NORICA - още по-красивите испанки.

lu-bo

Редовен Потребител
Някой знае ли как се сваля тази мушка? Пушката е Norica Atlantic а мушката е пластмасова.
 

Attachments

  • 23102014821.jpg
    23102014821.jpg
    354.5 KB · Прегледи: 70
Последна промяна:

Ernesto Hoost

Новодошъл
Здравейте колеги,отскоро съм във форума и искам да попитам за малко повече инфо относттно моята Пушка тя е НОРИКА ДРАГОН 4,5мм ( знам че тук не е мястото но в форума за Норика не получих отговор ), по каталог 305 м/с дали са реални и какви са оптималните дистанций на които мога да съм точен с ней, и до колко метра е оптималната точност на такъв вид пружинна пушка.Любител съм и често излизам да скитам с ней,смея да твърдя че съм зарибен доста по стрелбата.Благодаря ви предварително.
 

sts1969

Редовен Потребител
Здравей! С различните видове чашки скоростта ще е различна. Обикновено производителя обявява скорост измерена с най-леките чашки. За да си сигурен, трябва да се измерят няколко вида чашки през хронограф. До колко метра може да си точен с пружинна пушка 4.5кал. ...труден въпрос, да кажем 20, 30...40м. зависи от много фактори като модел чашки, вятър, подпора...:cheers:
 

Ernesto Hoost

Новодошъл
Благодаря за отговора, чашките които ползвам са H&N Finale Match и RWS SUPERFIELD,доволен съм като групираност и от двете, и със RWS от около 40 крачки според мен около 30 м продупчи бутилка от кола 2л пълна с вода от едната страна а със FINALE MATCH и от двете страни,което ме озадачи защото тя е плоска не заоблена или остра.Мислех че 50м не са проблем но основно стреля навън и факторите които ще пречат на далечната стрелба са доста,явно сбърках с калибъра трябваше да е 5,5 май. :)
 

sts1969

Редовен Потребител
Напротив...за пружинна пушка е най-добре кал. 4.5. С по-голям калибър няма да имаш по-добра точност защото отката е по-силен. Това си е мое мнение. :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Калибърът е правилния, пробвай с по-хубави чашки.
Плоскоглавите не са добри за 50 метра, пробвай с JSB, грамаж 0,547 или 0,51
 

Ernesto Hoost

Новодошъл
Благодаря ще опитам,а виждам че се предлага и Газова пружина или нещо от сорта,но не съм на ясно дали си струва работеща пушка да и сменям пружината,за сега е на около 1000 чашки макс и ми харесва силата и точността ще има ли разлика и в какво ще се състой.Благодаря ви пак.
 

lynx

Редовен Потребител
Ще омекне отката и ще е по-комфортна при изстрел.
Газовата може да се регулира като твърдост /мощност на пушката/ но не е добре да се прекалява.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги!
Днес се наложи да отворим въздухарката на наш колега, тъй като много трудно се зареждаше и какво се установи. Тъй като пушката не беше тунингована, а беше ползвана директно от кутията буталото е задрало върху вътрешната повърхност на цилиндъра. Задирането е толкова зверско, че струпването на метални налепи в краищата на коловозите не позволява изваждането на буталото. За целта ще се наложи пришлайфане на този участък с цел избягване на "студена заварка" или разрушаване на маншета. От снимките, които прилагам ясно се вижда, че е необходимо разфасоване на пушката на съставните й части и полиране всичките й триещи повърхности преди тя да бъде използвана за стрелба. Не на последно място след всички тези манипулации е необходимо смазването на тези контактни повърхности с графитна смазка. Добре би било да се постави полиамиден водач, но в случая това не е възможно, защото бутолото е закалено, а и на всичкото отгоре е тънкостенно.
Изводите от видяното до тук нека всеки сам си направи. Да се замислят особено тези, които упорито продължават да твърдят, че пушките са направени както трябва и, че не е необходимо те да биват бутани.
 

Attachments

  • Picture 23016 (Small).jpg
    Picture 23016 (Small).jpg
    36.2 KB · Прегледи: 190
  • Picture 23017 (Small).jpg
    Picture 23017 (Small).jpg
    38.7 KB · Прегледи: 184
  • Picture 23018 (Small).jpg
    Picture 23018 (Small).jpg
    34.6 KB · Прегледи: 183
  • Picture 23018 (Small) (2).jpg
    Picture 23018 (Small) (2).jpg
    34.6 KB · Прегледи: 180
  • Picture 23020 (Small).jpg
    Picture 23020 (Small).jpg
    32 KB · Прегледи: 178
  • Picture 23021 (Small).jpg
    Picture 23021 (Small).jpg
    45.7 KB · Прегледи: 177
  • Picture 23022 (Small).jpg
    Picture 23022 (Small).jpg
    31.9 KB · Прегледи: 183
  • Picture 23022 (Small).jpg
    Picture 23022 (Small).jpg
    31.9 KB · Прегледи: 180
  • Picture 23023 (Small).jpg
    Picture 23023 (Small).jpg
    33.7 KB · Прегледи: 177
  • Picture 23023 (Small).jpg
    Picture 23023 (Small).jpg
    33.7 KB · Прегледи: 172
  • Picture 23024 (Small).jpg
    Picture 23024 (Small).jpg
    35.8 KB · Прегледи: 175
  • Picture 23026 (Small).jpg
    Picture 23026 (Small).jpg
    34.6 KB · Прегледи: 173

alex70

Потребител
Преди празниците един мой познат си купи Норика Маверик 2.0 от известен магазин в София. Този модел в 5.5 му дават 250 м/с . Човека е изстрелял 50 чашки и много е радостен че вече има пушка. Обаче закачаме Combro-то и.. с JSB 1.03 дава 164 м/с. Сменяме чашките с RWS 0.94 и дава 202 м/с. Съмняваме се в хроното и закачаме моето Гамо с вторите чашки и заковава 243 м/с. Обадихме се до магазина и обещаха да сменят пружината, но човека беше много разочарован. Възможно ли е толкова голяма разлика от обявената в каталога или наистина пружината си е заминала а тия в магазина изобщо не знаят какво точно продават, защото се съмнявам да замерват пушките предварително.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Напълно е възможно.
Достатъчно е продавачите в магазина да са демонстрирали на клиентите, колко силно пляка пушката при изстрел без чашка.
Най-вероятно пружината е читава, но маншета е за подмяна.
 

cilindura

Редовен Потребител
Каквото и да се подмени в тази пушка нищо няма да се промени в скоростта и мощността й. 90% от този модел сафабрично дефектни. Дефектът се изразява в следното: получава се теч на въздух от гнездата на болтовете, които се намират в предната тапа (вилката) на цилиндъра. Това може много лесно да се установи след като се разглоби пушката и се запуши трансферпорта така че с буталото да се създаде компресия. Тогава се чува едно съскане от отворите, които споменах по-горе. Но това не е всичко. Конструктивно пушката няма нужния обем на резервоара, за да предаде скорост на чашка с тегло 1 гр, скорост 250 м/сек. Максимумът, който може да се изкара от тази тояга, без да се рискува здравината на конструкцията е 210 - 220 м/сек като за това са необходими огромни усилия като добре напаснат маншет и разбира се качествена газова пружина. Не на последно място като вреден фактор за постигането на високи скорости е течът между входа на цевта и трансферпорта, който се получава при удара на буталото. Имайки предвид, че диаметърът на маншета на Марвик Голд е 26 мм срещу 27 за среден Хатсан то е от ясно по-ясно, че няма как Марвикът да бъде по-мощен например от Хатсан 80, като се има предвид, че пружината на Хатсан 80 е далеч по-силна, по-пъргава и с повече витки от тази на Марвик Голд.

Поздрави!
 

anibis

Редовен Потребител
Възможно ли е толкова голяма разлика от обявената в каталога.
Тия магазинерчета и аз съм им сърбал попарата,преди време!
Ако пишеха реално както трябва,точно какви джаули вади тая пушка, надали щяха да им е купуват.
Защото на 90% от хората зарибени по ПП искат от начало силна,мощна пушка.
То е доста срамно да пишат че такава скорост от 250м/с с 1гр. чашка, когато знаят истинската мощност на пушката, разтягат локуми яко!
 

anibis

Редовен Потребител
Магазинерите не си измисмят данните за пушките,преписват ги от това което дават производителите.
Ето един испански саит тук я дават 305/м.с. http://www.aceros-de-hispania.com/airguns-parts/marvic-gold-airgun.htm
Ама 305м/с за 25кал или за .177 не мога да разбера,то ми е ясно че е за .177
ама нашите магазинчета,си знаят тяхното.
пс колкото е по-висока скоростта,толкова по-бързо пушката ще се продаде.
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Няма значение! Важното е да върви търговията.
Прав си Любо че трябва да върви търговията,и няма нищо лошо,ама защо трябва да е за сметка на човек който не е в час,с тая материя
Както и да е,има си магазини,и магазинчета,не зависимо колко са големи.
 

alex70

Потребител
Лошото в случая е, че човека вместо да се зариби по въздушното оръжие винаги ще се чувства прецакан. Аз го бях посъветвал да си купи Комета 400, но тия в магазина половин час са го убеждавали колко по-добра е Нориката и как случайно са имали такава в склада и т.н и т.н. Вярно че и в чуждите каталози пишат понякога глупости, но не виждам нищо лошо да споделиш с клиента истинските параметри на пушката (ако изобщо си си направил труда да ги разбереш) а той да си прецени дали ще му върши работа или ще търси друг вариант.
 

lu-bo

Редовен Потребител
Прав си Любо че трябва да върви търговията,и няма нищо лошо,ама защо трябва да е за сметка на човек който не е в час,с тая материя
Както и да е,има си магазини,и магазинчета,не зависимо колко са големи.
Това беше само на маитап.Аз също съм клиент на тези магазини и понякога потърпевш.
И добре че има форум та които се интгересува може да пита и да получи отговор от хора които наистина са запалени по това хоби.
А за хората на които ВО е хоби писаниците в магазина не ги впечатляват.
 
Нагоре