фаска от към дулния срез, колкото може по-голям диаметър и по на гъсто! Колкото повече проходни отвори направиш, толкова по-добре!
xctmpdWkGEr.png
Ето тука се вижда как трябва да изглежда, това е оригиналния кит!
5. Отиваш при някой стругар и си поръчваш да ти направи шайби с размери 25,2 х 6,5мм х 2мм. Това са шайбите с които ще разделиш обема на иначе еднокамерния заглушител, на отделни камери! Аз си купих парче пръчка от полиамид и ги направихме от нея! Важно е да ти ги изработи и по двата диаметъра без да сваля материала от челюстите на струга, за да имаш гарантирана съосност!
6. Трябват ти и дистанционни втулки! Направих си ги от алуминиева тръба с Фи 25х1,5мм! Има ги на "Практикер", може и да използваш дръжка от някои видове стирки! Втулките ги нарязах с най-обикновен тръборез (ако не ти се ходи пак при стругаря)! ;) Размерите (дължината) на втулките намалят постепенно, като първата е най-дълга, за да образува заедно със шайбата най-голямата камера! По спомен, аз започнах от 35мм. и я карах през 5мм. до края, като последните две мисля че бяха с еднаква дължина - приблизително 7-8мм.! Тука може да не спазваш някакви точни размери, идеята е да забавиш въздуха, да се разшири максимално, като заеме и допълнителния обем между двете укрепващи цевта втулки, който сме му осигурили, преди да напусне кожуха на цевта!
7. Ако си направил всичко до тук, сглобяваш пушката и започваш да нареждаш! Дистанционна втулка, шайба, дистанционна втулка, шайба и т.н. докато напълниш кожуха! Аз между дистанционните втулки и шайбите слагах по един О-пръстен с размери 21ммх2мм. хем да убира вибрациите, хем позволяват леки корекции в размера чрез притискане на предната тапа на кожуха! Трябва да завършиш пакета с дистанционна втулка, не със шайба! ;)
8. И едно последно допълнение, което аз не направих, защото бързах да видя ефекта, но следващия път ще я свърша и тази работа! Разпробий дистанционните втулки странично - идеята е само да се отнеме материал, за да увеличим максимално вътрешния обем - борим се за всеки кубически милиметър! ;)
9. Отиваш да стреляш и в първия момент си мислиш, че ти е свършил въздуха! ;)
Поздрави и ако се сетя още нещо ще допълвам!

п.п. В оригинален вид, пушката стреля с 260-265м/с с 1,03 гр. чашка! На мен ми се стори малко и коригирах и там леко, но това по-нататък, че голям ферман стана! ;)

п.п.п. Драснах една скица, която онагледява, какво съм направил по пушката! Долната рисунка е на утежнителя, който си направих на ударника! Двата размера които не съм ги дал са вътрешните на пружината и ударника!
Поздрави!
035282433-big.jpg
 
Последна промяна:
Нагоре