Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

lu-bo

Редовен Потребител
Имам Gamo BigCat 1250 и не ти я препоръчвам.Има характерните за Гамо недостатъци,много пластмаса.Щифта който закопчава цевта мърда - и от там лоша стрелба.Ако ти трябва втора пушка в кал.5,5 по-добре вземи "Норика"много по-добре направена.Имам и Норика Атлантик /в Старфорс е 220лв. има и Драгон с ГП 270лв./ като сравнявам двете пушки Нориката е класи отгоре.
 

ToHKa

Редовен Потребител
lu-bo,ако още някой го потвърди ще се съглася,понеже имам 2модела от които единия е с пластмасова цевна кутия (че и щивта ми се вижда пластмасов) и не мърда толкова години.
Луфта при тези модели дали не е от начина на експлатация...нз :)
Може ли някакви линкове на посочените,но дай на лично да не цапаме тук.
 

lu-bo

Редовен Потребител
Пушките са в чудесно здраве но "Нориката"е по-добрата а това 1250 няма нищо общо с 1250f/s като на Гамо "Хънтър"17122014888.jpg 17122014889.jpg
 

lynx

Редовен Потребител
ТоНка, другата екстра е, че пластмасите при по-студено се свиват и стават по-трошливи.
Не знам дали ходиш да стреляш през зимата?
То и при изцяло металните пушки пак има изненади, но се оправят по-лесно :-[
IMAG0881.jpg
 

ToHKa

Редовен Потребител
лу-бо , влюбих се в таз голяма котка, сега ходете ме разубеждавайте ,че не е добра :p
Само това ли е ? какви скорости дава с еднограмова, примерно Про магнум ?
Точността как е на 30-тина метра ?

Стрелям през зимата, сега плъховете са гладни ,падат по 20 на вечер . А от снимката не разбирам какво показваш lynx ,прощавай ? Този отвор е мега на криво ,какво е това ?
 
Последна промяна:

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Хубава дискусийка сте си спретнали по повод снимките на Тонка, но правилата са си правила! :no:Затова поразчистих, но пък можете да си продължите снимкоивидеообмена по повод гризачите на лични. ;)
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз понеже сега влизам, не разбрах дали ми е отговорил с какво мами плъовете и ако е, ще помоля да го направи пак, щото нищо не видях...
Не е в разрез с правилата ако само каже, без да слага снимки...
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Тонка,най-евтината опция за теб,в този случай,е ,ако можеш,да смъкнеш мощността на пцпто под 30дж.Не знам какъв модел е.Правил съм го многократно в миналото,когато имах само една пушка.По най-достъпния начин-намаляване на натяга на бойната пружина или по-мека.
По темата-гамото ще бие нориката само,ако е от класическите модели 220,440,890 и поне тунинговано с грт-спусък и гп.Скъп ,но чудесен вариант е комета ф400 компакт стар-къса и мн. тиха.Евтино-метеор,но може би ще дойде малко по-силен от нужното.Противно на повечето мнения,бих заложил на .22-повече отдадена енергия,повече победи с нокаут и главно по-малко рикушети.
Иначе браво за добрата работа.40 си е цифра.Спасяваш на собственика по 10 кила зърно седмично и поне 200 нови гърла през следващата година.
 

ToHKa

Редовен Потребител
Снощи само 17 понабих,понеже с 4.5 ги снайперирам на по-смъртоносни точки.
На снимките беше Hatsan Galatian III ,50 дж J ,което си е сила става много грозно,със Суматрата дори не мисля да пробвам.

След проодажбата на АТ и БТ-то останах без 5.5 , и реших да е бюджетна пружинка,която вероятно ще стане с ГП.
БигКата ми харесва и за това,че е облечена в пластмаса,което ще ми позволява в почти всякакви атмосферни условия да я използвам. Така си пазя Суматрата в момента ,че граничи с мания :)

благодаря за съветите пичове ;)
 

kosio rusev

Новодошъл
имам hatsan 125 и сега сам се решил да си закупя гамо обаче сам пред голяма дилема дали да не е gamo bull whisper 5.5 IGT ili
Gamo Viper Express 5,5mm мерси предварително
 

ToHKa

Редовен Потребител
Кога работи най-добре или по-скоро кога абсорбира най-добре вибрациите така похвалената SWA система (задтилък) : когато силиконовите блокчета са сложени,или когато ги няма и стане меко отзад?
 
  • Харесвам
Reactions: 5ko

alex70

Потребител
Аз чак преди няколко дни се замислих над това и понеже досега все стрелях без да махам силиконовите блокчета, реших да пробвам и без тях. Имах време само за десетина изстрела, но всичките ги събра в 2-3 см на 25 метра. Стрелях прав без опора. Ще почна да пробвам и двата варианта при еднакви условия и тогава ще видя как е.
 

ToHKa

Редовен Потребител
Alex би ли написал резултатите,и дали усещаш физическа разлика във вибрациите и отката на пушката.Понеже големи хлабви за 75%на абсорбация говорят.
 

alex70

Потребител
Днес стрелях на 50 м по шишета от дезодоранти и си ги целех и със силикона в приклада, защото изобщо не се сетих да ги махна. Утре специално ще стрелям по мишена по двата начина и веднага ще напиша резултата. Не знам каква е тази абсорбация на отката, но аз на 50 изстреляни чашки счупих оптиката Гамо 3-9 х 40 (завъртя се кръста) та отката си се усеща осезателно.
 

danim1972

Потребител
Пичове ей сега се прибрах от отвънка защото реших да видя дали има осезателна разлика със или без силиконовите блокчета , ми има , определено намалява поне с 50% , дори стрелях само по суйтчер за да усетя евентуалната разлика.
 

alex70

Потребител
Т. е. да не си играя да ги махам, явно са направени да си седят в приклада.
 

danim1972

Потребител
Да определено , а като се има предвид че IGT системата направо няма откат като я сравня с предните ми пружинки :)
 

kosio rusev

Новодошъл
здравейте колеги относно gamo extreme co2 можете ли да ми кажите нещо за пушката смисал недоработки прецизна ли е засича ли какви капсули к co2 е хубаво да се ползват мерси
 
Нагоре