ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Hidden

Редовен Потребител
И аз имам проблем, за който се чудех дали да пиша. Проблемът е следният. Живея на нисък етаж и понякога някакъв ненормалник се качва на една издатина под прозореца и се опитва да ме зяпа през него късно вечер или нощем. Чудех се как да реша проблема и бях стигнал до извода, че ще е най-добре да сложа фотокапан - снима или прави клип при движение, а има доста лампички, които светят в инфрачервената област и са незабележими. Но нямам опит с подобни устройства на практика, а и удобно място за поставянето му - има хора през деня и не знам дали и камерата няма да "избяга". Та проблемът ми си остава...
 

DeadShot

Редовен Потребител
Труда и кабелите не ме притесняват,защото работя с мнооого кабелаци (FTP RG6 оптични ) захранвания с лопата да ги рина,стълба и инструменти имам.Хард дискове и компютри- много.Ще сложа ако трябва само 2 камери на основните места но искам да има.Ще се радвам ако ме насочиш.Благодаря!

@Hidden защо не му метнеш един бой в тъмното за профилактика?Да видим дали ще се качва пак?
 

Hidden

Редовен Потребител
@Hidden защо не му метнеш един бой в тъмното за профилактика?Да видим дали ще се качва пак?
Имам голямо желание да го направя, но докато изляза гадината се покрива - застрояване е такова, че криенето е много лесно.
 

Hidden

Редовен Потребител
В оръжеен форум пишеш, а не се сещаш за решението :D
Сетил съм се, ама ще го лежа като за човек :D
Освен това наличните пушки (пружинки) не ми позволяват дебнене в заредено състояние - ще им заминат пружините :D
 

aleksandrov

Потребител
издялай си проектил от морска сол и задник-грьб-крака няма зна4ение само да е в грьб.......
 

Hidden

Редовен Потребител

mdinkov

Редовен Потребител
един капан с една кофа вода може да се измисли . и все още не е наказуемо според закона .
 

Licho

Редовен Потребител
Не знам дали това,което пиша е за тук или по-скоро е за "пружинките"на Гамо...Става въпрос за пистолет Гамо Р 900 IGT 4,5 -много точен,лек ,прецизен и приятен за стрелба.До неотдавна цели на 10 м с големина на капачка не бяха проблем(7- 8 попадения от 10)Казвам " до неотдавна" защото изведнъж пищовчето почна да бие на 20 см по-ниско.Оръжейникът ,при когото отидох,смята,че причината е в мерника(една жълта пластмасова пластинка),който,за съжаление,не подлежи на вертикална корекция.(испанците са го направили да се движи само хоризонтално?!.)Каза,че не може нищо да направи-не можело да се постави друг мерник,а така също оптика,тъй като основата е от пластмаса и няма как да се разпробива, няма релси,няма дявол...Затова се обръщам за съвет към колегите от форума.Според оръжейника,ГП не е спаднала и пищовът си е напълно здрав.
Мисля си,дали не е възможно,по някакъв начин, не да се пробива,а да се залепи нещо от рода на бързомер или малка оптика?...
 

st_beer

Редовен Потребител
..................................Според оръжейника,ГП не е спаднала и пищовът си е напълно здрав....
Как точно оръжейника стигна до тоя извод ,че ГП не е спаднала? Замери ли и налягане или поне да е замерил скоростите на пистолета?
Няма как да разбере дали е спаднала или не само така визуално.Ако нямаш нищо разбито или повредено по пищова остава само да е спаднало налягането в пружината,което е довело до спад на скоростта и от там и проблема. Потърси някой колега с хронограф и замерете скоростите на пистолета.
 

Licho

Редовен Потребител
Той ме увери,че е замервал скоростта,но кой знае..За всеки случай ще отида при някой колега с хронограф за да се уверя,че е така.

Забравих да кажа,че,опитвайки да коригира стрелбата, човекът (не знам защо) бе сменил мушката отпред(тя се сваля) с друга,по -тънка.От това,обаче,пищовчето почна да бие в обратна посока- вече с 20-тина см по-високо.
 
Последна промяна от модератор:

st_beer

Редовен Потребител
Щом мушката ти се сваля това означава ,че евентуално може да коригираш стрелбата от нея. Ако може да се коригира надолу и нагоре по вертикала би трябвало да може да се настрои. Ако обаче не може вече ще е доста сложно понеже ще трябва да направиш мушка,която да се навива на мястото на старата и да може да се отнема от нейния материал (изпиляване). Така лека полека с малко пилене докато докараш отново точната стрелба. Ако бие нагоре значи ти е къса мушката в момента и обрано ако е надолу стрелбата ти е дълга.Трябва да си я направиш дълга и да започнеш да я пилваш по малко докато стане работата. Другия вариант е самото стърчащо на мушката да е на резба и да навиваш и развиваш вместо пилене. Това ми идва на мен като идея за момента и само ти я споделям. Желая ти успех .
 

Licho

Редовен Потребител
Благодаря много за съветите,колега!Мушката е пластмасова,не се навива и отвива,а се вкарва странично в едно каналче отпред.При повече време непременно ще се помъча да настроя мерните прибори.А да лепя бързомер или малка оптика ще е трудна задача и едва ли си струва.Още веднъж благодаря ,бъди здрав и поздрави на Ямбол!
 

anibis

Редовен Потребител
Бихте ли ми препоръчали монтаж за фенер? Мисля да го монтирам отдолу на цилиндъра. Ф-то на фенера е 25мм , а на цилиндъра е 40мм. Аз намерих един ,ама не знам дали е подходящ....: http://www.pushka.eu/product/Оптически-прибор_стойка-005
Няма да стане ще хванеш фенера,но цилиндъра ти е широк и тая скоба не става.
 
Нагоре