Slavia - 630/631/634 - чешките пружинни пушки .

methaa

Редовен Потребител
Колеги, с какви съчми стреля най-добре Славия във фабричния си вид? Ще стрелям до 30-40 метра.
С порхънтър групата на това разстояние е една педя :mad:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
До 30-40 метра е доста оптимистично със Славия.
Според мен 15-20 метра са оптималните разстояния за Славията.
Търси мачови чашки примерно гамо мач, когато имах Славия с тях се представяше най-добре.
Аз незнам някой да е правил туниг на Славия говоря всичко това за Славия 630, но може да съм изпуснал нещо.
Успех в стрелбите.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Като възможности на пушката според мен няма разлика в моделите 630 и 631.
По скоро разликите са визуални - приклад, мерни прибори и др.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Стрелял съм със Славиа 631 на 40 метра с JSB 0,547 по легнали капачки от безалкохолно, ако няма вятър и си знаеш корекцията може да се каже, че няма пропуск, но и най-лекия вятър или течение става интересно с корекциите :D разбира се с Оптика стрелях. До 30 метра наистина добре се справя но пак си се влияе от вятъра доста. Зависи и какви са ти целите разбира се, но имай предвит, че параболата е голяма!
От плоските чашки съм стрелял с тези на GECO и RWS Basic правят добри групи, но не стават много за далечни дистанции а пък при вятър въобще.
С Гамовски чашки ( Про хънтър) нормална група няма да имаш никога даже и на 10 метра, те са просто ужасни и над калибрени или по-точно всяка е със собствено мнение и ще ти дават големи разлики в скоростта също. Препоръката ми е никога повече ни ги слагай в цевта, защото и ще я зацапат и е добре да я изчистиш.

ПП: Плоските чашки на Гамо също не са това което бяха, преди време си бях взел и бях крайно разочарован и от тях, просто са им влошили качество и не си струват.
 
Последна промяна:

methaa

Редовен Потребител
Няма... Опитах с плоскоглави РВС, резултата не беше задоволителен. Група на 10 метра е една стотинка.
Следвашия път ще опитам с ЖСБ.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Няма... Опитах с плоскоглави РВС, резултата не беше задоволителен. Група на 10 метра е една стотинка.
Следвашия път ще опитам с ЖСБ.
На механични ли стреляте?
С тези чашки ли пробва ?
http://www.pyramydair.com/s/p/RWS_Diabolo_Basic_177_Cal_7_0_Grains_Wadcutter_500ct/234
реално няма да успееш май да ги вкараш дупка в дупка, все пак са евтини чашки - чудеса не стават. Само да те питам ти изчисти ли цевта след като си стрелял с Гамото - ако не си вземи я погледни в какво състояние е и прекарай някой друг парцап през нея, че може и с балистола да попръскаш вътре, но задължително добре я подсуши после. Ония ден Говорих с момчето с която Славия стреляхме на 40 метра- и той даже си спомни, че тогава капачките и той ги е свалял без проблеми където няма претенции да може да стреля, но и нямаше много вятър тогава. С JSB определено ще са по добри резултатите :)
 

methaa

Редовен Потребител
Точно тези ги нямаше в магазина. Моите са тези http://www.airgundepot.com/rws-hobby--177.html
Стрелям на механични, с оптика не съм пробвал а и не ми е интересно [emoji4]
Цевта я изчистих с парцалчета без никакви флуиди.
Пушката е с нова пружина и маншет тъй че грешкта е или в мен или в съчмите.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ясна работата - тези с които си стрелял не са от най-хубавите. Даже пак добра групираност си имал - от Hobby не съм бил доволен като съм ги пробвал, но това беше доста отдавна и нямам ясен спомен какво точно се случваше при тях, и каква група са ми давали.
 

methaa

Редовен Потребител
:cheers:
Надявам се да не ме разочарова пушката, ама за всеки случай ще я взема в Стара Загора [emoji4]
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Така е на-добре като дойдеш тъкмо аз имам GECO те са сходни ( да не кажа еднакви)с RWS Basic и ще пробваме и с тях, даже имам JSB с плоска глава ама трябва да ги изровя да видим и те какво ще покажат ;)
 

okooko

Потребител
здравейте. имам следният въпрос-предстои ми смяна на маншет и пружина на славия 630. мисля да намажа буталото, маншета и цилиндъра с графит. грешка ли или не? и трябва ли да смазвам пружината? мерси предварително
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Не съм пружинкаджия, но мисля че няма смисъл да смазваш където и да било вътре. Единственто триене на метал в метал са местата където контактува пружината и понякога когато се усуква се получава въртеливо движение. Лекоува се със шайби ако не се лъжа. Там може графит.. Иначе смазването на маншета с каквото и да било би ти създало по-скоро проблеми. Провери повърхността на цилиндъра дефекти /драскотини и размер/ и ако си е цилиндрична и огледална би трябвало маншета да се води по нея без да има нужда от допълнително смазване. Обратното - ако има драскотина или цилиндъра се е "раздул" или е износен неравномерно, смазката няма да ти реши проблема...
 

okooko

Потребител
Смених частите без да смазвам. Единствено полирах предния и задният край на буталото. Но ми прави впечатление че се появи звук все едно вибрира пружината. На какво може да се дължи това? И дали е нормално или не
 

di4o

Новодошъл
Колега нормално е да се чува това досадно дзънкане от пружината.Виждам ,че е минало време и ако все още не си отстранил проблема ,ще ти кажа аз как го оправих.Сега пушката работи много меко и не се чува дзънкането .
 

okooko

Потребител
още придрънква от време на време. ще съм благодарен за съвет:)
 

di4o

Новодошъл
Най добре ще е утре да направя няколко снимки за да се види нагледно за какво става дума.Така ще е най добре.
 
Нагоре