Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

xpresident

Редовен Потребител
Заредена е през барабана, не ми се занимаваше да я пъхам директно в цевта
 

anibis

Редовен Потребител
Идеал Петров!
За хатсанска цев е много добре!
http://forum.airguns.bg/index.php?attachments/cal22-jsb-093-jpg.53116/
А ако сложиш 1.17гр ще се отбележат нарезите още по-добре.
пс. Чашката се раздува яко при изстрел,но като гледам нарезите как
как равномерно са се отбелязали,аз мисля че цевта е добра.
 
Последна промяна:

ToHKa

Редовен Потребител
Хмм много силно изразени по главата на чашката (шокова цев ли е? ) , при Галатианата се нарязват така мо тя е с шок. Иначе са равномерни ,честито :)
 

anibis

Редовен Потребител
Хмм много силно изразени по главата на чашката (шокова цев ли е? ) , при Галатианата се нарязват така мо тя е с шок. Иначе са равномерни ,честито :)
Както казах,когато се стреля в кофа за вода,при изстрел чашката се раздува, когато е прекараш през цевта избутвайки с шомпол там не може толкова дълбоки да станат нарезите.
 
Последна промяна:

ToHKa

Редовен Потребител
Главата на чашката не се раздува, за нея говорих но не уточних.
Благодаря xpesident :)
 

ToHKa

Редовен Потребител
Реших да избутам и аз една чашка с шомпола, резултата показва ,че при преминаването през рязкото стеснение на шока, буквално се къртят ленти олово от чашкити и остават някъде там.Галатианата харесва само 2 проектила(че напоследък и тях не харесва) и .... утре ще започне тунинга....нестава пушка от това инак.
 

Attachments

  • IMAG4200~01.jpg
    IMAG4200~01.jpg
    435.4 KB · Прегледи: 100
Последна промяна:

du6ata

Редовен Потребител
колеги може ли размер на о пръстена на иглата на боиният клапан на хатсан ат 44 и на полиамида има един пръстен ако може и неговия размер мерси!
 

lynx

Редовен Потребител
Реших да избутам и аз една чашка с шомпола, резултата показва ,че при примонаването през рязкото стеснение на шок буквално се къртят ленти олово от чашкити и остават някъде там.Тя харесва само 2 проектила(че напоследък и тях не харесва) и .... утре ще започне тунинга.

Почвай смело.
По-лошо от сега не може да стане :eek::)
 

ToHKa

Редовен Потребител
Галатиана има интересна конструкция, буквално няма цевна кутия , всички части (спусков механизъм, ударник , цилиндър и цев ) се натикват в аломиниев блок с обработени форми и легла, още по интересното е ,че няма трансфер порт, прехода за въздуха от цилиндъра към цевта неможе да се стигне и не е отделен детайл. Ударника се вади като се премахне приклада отзад ,а самия той е доста мек, иглата е направила легло в него за около 1500 изстрела. Цевта се държи от 2 големи стопера и продължително легло с полиемидна втулка в която влиза плътно , а потока от въздух пък се насочва от бронзова втулка с о-пръстени.

Отвора за въздуха на цевта е 4 мм, а този на втулката 5 мм , следва изравняване.
Изтъняване на дотиквача.
Нарезите на входа на цевта са прекалено остри , следва шлайфаане.
Шока е адски остър , там чашката се съдира, следва шлайфане и ако не стане остранняване на шока, че пък е 4 сантиметра ...
Борбата с преразхода за сега ще е с подложка на пружината на БК-то.

Не ми се занимава поввече , за сега ;)


Здрава конструкция, избегнато е " може да ти се е разхлабил болта на цевната кутия " и тем подобни проблеми с хлабини от вибрации.
Недостатъка е ,че има повече о-пръстени и течовете на въздух може да са от 3-4 места.
 

Attachments

  • IMAG4209.jpg
    IMAG4209.jpg
    301.5 KB · Прегледи: 133
  • IMAG4206.jpg
    IMAG4206.jpg
    364.1 KB · Прегледи: 126
  • IMAG4190.jpg
    IMAG4190.jpg
    420.4 KB · Прегледи: 122
  • IMAG4205.jpg
    IMAG4205.jpg
    359.3 KB · Прегледи: 129
  • IMAG4192.jpg
    IMAG4192.jpg
    382.1 KB · Прегледи: 124
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Аз не бих пипал отвора за въздуха на цевта, бих го оставил 4мм. Пътя на въздуха от резервоара до чашката трябва да се стеснява постепенно за да се вдига скоростта му. :cheers:
 

ToHKa

Редовен Потребител
Съгласен съм с теб , но не и в този случай, ще вадя над 60 J и е нужна "хубава" порция въздух а не теч. Така и така я разглобих,виждам ,че има мегдан за сериозен тунинг,но за сега няма да бързам ,намерих начин за обработка на отвора за въздуха (трансфер), и тази втулка може да се слее и замени с цялостна нова конструкция на клапанно тяло с доста по-големи възможности (за повечето неща , cilindura ми даде ценни съвети ). За сега ще я накарам да влезе в час понеже на 75-80 метра прави страхотна група от 30 сантиметра , линия на четвъртокласник не ми върши работа :(
 

bateelmo

Потребител
Само едно бих те помолил. Щом прави лоши групи пробваи с хлабава муфа на цевта или съвсем без нея. Моята като я взех собственика ми каза че стреля много добре от кутия. Аз обаче не мога да ползвам някаква техника без да знам кои върти колелото. Първо разглобих пушката прегледах тук там и понеже тази муфа ми се видя хлабава взех че я стегнах. Стои та гледаи кви групи взе да прави от по 5-6 санта на 50 м и горница. Близо месец пробвах разни хватки докато в един момент я охлабих тая муфа толкова че да стои само за окраса и пушката си застреля как си требе.За това искам да разбера как ще стоят нещата и при тебе.Става въпрос за конусната муфа която притиска полиамида в цевната кутия. Мислех че е за по здраво стягане на цевта към цевната кутия ,а ми се объркаха представите за неиното предназначение.
 

ToHKa

Редовен Потребител
хммм,интересно,тя едва контактува с цевта и се пристяга към полиемидна втулка,но усилието не е толкова голямо за да раздува,притиска,огъва и подобни действия над цевта.Цевта е при стругаря и в понеделник ще е срязана вече,няма да разбера каква е рязликата,освен след това да опитам. Цевна кутия нямаме тук,което е добре,няма луфтове хлабини и болтове за пристягане.Това е единствената пушка на Хатсан с различна конструкция,разбрах ,че блока и е взет от гладкоцевната им гама.
Ще опитам ама....съмнявам се.Другата седмица ще споделя резултати като я сглобя.
 

xpresident

Редовен Потребител
Имам питане към колегите с at44 с 'фабрично заглушена цев'.
Този СМ щатния не работи, поне с двете камери както е оригинално. Ще го разделям на повече, ама по-нататък, сега съм го разкарал, да не е патерица.
Има ли от нещо оригинална гайка която се навива на резбата (11х1 е) да не стои грозно, или трябва да я правя. Някой на близо има ли метчик 11х1 че нов струва 25 лева?
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Вземи си обикновен модератор или Вайраухски и си пуцай с него. Беров продава такива и са супер. Имал съм такъв и мога да твърдя че групите ми станаха постоянно хубави, и пушката не се чува..
 
Нагоре