ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Emp

Редовен Потребител
Колеги , знае ли някой къде точно се намира магазина на Микро Макс в София , защото един приятел ми каза че са го преместили някъде до централна жп. гара . Утре ще изпращам племенничката на летището , та ако мога и аз да се напия най-сетне с вода от извора , че ми омръзна от разни локви да пия.:D:cheers:
 
7

7842

Гост
Ако не се оправиш в София,дай размери на каквото ти трябва и ще ти го купя от същият магазин в Русе и ще ти ги изпратя по Еконт.:cheers:
 
  • Харесвам
Reactions: Emp

Emp

Редовен Потребител
Ако не се оправиш в София,дай размери на каквото ти трябва и ще ти го купя от същият магазин в Русе и ще ти ги изпратя по Еконт.:cheers:
Благодаря ти много колега, утре ще видя какво ще направя в София ,че при ме са голям проблем о-пръстените , а не можеш да сложик каквото и да е , трябва да са точния размер :cheers:
 

Emp

Редовен Потребител
Ф
Аз ще отскоча тия дни да ти взема.Няма се плашиш.
Днес отидох до Микромакс София и си взех каквото ми трябваше :bravo: , малко трудно го намерихме , даже със навигация . Навигацията каза пристигнахме , а от Микромакс и помен няма , питахме в един магазин гараж и ни упътиха по една козя пътека покрай сградата през едни храсти , и на гърба във строга секретност намерихме меката на плевматиката . Чак на връщане по пътеката видях че има залепен лист със стрелка на стената който указва пътя , нещо като горски знак:D.
 

lynx

Редовен Потребител
Трябваше да запишете GPS координатите, може да са полезни и за други хора от форума на които им е нужно нещо от Микромакс.
 

Emp

Редовен Потребител
Трябваше да запишете GPS координатите, може да са полезни и за други хора от форума на които им е нужно нещо от Микромакс.
Пишеш
ул. „Богдан“ 3, и навигацията те кара там , но магазина е отзад сградата , трудно се намира ако не питаш . Аз бях изпратил преди време един приятел да ми купи о-пръстени , и той ми каза че магазина го няма там , а той отзад през едни дървета и храсталаци.
 

Emp

Редовен Потребител
Аха, мерси. Знам го къде е вече, по-добре е да се влезне от към бул. Данаил Николаев и да не се забива човек отзад в малките преки.
Координатите са 42.6978987 23.3533373
http://www.google.bg/maps/@42.69789...TLNwBHR-e9757Kd2spmQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Точно колега , аз този вход не го видях ,навигацията те кара от задната страна .
 

pavkata_1234

Потребител
Колеги, издирвам турски сайт, подобен на нашия olх или bazar! С гугъла не успя да стане работата....Ако някой е запознат, да пише направо на ЛС
 

kosmev

Редовен Потребител
Колега затова с пистолет се стреля на механични с една опъната ръка.Всеки път е едно и също меренето!
Спортните успехи, по правилата и на механични, ги оставям на младите, на мен ми стига удовлетворението от поразената мишена, ако и ще и седнал с бира под ръка :)
Аз на механични няма да се върна, бързомерът е много по-голям кеф.
Замислям се защо не дублират оптика с бързомер - точно за пистолетните оптики, с голямо очно разстояние, това ще даде обратна връзка дали окото е на една линия с лещите - точката няма да я ползваш за премерване, просто ще следиш дали съвпада с центъра на кръстта.
Вчера ми дойде и друга идея - Когато стрелям с оптика и две отворени очи, виждам целта двойно, едната е увеличена, другата "нормална", като увеличената "плава" върху "нормалната" при раздвижване на оптиката.
По принцип съветват с тренировки да свикваш да "оставяш" само целта от доминантното око, обаче, ако не го правя, според мен ще съм в центъра на лещите когато двете мишени са точно една върху друга.
Идеята ми е, че бързомер това го няма - дори и с две отворени очи виждаш една цел и там грешката от паралакс е не повече от радиуса на стъклото...
 

tvt1968

Редовен Потребител
Здравейте съфорумци!
Търся колега от София, който е навит да свърши една услуга, стига да е по силите му, разбира се, а черпнята ще остане в мен.....:cheers:. За инфо тук или на лични или на тел. 0878404278 - Тодор!
 
7

7842

Гост
Здравейте.С коя куриерска фирма или по друг начин да си прибера проектилите от Турция?Вече почти 2 месеца седят там купени и тези дето щяха уж да ги донесат сега се оправдават че били като крушуми и ще имат проблем на границата.6 кг. са 15 кутии.
 

Vlampir

Новодошъл
Здравейте,

Имам на пръв поглед доста лесен казаус за разрешаване, но на мен нещо ми се опъва.
Собственик съм на Cometa Fusion, на която съм сложил оптика Bushnell 3-9X40EG (25.4mm)
За съжаление колкото и да я стягам тя все си приплъзва и след 5 изстрела вече е отишла на м*йната си. Оптиката е с вграден монтаж и няма стопер!
Някакви мнения, препоръки и съвети как може да се оправи това без да сменям оптиката?

Благодаря
 

Vlampir

Новодошъл
Разстоянието е 9мм, ако се събере би било на магия. Ще проверя дали има по-малки от този на линка. Благодаря, pellet!
И все пак от къде идва този луфт при положение, че са един размер. Да, монтажът е алуминиев, но не е изяден!
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Ако е това,което ми излиза на "изображения" за дадения модел,май вграденият монтаж е доста нисък, за да се добавя стопер отзад.Май трябва да се добавят още 1-2 винта към монтажа.Аз бих и залепил с цианкрилатно лепило.Правил съм го.Става.
 
Нагоре