Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

savagebs

Новодошъл
Сега звъннах в бургаския випкомплес, имат пружини -22лв и части, на мен ми е счупена и пластмасовата втулка на водача на пружината но на дали се продава като резервна част

Бече съм със сменена телена пружина, смених и оплътненията на затвора откъм цевта . Голям зор е слагането после защото острите ръбове на цилиндъра откъм спусъка режат оплътнението, няколко о пръстена заминаха. Наложи се да пиля всички остри ръбове с малка пила, старите оплътнения се бяха разложили но като за 10 годишна тояга бива.
Сега следва прострел на оптиката.
 
Последна промяна:

bloodrayne

Новодошъл
Навсякаде четох че тез газови бутала са по доброто решение,но никаде непрочетох дали може да се вдигне скороста с него.Тъ някой може ли да ме просветли штот ми е голяма мъгла.В момента с 1гр прави 240м\s да ли с буталото ще може повече.----мерси на всички отговпри ли
 

lu-bo

Редовен Потребител
Маи не си чел внимателно! Навсякъде пише че с ГП скороста пада но има други предимства.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Може и да се запази скоростта, но основната роля на ГП-то е друга. Първо - намалява отката. С това пушката става по-точна и щадиш оптиката. Второ - добиват се по-равномерни скорости, което също подобрява точността. Получаваш еднаква скорост на всеки изстрел все едно си с ПЦП с постоянно плато. ГП-то се разгъва равномерно, отдавайки равномерно енергията си, което е по-добре и за маншета и механиката на пушката. Например 125-ца чупи приклад с телената пружина. При ГП-то липсват и вибрациите по корпуса. Обикновено наред с тези подобрения се запазва и скоростта, каквато е била и при телената пружина.
 

lu-bo

Редовен Потребител
При мен след монтаж на ГП скороста падна с 10мс. от 225 на 215м/с , може би трябва да се олекоти буталото но мен и така ме устроива.
 

venciru

Редовен Потребител
+1
Още плюсове са, че може да стои заредена дълго време без неприятни последствия - винаги си готов при появата на мишена. Звукът при изстрел също се променя към по-добро. Удоволствието от стрелбата също се вдига по мое мнение. Абе с една дума - много добро решение за ПП. Промяната на скоростта е по избор на поръчителят на ГП, но както вече бе казано е по-добре да не се увеличава, защото това води до намаляване на доста от гореспоменатите предимства.
 

masterb0y

Новодошъл
Здравейте..
От няколко дена ми се върти в главата да си взема и аз една въздушна пушка изчетах доста по форуми по седенки и по още кво ли не.Както знаем всеки си има вкус и така на мен ми хареса ГАМО ИГТ но чета че имали много пластмаси по тях,незнам обаче за тези ИГТ модели ли става въпрос или за обикновените пружинни пушки.Чета че препоръчват комета 400 но тя май няма газова пружина.Предпочитам 5.5мм като ще стрелям макс до 50м.Може би с бюджет около 300-400лв като за сега няма за оптика то поне да има механични мерни прибори....
Някой дали има преки впечатления да каже струват ли не струват ли даже някъде четох че Гамо-то напоследък били с дота лошо качество.. мерси предварително.
 

anibis

Редовен Потребител
За Гамо ти препоръчвам ЦФХ,те са изпитани пушки,и са доста сполучливи.И за моделите които са ИГТ си имат доста пластмаса по тях.
При Комета,там с ГП е малко по-сложно но също става,да се монтира.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Навсякаде четох че тез газови бутала са по доброто решение,но никаде непрочетох дали може да се вдигне скороста с него.Тъ някой може ли да ме просветли штот ми е голяма мъгла.В момента с 1гр прави 240м\s да ли с буталото ще може повече.----мерси на всички отговпри ли
Ако дигнеш скороста ще загубиш точност, а траекторията на изстрела няма да се подобри значително.
 

plamen_

Новодошъл
Здравейте и от мен.От преди няколко дни се сдобих с GAMO VIPER MAX,6,35.Нямам особени наблюдения върху нея,защото времето е лошо при нас и няма възможност да се постреля при тихо и без ветрево време.Иначе си взех 4 ри вида проектили с различен грамаж,но впечетления,ще споделя при първия подходящ ден.Сега се оглеждам за оптика.Моля помагайте с избора на някаква не много скъпа,че много се охарчихме тоз месец.
 

alex70

Потребител
Не знам 6.35 колко удачен калибър за ПП е. При 21 джаула дали ще може да засилва по-тежки от 1.2 грама проектили , ти ще кажеш като опиташ.
 

lynx

Редовен Потребител
Дано и чашките не са Гамо, щото слагането на оптика съвсем ще се обезмисли.
На механични или с оптика, мишените все ще са калпави.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
В 6.35 мм H&N баракуда 2 грама с 21 дж пушка тъкмо до 145 м.с. ...траектория като на хубава прашка...пропадането на 50 м е около 35 см. Значе стрелба на механични до 25 м
 

Gadnqra

Редовен Потребител
JSB 1.64 и това е. И другия път да четеш повече като ще си купуваш пушка. :)
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Що бе, има Гамо "златни " чашки 0,93 грама в 6,35, имат и по-тежки Про магнум 1,43 грама. Нали за да им се продават чашките трябват и пушки, които да ги мяткат. Златните ще ги фърга с 215 м/с и все нещо ще уцелва. Даже ако си направи съчмоуловител с мек пълнеж, ще може да ги ползва и втора, трета употреба....
 

plamen_

Новодошъл
JSB 1.64 и това е. И другия път да четеш повече като ще си купуваш пушка. :)
Колега,мислиш ли,че ей така съм отишъл до магазина и съм си купил пушка по външен вид.Просто съм решил,че 6,35 калибър е моя избор,за това за което е купена пушката.Тоест стрелба до 30метра.Чашките полимаг 1.6 за сега ми допадат най много,най големи поражения и най добра пробивност,но в момента очаквам доставка на гамо платинум 0.93гр да видим дали си заслужават хваленето,имам и H&N 1.2гр също точност има,но не причинява този шок като по тежката чашка.

Колеги хайде,бъдете малко по активни моля ви.Чакам предложения и съвети за оптика.Стрелба точна 20 до 30м
 
Последна промяна от модератор:

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Ами щом питаш ще ти кажа.Някоя с фиксирано примерно 6х32,най добре ще е да е подсилена че да и се радваш по дълго време.Имах пружинка която счупи 3 оптики и от горчив опит ще ти кажа че до 30 метра май по добре на механични да стреляш.Не приемай моето мнение за вярно и единствено понеже сравнително отскоро се занимавам с това хоби,просто споделям моето мнение по въпроса.:cheers:
 

plamen_

Новодошъл
Колега на 30м на механични капачка от бира почти не я виждам,просто ми трябва оптика,и се чудя дали да е 4х40 или както ти казваш 6х32
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Ами имал съм 4х32 и като че ли ми се искаше ощеее малко.Но наистина трябва всичко в пушката да е наред за да не разбие оптиката и задължително на моноблок за да и се радваш и да целиш.Мил-дот скалата е плюс който не е за пренебрегване да знаеш.
 

6tangata

Редовен Потребител
Нещо, за което чаках подходящата пушка :) Тъй като не харесвам оптики и нормални механични мерни прибори се чудех за по-силна пушка от Хайнел 312 по възможност 5,5 мм и фиксирана цев и диоптрични мерници. Та след няколко часа игра се получи това:
http://6tangata.snimka.bg/details/haenel.460385.35107967
http://6tangata.snimka.bg/details/haenel.460385.35107968
Гамо ЦФХ Роял кал. 5,5...мушка от ''Славия'' и диоптричен мерник от флоберка КК 150 или да го кажем Хайнел. На цилиндъра на ЦФХ-а има алуминиева планка с отвори за стоперни болтове а ширината на планката е почти идеална за диоптричния мерник. За навиване на резба на планката и диоптрика за стоперен болт ползвах един руски болт адски твърдо ко..ле :) Група след време :)
 
Последна промяна:
Нагоре