Моето видео

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
HTC-то е ONE M7 със 4Мега пиксела камера но се води ултра пиксел с по голям сензор и по голям отвор на блендата мисля че беше F1.8 или F2.8 не съм много сигурен но пак си е много за телефон.Иначе докато обработвах клиповете махнах 5-6 с пропуските но те са предимно когато аз стрелях,когато Илко си стреля няма прошка.Преди 2 дена за първи път монтирахме стойката и от тогава не сме си играли много но му хванахме цаката къде и как се вижда най добре чашката в полет.Когато полянката изсъхне ще има много по добри кадри.:cheers:Благодаря иначе за похвалите мотивират ме да направим още клипове :cheers: стига да ви е интересно може да предложите и идеи какво да снимаме,нещо което си мислите че ще е интересно.;)

ПП. F2.0 е блендата на камерата.Сега проверих
 

TheStarlingHunter

Редовен Потребител
трудно и гадно се стреля през камера
Ако е натаманено да се прикладва, става значително по-лесно, остава това, че на екранчето (поне при мен) излиза много ситно всичко и се кьоря.

което си мислите че ще е интересно
Има интересно за снимане, но няма да е за показване тук, а иначе разни неща пълни с течност са ефектни за пред камера :)
 

ilko_dim

Потребител
Доста се забавлявахме днес , с този вид стрелба. Никога не съм се кефил така на кариерата. Много усилия хвърли Милко , за да видим всичко това . Това наистина не е много лесно, иска си неговото . То имаше и лек технически проблем, който отстранихме на място , а и вятъра , който е почти постоянно присъстващ горе , също си беше вид предизвикателство. Да очакваме и други клипове от тази камера , ама и с друга пушка. А между другото , Милко, очаквах доста по-малка вибрация от твоя Армс , ама явно все пак има такава . И така , да има повече такива стрелби :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
Трябва обаче да доближите още камерата за да отвори още оптиката и става още по красива картината и гледката.
Ето това го правих аз когато се заиграх с един такъв монтаж и камера,но на мен изобщо не ми допадна ами много ме изнерви.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
А между другото , Милко, очаквах доста по-малка вибрация от твоя Армс , ама явно все пак има такава . И така , да има повече такива стрелби :cheers:

И аз очаквах по малко да вибрира да ти кажа честно но като за без приклад мисля че бива.;) Ще пробваме и с приклад мисля ще е по добре но по нататък ще е:cheers:Измислих и още една хава но като се видим ще ти споделя да видим дали ще одобриш/

ПП.Пробвах да приближа камерата до обектива на оптиката но явно както трябва да гледаш на минимално разтояние от оптиката така и телефона има максимум разтояние на което да е от оптиката и горе долу това е оптимлния вариянт с малко зуум и на 8см.За сега толко от мен.Лека вечер на всички :cheers:
 
Последна промяна:

ilko_dim

Потребител
Миро, идеята ни е да снимаме на забавен кадър , за да се види полета на чашката . Това ни е целта , ще пробваме и други апарати ,за да видим цялата парабола и смятам, че ще го постигнем някак си. Имаме още време да опитаме на различни видове осветления и фон , все още сме новаци в тази дисциплина :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
Би трябвало програмата с която обработваш видеото да има опция за забавяне на кадъра. Има и такива апарати както и телефони които имат такава опция за забавяне на кадрите и после и с обработващата програма ако се пипне може и да имате хубава успеваемост.
В това видео има такива моменти снимани с телефона на Жорката само че не са снимани през оптиката: от 2,35 мин
 

dberov

Редовен Потребител
Миро, идеята ни е да снимаме на забавен кадър , за да се види полета на чашката . Това ни е целта , ще пробваме и други апарати ,за да видим цялата парабола и смятам, че ще го постигнем някак си. Имаме още време да опитаме на различни видове осветления и фон , все още сме новаци в тази дисциплина :cheers:


Илко, не ви трябва да откривате топлата вода, вземете едно Casio от серията Exilim EX-ZR и ще може да си виждате полета на чашката до 100-120 метра.
Ако се запалите и ви хване крастата обработвайте с Аdobe Аfter Еffects + Twixtor. Тая програма прави чудеса с видеото.

 
Последна промяна:

FreeMan

Редовен Потребител
Над година карах с една камерка Aiptek HD / 60fps / 720p - вършеше работа, но откакто минах на касиото никога не се върнах назад.
От няколко месеца съм с Casio Exilim EX-FH100. Общо със шипинга излезе към 75 евро. Струва си всеки цент.
Скоро ще мина на Casio EX-ZR1100 (японския вариант на ZR1200)
90% от срелбата ми е през камерата и бих препоръчал на всеки който ще се насочва към такава стрелба да не се замисля, но да си вземе Касио - засега е най-доброто.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
За slow motion най си е добре да се използва камера която има тази опция. Като цена - качество серията на Casio Exilim EX-ZR е за предпочитане. Има ги в ebay и нови и употребявани а понякога изкачат и в OLX на смешни пари.
Бях купил един от русенска заложна къща, но им го върнах заради проблем който не беше свързан със снимането... Иначе за 50 кинта което си е оферта. Намират се, стига да му се занимава на човек...
 

ilko_dim

Потребител
Сигурно сте прави , момци , за камера и модел и т.н. В момента сме на експериментален етап и ще опитваме налична техника, за да се убедим дали наистина си струва да вземем и такава камера , а не да направим два-три клипа и в "Купува-Продава".А ако пък се получи от тел. , за нас ще е още по-добре..... :cheers:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Илко и да снима перфектно, ако не е твоят начин на стрелба - ще остане само опита.
Станимир май пробва и го заряза. Не се прикладва, супер неудобно се стреля, не се вижда добре и ясно както направо през оптиката, бавиш се и т.н., но ако ще споделяш клипове, вече е друго.
 

ECTOMORPH

Потребител
Ето днес реших да плякам и взех, че взех на сестрата апарата и заснех клипче.
Не е нещо особено, но допреди една година и толкова не можех :)
Ще заснема и стрелба прав, но нека се стопли, надявам се да ви хареса клипчето. Накрая за малко да обеля нос :D

 

lynx

Редовен Потребител
Братле, слагай кутиите легнали със задниците към теб.
Така ще имаш кръгли мишенки с диаметър около 50-60мм.
Нали тренираш за ФТ състезанията? ;)
Къде е това "стрелбище"? Изглежда затънтено и стената отстрани пази малко завет....
 

ECTOMORPH

Потребител
Прав си Рачо, легнали с дупИтата най-добре да се стреля, последния кен го праснах два пъти така и един пропуснах.
Да, тренирам и ще се видим на 18-ти.
Мястото е там където върти трамвай 22, депото в жк. Левски В. Безопасно е, а стената пази само от западен вятър. :)
 

st_beer

Редовен Потребител
Това е моята нова придобивка за запечатване на хубавите моменти с пушка,автомобил,велосипед,каяк. Камерата е много оборудвана както за суша така и за вода и за под вода.
Страшно много ми харесва с тоя широк ъгъл на заснемане.
 

sve

Потребител
Колеги-някой знае ли при кои настройки на Casio Exlim Ex-Zr 100 се получава най-добро видео(от тези където проектила може да се види).Закупих въпросния апарат и все още експерементирам и затова реших да попитам направо
Благодаря Предварително
 

dberov

Редовен Потребител
Ако имаш в предвид да снимаш на забавен кадър/slow motion най добрата настройка е на HS240.

DSC05156.JPG
 
Нагоре