Пращане на пушка с куриер

  • Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата

lynx

Редовен Потребител
Re: пращане на пушка с куриер

Нали знаете какво пише на входа на Митницата в Израел?
"Моля, не хитрувайте! Тук всички са Евреи!" ;)
 
A

Anonymous

Гост
Re: пращане на пушка с куриер

Аз ползвах ...*PM*... за доставката до Англия, няма никакви проблеми. Това е за 16J, но предполагам, че за FAC е сыщото, този отсреща трябва да му мисли, едва ли предварително в БГ ще ти искат някакыв документ... трябва да се пита все пак.
 

тината

Новодошъл
Колега преди две седмици ми пратиха пушка по Еконт, а аз забравих да предупредя собственика, че може да го върнат, ако не я опакова добре, НО уви човека ми я пратил с опция преглед и останах безмълвен при вида, но никой от работещите там не каза нищо отворих погледнах и взех . Поне при нас нямаше никакъв проблем ! :)
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Taka от Германия ми "пристигна" пушка "F" 7,5 J , немеца ми я опакова и ми я праща с DHL, тук стига до разпределителен център на БГ ПОЩИ и пратката сега е задържана (това виждам на тракинга)На практика пушката е части за пушка защото няма как да функционира. Балончетата за CO2 са празни и отделени, пушката е с диоптричните прибори и си личи че е 7,5 J. Как се процедира в такъв случай?
Преди време немец изпращащ само до Германия ми прати с DHL пушка до адрес на БГ куриер в Германия и пушката после си стигна до БГ без грижи(аз разбира се питах предварително куриера - казаха че това са спортни стоки според някакъв регламент и щом свободно се продават в Германия и няма ограничителен режим в БГ - няма проблем. Сега обаче директно изпращане от Германия до БГ и е задържана. По тракинга виждам, че е минала разпределителен център за износ и в Германия. От тракинга в България се вижда 1. Получена в разпределителен център 13,01,33 секунди и после 13.02,05 задържана. Възможно ли е просто защото скенера е показал цев и да е задържана, а сега като отида и прегледаме всичко да я освободя (тя на практика освен че е 7,5 J и в спортна пневматика и няма как да функционира или да е опасна за транспортиране) Съвети какво да обяснявам щото знам ли как ще се тълкуват нещата там.
 

lynx

Редовен Потребител
Нищо не им обяснявай, просто отиди и си изкарай пушката от там.
Колкото повече им се обясняваш, толкова по-уязвим ще бъдеш.
На никой не му пука за джаули и други щуротии, има процедура.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Стандартна процедура, през която минах няколко пъти с пушки от Германия. Просто им разрешаваш да я отворят, съставят протокол за отварянето и веднага ти я освобождават.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Стандартна процедура, през която минах няколко пъти с пушки от Германия. Просто им разрешаваш да я отворят, съставят протокол за отварянето и веднага ти я освобождават.

Toва е доста успокояващо, утре ще видя какво ще стане!
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Допълнение, днес си получих пушката.
Ще опиша процедурата

При преминаване на скенера излиза че има пушка и хората задържат пратката.
Пращат ти препоръчано писмо (аз го получих вчера като се прибрах) В писмото има посочен телефон и адрес на сортировъчния център.Обадих се за да се разберем за ден и час на насрочване на комисия и отваряне на пратката в мое присъствие.Днес в 10 часа отидох, попълних декларация че съм съгласен да се отвори в мое присъствие от представители на комисията, събра се комисията, отворихме пратката. Пушката беше прегледана и снимана, състави се протокол по преписката за съмнения за забранени стоки, че стоката е спортна въздушна пушка и пратката ми бе предадена. Всичко отне около 15 минути.
Пушката Feinwerkbau C62 е вече в къщи :cheers:
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Днес,като реших да си пращам пушката по Еконт служителката въпреки,че ме познава реши да ми отвори кашона въпреки че и казах че в кашона има кормилна рейка .И като видя пушката каза ,че не може да се праща и ще викне полиция даже.Пробвах и в друг техен офис и пак същата история.Добре,че колегата Фриймен ще я занесе на човека понеже ще ходи я същия град по работа.Е**ти тъпата работа стана вече с тия куриери.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Махаш приклада и пускаш две отделни пратки, като рез. части за ВО..
Само приклада и желязото в другата.
 

andi

Редовен Потребител
Махаш приклада и пускаш две отделни пратки, като рез. части за ВО..
Само приклада и желязото в другата.
В еконт няма да мине ако отворят - от 1,5 месеца затягат , а от 10 дена отварят наред по тяхно усмотрение . Щом сачми ако искат може да не ги вземат .
 

dberov

Редовен Потребител
Винаги когато трябва да изпратя пушка по Еконт отделям приклада от железарията и я изпращам като една пратка и пиша части за пушка, дори не упоменавам че е въздушна. Опаковам я пред камера да се види че е здрава и прилагам опция за преглед на получателя. Това затягане може би е на местна почва.

2015-04-05_215514.jpg
 

didarai

Редовен Потребител
Вчера влязох с гол приклад в офиса и ме гледаха малко стреснато , особено служителката , която попита : "Какво изпращаме?" , но после прилежно си го опакова под мое наблюдение и инструкции , а в четвъртък изпратих и бенждамин без приклад. По принцип , ме знаят какво пращам и получавам , но отивам с опаковани такива и пиша "части" . На въпроса "кви? " , пак така отговарям : "части" и тва е истината . Не съм имал проблем до сега . Веднъж пращах , нещо и попитах директно централата в София . Отговориха , че за "части за въздушни оръжия" , няма проблем законово и не би трябвало да ми отказват да ги приемат в никой офис , но тва беше миналата година .
 

dberov

Редовен Потребител
....от 1,5 месеца затягат , а от 10 дена отварят наред по тяхно усмотрение . Щом сачми ако искат може да не ги вземат .
Ето една пратка от днес.
Нарочно накарах подателя да пише ЗАГЛУШИТЕЛИ за да видя дали ще има проблеми в Еконт.
Приели са пакета нормално и днес ще отпътува към мен. Та пак казвам това затягане дето писа по горе според мен си е на местна почва.

2015-04-07_144720.jpg
 

M_I_T_A_K_A

Потребител
По скоро Анди е съмнителен :D на мен никога не са ми правили проблем а пращаме от един офис.
 

dinkata

Редовен Потребител
Определено е на местна почва всичко. Тук никога и за нищо не са ме "спирали и проверявали" какво нося/получавам. Ама в Софията... ви е по - различно :sorry::-[:lol::cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Динко, в София не е нищо по-различно.
Зависи на какъв служител ще попаднеш и в какво настроение ще бъде.
Преди 4-5 дни пращах с Еконт 1 кашон 1,20 метра дълъг и 2 педи широк.
Изрично попитах дали желаят да огледат съдържанието, отговорът беше "-Не!"
Само го измериха и питаха дали да се обозначи товара с надпис "чупливо" и какво да впишат като обозначение на товара.
 
Нагоре