ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Emp

Редовен Потребител
Re: ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ - как, откъде и вси

scandalo написа:
Оправих я :). Оказа се О пръстен, който изобщо не е уплътнявал и не е правила помпата достатъчно налягане за да пробие клапана.
Румене аз затуй й подрязах пружината на клапана , щото не пробиваше , сега вече разбрах кой о-пръстен си сменил , сигурно е на бронзовия детайл дето се завива на тръбата на третата степен отгоре. :)
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Re: ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ - как, откъде и вси

Emp написа:
scandalo написа:
Оправих я :). Оказа се О пръстен, който изобщо не е уплътнявал и не е правила помпата достатъчно налягане за да пробие клапана.
Румене аз затуй й подрязах пружината на клапана , щото не пробиваше , сега вече разбрах кой о-пръстен си сменил , сигурно е на бронзовия детайл дето се завива на тръбата на третата степен отгоре. :)
Точно него.
Как да нямам шише бе Рачо точно за това вкарвам всички помпи в час и скоро на пазара ще се появят 3 помпи :)
1 хатцанска от новите 1 хатцанска от първите и една AirForce :)
 

lynx

Редовен Потребител
Някой има ли за продан накрайник, бърза връзка за зареждане на Дейстейт, Бам, Бенджамин, разните Кросмани, пейнтболските пушки и много други?
Ето това търсим за колега от форума(Foster Connector):
$_12.jpg
Или някой ако е купувал наскоро, да сподели подробности.
Най-добрият вариант ако го има налично в някой пейнтболски или оръжеен магазин, защото ако ще се поръчва от вън ще се забави.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
:bravo:Бравос! Намери се джаджата! :cheers:

Всичко става с питане и така.Благодаря на Миро за бързата връзка на нац.среща вече имам да чепря маса хора,че покрай покупката на последната пушка бая хора ми даваха съвети и ми помагаха.:cheers: Днес си имам и вече супер зарядна станция от @Grifcom за което му благодаря и на него още веднъж :cheers: Станцията е страшна много добре направена работи с лекота и е 100 процента сигурна.Личи си добрата изработка както се казва направо СВЕТИ:bravo: и на Рачо хиляди благодарности затова че е толкова готин човек и винаги е готов да помогне с каквото може,с тапата от него пушката ми ще ме радва още повече и най вече ще ми е още по удобно да стрелям с нея.Малко по малко нещата се наредиха и вече съм на 90процента обурудван за всяко ФТ мероприятие само да имам и малко повечко време ще е супер но да се надяваме че след нова година това ще се промени.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Пиша нов пост понеже няма нищо общо с предния.:cheers:
Мога да дам малко полезна информация за хората с бутилки които се чудят къде да направят водна проба.Ами аз направих следното понеже в Стара загора няма къде да се направи водна проба на бутилка 300 бара се свързах с фирма http://www.vistamarltd.com/ по мейла и с няколко мейла и два три телефонни разговора ми обясниха че не е проблем да пратя бутилката с куриер да ми направят пробата и да я напълнят и да ми я върнат обратно.Днес ми се обадиха да ми кажат че бутилката ми успешно е минала водната проба натряскана е на 300 бара и може би вече пътува към Стара загора.Поговорихме си доста с човека и спецялно го попитах дали само за мен са направили изключение с куриера или няма проблем за всеки той каза че няма проблем стига да са предупредени преди да се прати бутилката.Питах го също така дали има нещо против да споделя в форума за услугата която предлага каза че би се радвал ако може да помага на повече хора като нас и не би върнал никого.А за цените мога да кажа че са повече от идеални,проба+пълнене+начукване на дати и тем подобни 18лв.Куриери още 22лв и за 40 лева и 3 дена си имате изправна бутилка напълнена на работното и налягане.И другото което е имат всякакви накрайници за бутилки.Моята я пратих с преходник от 22х1,5 към 5/8 но те казаха че си имат накрайник направо на 22х1,5.
Аз съм доволен и мога да кажа че са много коректни работят бързо и не гледат да ти вземат парите а дори правят всичко възможно да ти спестят някой лев като не те карат да пращаш бутилката до адрес а ти казват до кой офис да я пратиш и те си я взимат.:bravo:Предпочитат да работят с Спиди но казаха че работят и с еконт.
Надявам се това да не изглежда като реклама просто споделям полезна информация :cheers:
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Някой да му се е случвало помпата му да помпи и в двете посоки :).
Ако да да каже от къде идва проблема, че се поизнервих. Дърпам нагоре помпи бутам надолу пак помпи :) как става нямам идея.
Става дума за помпа Хатцан от новите с цветния манометър.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Трета степен о-пръстенчето... или конусовидния детайл о-пръстена.
Смени о-пръстените и пробвай пак.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Нито едното от двете не е :( .

П.С- Оказа се, че помпата си помпела само, че като я запушвах с пръст ми се струваше, че има проблем в системата, а като и сложих щуцера на евата я напомпа на 210 за отрицателно време.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Аз не съм специалист или разбирач, но ще се пробвам да хвърля боб и да се направя на Баба Ванга :D
По надписите разчитам със сигурност само следното:

1. 04-93@03 - на 98% съм сигурен, че това е датата на производство 04-1993год.

2. /от втората снимка/Набитото с цифрички за Жигула от битака, е водна проба направена на 06-2003 от Линдегас, в стикера под набитото се чете кой е направил пробата.

3. /сн.3/ "Sauerstoff-200" според мен недвусмислено е "Кислород 200 бара-работно"
"bkr holzkurchen" би трябвало да е фирмата/организацията и града където е произведена.

4. В последната снимка в надписа присъства числото 300, има вероятност да има общо с тестовото налягане :rolleyes:

5. Наличието на надписи/етикети "налягане 200" затвърждава тезата, че е 200 барова бутилка.

Това е моето лично мнение, което може и да е 100% грешно, но аз само това виждам от снимките.
Може да има и друга информация по бутилката, трябва да се огледа добре.
 

st_beer

Редовен Потребител
Почти на 100% си написал всичко както си е. Боба ти се получил :)
Само малко си сгрешил относно датата на производство. Слагат само месеца и годината (04.93) @ (личния печат на направилия пробата) и 03 (година на следваща проба кога да се прави). По принцип трябва да се правят на 5 години,но на тази бутилка явно са на 10 години.Както и да е не е от голямо значение щом го позволяват някъде.
Бутилката си има още живот и може да се ползва до навършване на 40 години (04.2033год.) и да се помпи на 200 бара работно налягане.
 

lynx

Редовен Потребител
Доколкото съм чел, в някои държави водните проби се правят така:
Първата е след 10 години, а след това се правят все през 5.
В други държави законодателството задължава на всеки 5 години, дори и да е произведена преди 5 год и т.н.
За англичаните съм чел, че преди всяко пълнене ти правели "външен оглед" на шишето и мокрели крана да видят дали не изпуска от някъде и по лично усмотрение на пълнещия, можел да ти изиска нова проба, без значение на датата от последната атестация, може да е била скоро :lol:
Също така в някои държави имало ограничения за водните проби и на железните бутилки, не е само при алуминиевите и карбоновите.
 

kalino_1970

Новодошъл
Здравейте,
Може ли да се ползва бутилка за въглероден двуокис от инсталация за наливна бира?
 

sts1969

Редовен Потребител
Здравейте,
Може ли да се ползва бутилка за въглероден двуокис от инсталация за наливна бира?
Налягането на СО2 е много по-ниско от това на пушка РСР така че най- вероятно и бутилката е предназначена за по-ниско налягане.
 
Нагоре