DAYSTATE - пушките мечта.

methaa

Редовен Потребител
Някой сменял ли е о пръстените на трансферпорта на Дейстейт в 5.5? Не мога да им намеря размера.
 

methaa

Редовен Потребител
В такъв случай кажете ми сигурно място от където мога да си поръчам целия резервен комплект.
 

methaa

Редовен Потребител
Намерих размера на о пръстенчетата за реджър .22 Всичките са по AS568 стандарт.
1X 006
1X 112
1X 617
1X 111
1X 113
2X 008
1X 003 (.177) или 004 (.22)
 

pavkata_1234

Потребител
Колеги, явно мойта работа с FX GLADIATOR няма да стане и резервен вариант e daystate wolverine b type.Основно съм се спрял на нея защото става и за ляво рамо.Нещо да ми кажете за нея......Гледах клипчета.....изчетох цялата тема за дейстейт....И да не забравя-ще я пазаря от бг сайт! От армс.бг или дайкан (тия вторите са под въпрос)
 

andi

Редовен Потребител
За Волверина (новия модел) все не ми остава време да напиша повече . Имам повече от 1000 изстрела с него - 0878 916 789 обади се за повече инфо
 

anibis

Редовен Потребител
Предполагам че ще го поръчаш в 5.5мм.
Волверина в 5.5мм е правотокова пушка,както повечето им модели,препоръчвам ти air Renger,той е с малко по-голям резервоар,от Волверина.
Но ако искаш наистина да останеш доволен,си вземи AirWolf Въобще да не те притеснява че е електронна.
Даже се продава във форума,един "Вълк" в 5.5мм и то MVT серията, това е най доброто на Дейстейт!
 
Последна промяна:

pavkata_1234

Потребител
Air wolf вече става бая пара, а пък тази електроника във air ranger...малко съм предубеден.....Това си е мое мнение.Нямал съм пушка с електроника и ако зема да ходя по къра......не е за мен! Благодаря ти все пак за съвета!:cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Рейнджърът няма електроники и е най-евтин.
Продават редуктори за него и не е проблем със заводските части да се кордиса на 285 м/сек да прави едни 80 редукторни изстрела с тежкото ЖСБ. С Баракуда също стреля добре даже и при по-ниски скорости.
Ако се нагласи на 275 м/сек с тежкото, редукторните изстрели при по-топло време са над 100.
Всичкото това е без голяма заигравка, може и на правоток с повечко човъркане да стане екстра пушка.
Разпитай Анди от вашата група за неговия Рейнджър, Павката му е правил магии и на правоток работи отлично.
 

andi

Редовен Потребител
Опит за кратко ревю на Дейстейт Волверин 303, модел Хи-Лайт, калибър 7,62 мм . Това е първата и засега единствена официално внесена б БГ .

От известно време тази пушка е в мен. Нов модел 2014 г. Различава се от стария модел по Тъмбхол приклада, карбоновата бутилка 480 куб. от Еваникс, новата олекотена цев от Лотер Валтер, щтрауд на цевта.

- Нещата, които ми харесаха:
Наистина много добър баланс, удобен двустранен приклад, възможността за лесно обръщане ляво-дясно на болта, възможността за ляво-дясно зареждане на барабана. След като свалих приклада, много добро впечатление ми направи перфектната обработка от вътре, въпреки сложните форми. Цевната кутия от долу изглежда много добре, личи си голямо внимание към детайла, Дейстейт рекламират, че са я разработвали 7 години, личи си напредъкът спрямо Рейнджъра. Цевната кутия е монолитна, като на моя Валтер (не тип Рейнджър, Бам, Хатсан),с дълбоко влизане на цевта, на такова изпълнение съм голям фен. Вътре в цевната кутия всичко е двустранно, много изпипано и много преосигурено. Болта се движи мазно , с "красиви" фиксиращи щраквания в 3те положения .Барабана е много компактен, позволява нисък монтаж на оптика, седи приятно на пушката, не като някаква присадена гърбица . Нещо, което лично мен ме изненада, за първи път виждам Дейстейт с полигонална цев (58см ???). Всичко изглежда много добре и е напаснато много добре. Пушката е правотокова, но много лесно може да се монтира външен редуктор. И нещо, което на мен по разбираеми причини ми харесва, сравнително дългият процеп за барабан, в който могат да се вкарат много дълги проектили /пробвах 2 залепени сачми - влизат/.

- Нещата, които не ми харесаха:
Фабрично дойде с доста твърд спусък. След като веднъж бъде заредена, не може да се направи плавно спускане на ударника, така нареченото отказ от изстрел. Има блокировка на спусъка и ударника, взаимствана от бойните карабини, която се отключва само в предно долно положение на болта. Елементарно вдигане болта на горе, включва тази блокировка и според мен е много по-сигурен предпазител от основния. Щтраудът не върши никаква работа, освен за красота. Не ми харесва и начинът по който е монтиран. Измислил съм как да го подобря. Цевта е престъргана от 15мм на 13,7мм. В сайта пише, че прави над 30 изстрела, да наистина прави 30 изстрела, само че в 40 метров коридор. Фабрично няма никакво плато. Стреляше само от 250 до 170 бара и идва с огромен преразход. Много шумна и много откатна. Таванът, който постигнах на въздух е 146 джаула. На мен лично не ми харесва и куикфилът, който са използвали, много ми е неудобен и на неудобно място. Много трудно "щракваше" - трябваше да се занимавам и с него .Правих специално приспособление за да мога да стрелям в "клас водолаз" - необходимост заради лакомията и . Прикладът е хванат само с един болт, който постоянно се саморазвиваше.

Пушката е с добавен фабричен модератор на Дейстейт, върши работа, но цената му е Дейстейтска - 300 лева. С него става около 127-128 см гега, Без него с фабричния преразход е неизползваема на практика . След като доста си играх с настройките й, я оставих на 122 джаула с 2,9 грама . Сега прави 20 изстрела от 250 до 200 бара в 10 метров коридор. Шумът намаля чувствително, откатът почти изчезна /ще помоля някой който има програма да сметне разходът, че моята се затри някъде/.
Пробвах я до 160 метра /с толкова място разполагам/, прави стабилни групи от 10 см.

Като заключение - голям напредък спрямо Рейнджъра, въпреки че според мен, ползва същата остаряла схема. Смятам, че Рейнджърът и Волворинът са много ценово надценени, за това което идва като фабрични настройка от завода (впечатление от първия в БГ Рейнджър 80 футпаунда- 6,35мм). Не съм толкова добре запознат с Вълка, но си мисля, че си заслужава повече, поне заради електрониката. Лошото е, че е само до 5,5 мм.

И понеже стана дума за сравнение с ФХ, мога пряко да го сравнявам с Доминатор МК2 в 6,35 , ФХ-ът е много по-добър заради повечето въздух, добре работещият щтрауд, перфектният спусък, още по-добрият баланс, фабричният редуктор и от там многото изстрели, по-удобният куикфил, много по-удобното и бързо зареждане, по-големият барабан, 10тина см по-къс ( с 60см цев). Предимството на Волверина (за мен) е доста по-дългия порт за зареждане на съчми. Ако пуснат този вариант в 6,35 с по-дълъг щтрауд , ще е по-атрактивен за мен .
 
Последна промяна:

Loki

Потребител

Между другото, търся първия модел на Волверина- с дългия резервоар, трябва ми само приклада за около 2 дена да копирам техническите отвори; имаше май в Ямбол една, но не знам на кого беше, в кого е сега, има ли я още въобще..
Ако някой знае, има или може да помогне ще съм благодарен! Не е спешно:cool:

П.П. За модела с карбоновата бутилка също няма да откажа, но по нататък...
 

pavkata_1234

Потребител
Край ,това беше...!!! Ще си заръчам или волверин B TYPE или air ranger 5.5mm .Пишман станах с FX-ве,крикети и сякакви други тояги!!! Да ти е@а и умрялата държава.....да имаш пари пък да не могат да ти ги земат!!!! И да не съм чул за втора, трета ръка или "аз съм първи собственик"!!! Колеги има ли някаква съществена разлика между двата модела (освен обема на буркана в полза на air ranger)? И двете стават за ляво рамо нали ? Това ми е много важно!!!!
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Аз поне не мога да се сетя за някой модел на Дейстейт, на който приклада да не е симетричен, тоест да не става за десноръки и леворъки.
Единствената разлика е от коя страна е обърнат болта за зареждане.
Не съм разглеждал подробно Рейнджъра, но на Волверина болта се обръща чрез винт. Кеф ти отляво, кеф ти отдясно.
А и барабаните са двупосочни, ти си го нагласяш от коя страна да се поставя чрез един преместваем щифт.
Не съм гледал разликите в цените на двата модела, но по принцип Волверина е по-новия модел и е възможно да има някакви съществени подобрения спрямо Рейнджъра.
Убеден съм, че и двете пушки след леко разчовъркване имат потенциала да станат "пушката-мечта".
Фирмени лоши пушки няма, тия дето ги плюват, не им достигат уменията да накарат пушката да стреля! :D
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
И при скъпите и при евтините винаги има какво да се "бута", това е положението. Нали сме нация техническа? :)
Белята е при по-евтините, че колкото и да буташ все си се набутал.
Накрая си произвел пушката наново, само емблемата останала и пак има компромиси с някои неща.
 

andi

Редовен Потребител
IMG_5656.JPG Дописах някой неща в горния си пост-ревю за Волверина .
Сега малко снимки.
 

Attachments

  • IMG_5642.JPG
    IMG_5642.JPG
    777.2 KB · Прегледи: 115
  • IMG_5643.JPG
    IMG_5643.JPG
    817.5 KB · Прегледи: 110
  • IMG_5644.JPG
    IMG_5644.JPG
    777.5 KB · Прегледи: 109
  • IMG_5645.JPG
    IMG_5645.JPG
    895.6 KB · Прегледи: 108
  • IMG_5647.JPG
    IMG_5647.JPG
    843.3 KB · Прегледи: 108
  • IMG_5652.JPG
    IMG_5652.JPG
    896.5 KB · Прегледи: 113
  • IMG_5653.JPG
    IMG_5653.JPG
    615.3 KB · Прегледи: 106
  • IMG_5654.JPG
    IMG_5654.JPG
    393.8 KB · Прегледи: 106
  • IMG_5655.JPG
    IMG_5655.JPG
    160.1 KB · Прегледи: 108
  • IMG_5657.JPG
    IMG_5657.JPG
    127.7 KB · Прегледи: 102
Последна промяна:
Нагоре