ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

boceto84

Потребител
Оглеждахме доста за следи,но нищо не видяхме.От всичко което сте описали най-вероятно е дива свиня,понеже се навъртат заради голяма изоставена царевична нива.Чудното е,че не можахме да я видим или поне каквото е било.
 

Емо

Потребител
Разказа започва с малък язовир...
Много вероятно, да е изплашена от кучето видра - перфектен безшумен убиец
Язовеца и пора са по-дребни и по-трвопасни, видрата е типичен хищник
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Малко дедукция: Говори се за арена на действието 15-20 м и кратко време, "убийството" става след предупредителен изстрел, приложена голяма сила....
1) Най-екзотичното - влечуго: по това време през ноща температурите са били вероятно такива, че не би било достатъчно активно, а дори и да е, убива бавно, има борба и шумове - тццццц.
2) Голям Хищник (вълк, мечка, рис, чакал, ...?): Почти винаги издават предупредителни звуци при среща и борба с други, ако не са се скрили в засада. Приближващ а-л, фарове, звуци и миризми на хора и куче, ИЗСТРЕЛ.... - който и да е хищник у нас ще си духне под опашката доста преди действието. Освен мечка, друго не нанася такива "поражения" върху тялото.
3)Дребен хищник - не би се справил толкова бързо и без следи и звуци от борба, не може да нанесе деструктивните поражения, които се описват.
4)Голямо тревопасно животно(кон, крава, бивол, елен...) : При среща с хищник също издават звуци, борят се с къчове или нападат с рога...
Та едро рогато животно може да подметне Дребно животно като ягдтериера, и то на доста голямо разстояние във въздуха и при падането може да се получат травми на костната структура. Но пък ще остави видими дири в разорана нива и ще се чуе шума от бягащо едро животно.
5)Едра дива свиня - напада с бивни, с масата си, ръфа при възможност..., но също издава звуци и шумове при борба. Кучетата никога не влизат в пряк двубой с диво прасе - подскачат и лаят около него. А не е имало друго освен изръмжаване.....
И какво остава.....
Най-изобретателния хищник на земята - Човека.
Сценарии много. И да не забравяме, че действието се развива до Рибарник.....
 
Последна промяна:

didarai

Редовен Потребител
Има още :
-Извънземно ,
-самоубийсто
-вуду и
-Чупакабра .
:D
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Аз изцяло бих заложил на версията "крадлив циганин със сопа".
Всички останали версии звучат малко като от "студио Фантастика".
Може пристигането на джипа да е изненадало стадо дизели докато си "берат дърва"(или жеУЕзо) или някакви друго незаконно деяние.

p.s.
И тъй като случката се развива на брега на водоем, има малка вероятност извършителя да е някой случайно изненадан нощен бракониер от тия с мрежите, но е по-малко вероятно.

Самият факт, че собственика на имота прави нощни посещения навежда на мисълта, че има подозрения за среднощни набези от нежелани гости.
 
Последна промяна:

Емо

Потребител
Който не е вдигал убито животно/да не говорим за човек/, ще добие същите погрешни впечатления...
Когато "спре тока" и всичко се отпусне, няма опорни точки и трупа изглежда поне два пъти по-тежък
 

qtex

Потребител
Някой сблъсквал ли се е с тези "Други услуги с добавена стойност" в сметката си за мобилен телефон. Става дума за Globul, на баща ми договора. От няколко месеца във всяка фактура има поне 3-4 такива "услуги" на стойност по 2 лв./брой съответно за сметка от 10-12 лв. това си е направо удвояване. Ходи в магазин на Глобул, уж ги спираха с думите "Няма повече" и пак, в края на месеца си ги има. Преди 2-3 дни както си обядваме телефона му полудя в джоба от SMS-и. Оказа се, че в рамките на 1-2 секунди пристига SMS за предложение, потвърждение и 3-ти със смяна на мелодия на т.нар. глупост Fun Call, а телефонът му е заключен и в джоба. Не е от модерните смартфони, а Nokia 1662 с фенерче. Само не мога да разбера това поредната схема за лъгане на клиентите ли е?
 

sts1969

Редовен Потребител
На мен ми се е увеличавала сметката когато звъня на телефони за справка на някоя банка (за еди какво си натиснете 1...после натиснете 3...и тнт. Има още една възможност...получаване на скъпи СМС-и...но май тогава телефона трябва да е в чужбина и с ройминг да му пращат съобщения. Скоро пращах съобщение на приятелка зад граница ...и без да знам и натрупах сметка с около 1лв. за едно съобщение въпреки че аз го пращах.
 

rifle

Потребител
И освен това всички тел.започващи с 07.... са платени.Примерно тел. на N3(пловдивска кабелна) с който на скоро трябваше да говоря,а пък после сметката....
 

didarai

Редовен Потребител
Потвърждавам!Така ме "хакнаха" от телефон на сайта на ДСК , а после в клона останаха силно учудени , че имали такъв телефон. Преди дни се прехвърлих от Глобул на Виваком . Разговора към телефон на Виваком (сайта) също отиде няколко лева , при наличие в договора ми(Глобул) на безплатни мин. към всички мрежи. И в двата случая операторките бяха страшно услужливи и подробни .
 

boceto84

Потребител
според мен си е чиста схема за лъгане на клиенти.Преди 10-15 дни на майка ми също и полудя телефона от СМС-и,само че с тях я уведомиха че е надвишила лимита си от МВ и и с всеки следваш я уведомяваха колко дължи за допълнително изразходваните.Телефонът и също е една стара нокия с фенерче и няма как от него да влиза в интернет.В магазина ни казаха че "Явно е станала грешка" и и приспаднаха сумата от следващата фактура.Така че където им мине номера,всички оператори са от един дол дренки.
 

Dominus

Редовен Потребител
Има ли някой, който ползва LED осветление?
Искам да събера малко мнения преди да купя нещо.
 

buff

Потребител
От какво точно LED осветление се интересуваш- LED лента, светодиодна лампа на цокъл Е27, Е14 или COB?
Аз лично ползвам 8 броя Led лампи Е14 и Е27 от 5w до 18W с SMD5050 като 5 от тях доста интензивно и вече повече от година нямам грижи. В офиса имам Лед лента вече втора година и съм виждал как свети COB.
 

apapazov

Редовен Потребител
Къде трябва да подложа и колко ако попаденията на 25м са ми около 20см под кръста на оптиката
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Ще подлагаш на задния монтаж.
А колко точно ще установиш с проба/грешка.
Аз ползвам за подлагане хартия от визитни картички.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Тони, дай тумблера да е в средата по вертикала и подложи 2 лентички - 1 х 0,5 мм и 2х0,25 примерно. Като видиш резултата, махаш 1 тънка или слагаш още 1 тънка и мисля че ще си в този диапазон.
 

Grifcom

Потребител
Хартиено тиксо на няколко пласта с различна дължина за да няма дебел ръб. Залепва се и не се размества. Излишъка се изрязва с 'бръснач'. Ръба се тушира с черен маркер за по-добра визия. :cheers:
 

methaa

Редовен Потребител
Колеги, издирвам таблица показваща какво е минималното възнаграждение за всяка длъжност според степента на придобито образование. Имах я преди време но сега не мога да открия.
 

Емо

Потребител
Това се казваше "Единна щатна таблица" и важеше по времето, когато не се се тъсеше работа, а се търсеше работа за определени хора :)

Ако търсиш минималните осигурителни прагове, е друга бира... и най-често, няма нищо общо със заплащането
 
Нагоре